Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :)

Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :)

andziulka 20:04, 15 lip 2012

Na pewno Ci się uda. Będę Ci kibicować
andziulka 20:07, 15 lip 2012

Są różne pomysły na zrobienie małego warzywnika, np. w skrzyniach. Gdzieś widziałam na forum
Jabeska 20:49, 15 lip 2012

Napisz coś o swojej ekologicznej uprawie, jakich używasz środków, chętnie się czegoś nauczę U mnie problem jest z drzewkami owocowymi. Gdy je sadziłam nie byłam jeszcze świadomą ogrodniczką i wydawało mi , że wystarczy wykopać dziurę i je wsadzić... Rosną już ładnych kilka lat (8-10), ale bardzo słabo owocują i chorują. Zastanawiam się czy wykarczować i wsadzić nowe do dobrej ziemi i w odpowiedni sposób? Na razie od kilku lat usiłuję je ratować, podlewam gnojówkami, pryskam pokrzywą, skrzypem, plewię wokół nich. Jak myślisz czy to może się udać?
andziulka 21:23, 15 lip 2012

mam swój kompost, do którego dosypuję zawsze kompostin. bardzo szybko sie wtedy rozkłada. jest w nim dużo dżdżownic Raz w roku na wiosnę nawożę kompostem. Na mszyce pryskam wodą z octem i płynem ludwikiem do mycia naczyń. Na choroby grzybowe kupuję gotowy w buteleczce ekologiczny preparat z czosnku lub grejpruta i tym pryskam na wiosnę.
agata_chrosc... 21:38, 15 lip 2012

andziulka napisał(a)
Są różne pomysły na zrobienie małego warzywnika, np. w skrzyniach. Gdzieś widziałam na forum

Ja będę miała jakieś 4 m długości i 1,5m szerokości. Mój M jest największym orędownikiem idei warzywnika więc obiecał, że sam będzie o niego dbał. Zobaczymy! Ale przyznam, że i mnie coraz bardziej się ten pomysł podoba
Jabeska 21:50, 15 lip 2012

andziulka napisał(a)
mam swój kompost, do którego dosypuję zawsze kompostin. bardzo szybko sie wtedy rozkłada. jest w nim dużo dżdżownic Raz w roku na wiosnę nawożę kompostem. Na mszyce pryskam wodą z octem i płynem ludwikiem do mycia naczyń. Na choroby grzybowe kupuję gotowy w buteleczce ekologiczny preparat z czosnku lub grejpruta i tym pryskam na wiosnę.

Musze wypróbować tą wodę z octem i ludwikiem, do tej pory używałam jej do mycia indukcji i odkamieniania (bez ludwika), lubię takie mikstury jedna do wszystkiego
ana_art 22:25, 15 lip 2012

Andziula warzywa pierwsza klasa zazdraszczam! zaintrygowalaś mnie tym ekologicznym preparatem na grzyby. co to jest, gdzie kupujesz i na jakie rośliny stosujesz? Wiejska rabata śliczna przypomniał mi się ogród mojej babci ktora miała właśnie przed domem takie kwitnące barwne plamy
betysia 16:38, 16 lip 2012

Witaj Andziulka !!!!
jak wiejsko...moje ulubione rabaty...bo to moj styl
cieplutko i bardzo przytulnie u Ciebie..tak jak lubie !!!!
pozdrawiam goraco !!!!!
Celina 22:43, 17 lip 2012

andziulka napisał(a)

Witaj Andziulku! Piekne owocki wszystkie! Prawdziwe dary ziemi!
andziulka 18:12, 18 lip 2012

Byłam dziś w szkółce kupiłam 24 krzewy i 1 liliowca