Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 09:09, 18 kwi 2012

Do góry
magnolia napisał(a)

biel i szary- jest nas więcej.
Najbardziej lubię jak wpadają ludzie i chwalą nasz kominek-' fajny, taki prosty macie, a jaki będzie kolor?' Nie wierzą że ten szary, betonowy to efekt docelowy.

Faktycznie jest nas sporo Odwiedził nas kiedyś znajomy, pooglądał szarą elewację i mówi " Eeee, was to nie okradną, bo dom z daleka wygląda na nieotynkowany, jakby tu dalej była budowa".
Kiedyś będzie tu pięknie ... 09:00, 18 kwi 2012

Do góry
magnolia napisał(a)

cześć nie mam szans wszystkiego przeczytać co naklachałyście tutaj, ale jeśli chodzi o biel to u mnie tez rządzi cały dom na biało dodatki szarego i dąb naturalny i kolorowe mocne akcenty w planach. Marzenko gnasz jak galopujący konik Całus dla Cebie

U mnie też, biel, szrości. Pamiętam wielkie oczy malarzy, jak się dowiedzieli, że tak będzie. Byli przerażeni, że jak tak można, że będę zmieniała, bo brzydko itd Już nie wspomnę o szarej podbitce drewnianej. Prawie płakali, jak malowali , że mahoniu nie będzie

Najbardziej lubię jak wpadają ludzie i chwalą nasz kominek-' fajny, taki prosty macie, a jaki będzie kolor?' Nie wierzą że ten szary, betonowy to efekt docelowy.
hehe to jest nasz więcej ja mam dom również w bieli i szarości, a ostatnio dodałam fioletowe akcenty bo mi mówiono, że jakoś zimno Nie wspomnę o swojej garderobie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 08:38, 18 kwi 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)

cześć nie mam szans wszystkiego przeczytać co naklachałyście tutaj, ale jeśli chodzi o biel to u mnie tez rządzi cały dom na biało dodatki szarego i dąb naturalny i kolorowe mocne akcenty w planach. Marzenko gnasz jak galopujący konik Całus dla Cebie

U mnie też, biel, szrości. Pamiętam wielkie oczy malarzy, jak się dowiedzieli, że tak będzie. Byli przerażeni, że jak tak można, że będę zmieniała, bo brzydko itd Już nie wspomnę o szarej podbitce drewnianej. Prawie płakali, jak malowali , że mahoniu nie będzie

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 23:03, 17 kwi 2012

Do góry
Irenko, jak kolorowo się u ciebie zrobiło A magnolia piękna Pewnie już moją kilka lat. Zazdroszczę ci tego widoku, pewnie co roku czekasz na to widowisko. Ja jestem w Toruniu, to odwiedzam magnolię, które zapewniam cę mają około 50 lat. Są dwie, jak kwitną to po prostu zjawisko. Nie wiem czy w tym roku uda mi się je zobaczyć
Nowe pismo o ogrodach "Magnolia" 22:46, 17 kwi 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
18 kwietnia wyjdzie nowe pismo Agory "Magnolia".

Zapraszam do lektury, będzie nasz ogród i jedna z realizacji - ogród z księżycową bramą.

Posłuchajcie wywiadu z red. Małgorzatą Szymczykiewicz i Aldoną Zakrzewską w radiu o tym co będzie w piśmie. Jest mowa m.in. o ogrodzie nie tylko bukszpanowym z lustrami

Dużo informacji o przemarznięciach roślin po zimie. Posłuchajcie pisząc posty Właśnie słucham

http://www.tok.fm/TOKFM/0,94031.html

Jest - 5.37
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:46, 17 kwi 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

A ja dzisiaj babce wmawiałam w kiosku, że Magnolia na 100% powinna byc dziś
oj tam ja już wczoraj w gazetowym upierałam się że miała wyjść 16

To ja byłam lepsza,bo dzis wmawiałam Pani w kiosku, że miała być 15... a to przecież niedziela była
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:40, 17 kwi 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Doczytałam o Magnolii, że wyjdzie jutro.

http://media2.pl/media/91106-Magnolia-nowy-miesiecznik-od-Agory.html

Posłuchajcie także wywiadu z red. Małgorzatą Szymczykiewicz i Aldoną Zakrzewską w radiu o tym co będzie w piśmie.

jak na 116 stron to jak za darmo
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:52, 17 kwi 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
oj tam ja już wczoraj w gazetowym upierałam się że miała wyjść 16
Ogród Ewy :) 17:10, 17 kwi 2012

Do góry
Pięknie jest już u Ciebie droga Ewo. A co to za magnolia na pieńku?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:05, 17 kwi 2012

Do góry
Nowe pismo o ogrodach "Magnolia" 16:42, 17 kwi 2012

Do góry
18 kwietnia wyjdzie nowe pismo Agory "Magnolia".

Zapraszam do lektury, będzie nasz ogród i jedna z realizacji - ogród z księżycową bramą.

Posłuchajcie wywiadu z red. Małgorzatą Szymczykiewicz i Aldoną Zakrzewską w radiu o tym co będzie w piśmie. Jest mowa m.in. o ogrodzie nie tylko bukszpanowym z lustrami

Dużo informacji o przemarznięciach roślin po zimie. Posłuchajcie pisząc posty Właśnie słucham

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:30, 17 kwi 2012

Do góry
Doczytałam o Magnolii, że wyjdzie jutro.

Posłuchajcie także wywiadu z red. Małgorzatą Szymczykiewicz i Aldoną Zakrzewską w radiu o tym co będzie w piśmie.

Poratujcie mnie proszę, ogrodowi czarodzieje :) 16:29, 17 kwi 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
D - kulowe liściaste mogą byc np kolorowe berberysy - admiration, aurea czy piękny polski beskid. Kolumnowe mogą byc tez jałowce, ale czytałam na forum że są trudne w uprawie i łatwo brązowieją, a od śniegu traca pokrój. A może cisy. Są odmiany kolumnowe i rosnące dość szybko. Trzeba by dobrze poszukać. No i jest jeszcze choina kanadyjska, którą juz zdaje się Magnolia polecała.

Nie znam się właśnie na berberysach wcale (zresztą jak na większości roślin) - zaraz pooglądam i poczytam o tych.

Choina odpada chyba bo za wielka jest z tego co czytam do 8 metrów szerokości - absolutnie się tam nie zmieści - musi być przejście do drewutni. Poszukam jeszcze jakiś kolumnowych bo w sumie nawet nie sprawdzałąm jakie są polecane.

agata_chroscicka napisał(a)
H - chyba powinnaś dać dwa plany, bo masz bardzo wysokie rosliny (miskant, perukowiec) i prosiłoby się dac coś dwustopniowo - np. jakies trawy typu rozplenica,a dołem trzmielina czy wrzosy.

No właśnie wiem, że tam potrzeba wystopniować wysokości tylko nie wiedziałąm jak.
A o jakiej odmianie rozplenic myślisz?
Ja bym bardzo chciała gdzieś jeszcze tą wielką (odmiany teraz znaleźć nie mogę,ale ponad 1 m wysokości ma) umieścić gdzieś, ale tam to chyba za duża będzie?
Poratujcie mnie proszę, ogrodowi czarodzieje :) 16:09, 17 kwi 2012

Do góry
D - kulowe liściaste mogą byc np kolorowe berberysy - admiration, aurea czy piękny polski beskid. Kolumnowe mogą byc tez jałowce, ale czytałam na forum że są trudne w uprawie i łatwo brązowieją, a od śniegu traca pokrój. A może cisy. Są odmiany kolumnowe i rosnące dość szybko. Trzeba by dobrze poszukać. No i jest jeszcze choina kanadyjska, którą juz zdaje się Magnolia polecała.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:42, 17 kwi 2012

Do góry
Eve napisał(a)
Magnolia gwiaździsta przepiękna, jest taka eteryczna, kwiaty faktycznie wyglądają jak gwiazdeczki

I kolejna ogrodniczka co lubi tę magnolię a masz taką Ewa? jeśli nie, to już wiem z czym cię odwiedzę
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:31, 17 kwi 2012

Do góry
Magnolia gwiaździsta przepiękna, jest taka eteryczna, kwiaty faktycznie wyglądają jak gwiazdeczki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:36, 17 kwi 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)

Magnolia gwiaździsta za mną chodzi, ach .

Ania, z czystym sumieniem polecam, mimo że kwitnie najkrócej, jest nieprzeciętnej urody

Tak, właśnie jej uroda mnie wabi.
Jest piękna i naprawdę kojarzy mi się z gwiazdami .

Mnie też a do twojego ogrodu bardzo pasuje
Ogród w Tarnowie 07:01, 17 kwi 2012

Do góry
Jeszcze magnolia, były nawet takie o niebieskich kwiatach

Różne okrągłości

Rysio mówi: "wszystkie moje" i obejmuje je czule

Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 23:33, 16 kwi 2012

Do góry
Za ta studnia przydaloby sie cos dużego, a moze magnolia, wiśnia ozdobna na amanogawa, widzialam nawet hortensję na pniu. Czy wolisz drzewo?
A co do studni to kup dużą rozlożystą donicę i w niej skalniak posadź ... Ale ja bym wolala sezonowe
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:01, 16 kwi 2012

Do góry
Zegrzynka napisał(a)
A zakupił już ktoś może nową gazetkę Magnolia? Jest już w sprzedaży?
Pozdrowienia dla Ciebie Danusiu

Szukałam dziś i nie było ani rano ani wieczorem
Może się nie wyrobili i będzie poślizg.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies