Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Mój kawałek raju 21:01, 25 kwi 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Messelka ma o połowę mniej kwiatów jak w zeszłym roku, jest wybiedzona mrozem ale zakwitła
assets3.ogrodowisko.pl/uploads/p/13/132827/original.JPG[/img] zakwitły omiegi co ciekawe zakwitła w końcu kostkowa, ale w miejscu gdzie w ogóle nie rosła w ilości sztuk one jeszcze w innym miejscu wychodzą , ciekawe jakie będą

Aniu, piękna wiosna magnolia mnie szczególnie zachwyca, bo jak wiesz uwielbiam je
A zakupy wspaniałe, radosnego sadzenia i udanej imprezki! tyle gości, to wyzwanie!!!

wiem Irenko, wiem dziękuję w imieniu roślinek
Ogródkowe perypetie:) 15:51, 25 kwi 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
ale pamiętaj że nie widzę sąsiedztwa, nie wiem gdzie całość dajesz, więc miej to na uwadze- myślę o hakuro
Tak wiem, zrobię dziś zdjęcia tak aby było widać okolicę. Zmykam po maluchy

Tak to wygląda obecnie, rabata plewi sie dość powoli, bańki mamy zamiar wkopać w długi weekend. Po lewej stronie są róże, mają być pnące a przed nimi 3 lawendy. Dalej rabata typowo jednoroczna, przynajmniej na razie

Ogródkowe perypetie:) 15:48, 25 kwi 2012

Do góry
ale pamiętaj że nie widzę sąsiedztwa, nie wiem gdzie całość dajesz, więc miej to na uwadze- myślę o hakuro
Ogródkowe perypetie:) 15:48, 25 kwi 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
A tawuły gdzieś jako taki akcent- bliźniaki
bliźniaki tawuły, podobają mi się
Ogródkowe perypetie:) 15:47, 25 kwi 2012

Do góry
tak
Ogródkowe perypetie:) 15:44, 25 kwi 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
a może berberysy Admiartion jako bordo pod hakuro?
np. zamiast żurawek a w tle carexy?
Ogródkowe perypetie:) 15:44, 25 kwi 2012

Do góry
A tawuły gdzieś jako taki akcent- bliźniaki
Ogródkowe perypetie:) 15:42, 25 kwi 2012

Do góry
a może berberysy Admiartion jako bordo pod hakuro?

Do góry
magnolia napisał(a)
Przedogródek zostaw jak jest- tzn plan. Chyba że masz możliwość żeby kulka z podpisem u Syli 'kulki' była większa- byłoby ładnie. A tamta mała, była rzeczywiście mniejsza.
Kulki mam w dwóch wersjach, zrobię dziś zdjęcie. Wg mnie są mniejsze i większe. Zostawiam tak jak jest. Do tego żwirek jakis szary, aby było dojście do drewna dalej jakieś nie błotniste.

Do góry
do hakuro dałabym trawy zielone, i może kępa żurawek wiśniowych. Ona jest zielono- różowo- biała i w tej tonacji zrobić jej warto coś w nogach.
Trawy- jakieś carexy- the Beatles, montana, Morrowi Variegata( bo jest jednak zielony w odbiorze), albo sesleria heufleriana, kostrzewa owcza, .... Chyba że masz coś do zagospodarowania.
Ogródkowe perypetie:) 15:37, 25 kwi 2012

Do góry
Przedogródek zostaw jak jest- tzn plan. Chyba że masz możliwość żeby kulka z podpisem u Syli 'kulki' była większa- byłoby ładnie. A tamta mała, była rzeczywiście mniejsza.
Mój kawałek raju 15:08, 25 kwi 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Messelka ma o połowę mniej kwiatów jak w zeszłym roku, jest wybiedzona mrozem ale zakwitła
assets3.ogrodowisko.pl/uploads/p/13/132827/original.JPG[/img] zakwitły omiegi co ciekawe zakwitła w końcu kostkowa, ale w miejscu gdzie w ogóle nie rosła w ilości sztuk one jeszcze w innym miejscu wychodzą , ciekawe jakie będą

Aniu, piękna wiosna magnolia mnie szczególnie zachwyca, bo jak wiesz uwielbiam je
A zakupy wspaniałe, radosnego sadzenia i udanej imprezki! tyle gości, to wyzwanie!!!
Zakupy przez internet 13:13, 25 kwi 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Tinko widać Twoja córa dba aby się mamie nie nudziło, tyle pracy Ciebie czeka, fajne roślinki, a ta tulipanowa ma jakąś inną nazwę odmianową?

Tak Aniu ma nazwę-Magnolia Soulange'a
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:54, 25 kwi 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Piękna ta różowa magnolia!
Nie wiedziałąm że połączysz rabatę z Rh - co będzie przez środek??
Kawał pracy za Tobą, nie dziwię się że boli! Ale jak ładnie będzie jak skończysz!

Nic, Bożenka powiedziała, że one potrzebują miejsca i ma być kwaśno i ich korona rozrośnie się do 2-2.5 m; jeszcze poszerzymy po zewnętrznych krawędziach; posieję aksamitki, bo tylko jednoroczne będą dopóki rh się nie rozrosną

i takie mam, a nie wiedziałam

i tak sie ukryły wśród lawend

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:38, 25 kwi 2012

Do góry
Piękna ta różowa magnolia!
Nie wiedziałąm że połączysz rabatę z Rh - co będzie przez środek??
Kawał pracy za Tobą, nie dziwię się że boli! Ale jak ładnie będzie jak skończysz!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:31, 25 kwi 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
irenko gratulejszyn, superowe fotki zrobiłaś.
Nie dementuję żadnych pogłosek odnośnie padania na kolana przed bukszpanami, padania na twarz z wrażenia, szukania chwastow, pozowania wszystko to miało miejsce
Spotanie było na prawdę rewelacyjne.

A co do podobienstwa Agi i mnie to kto wie, moźe mój tatuś się gdzieś zawieruszył

Już nie długo spotkanie ogrodowiska na Dolnym Śląsku u mnie!!!

Marzenko, takim ślicznym dziewczynom, nietrudno fajne foto zrobić

nowe nabytki, posadzone jak się fajnie bawiłyśmy, cypryśniki nutkajskie

i ta magnolia szykuje się do kwitnięcia, jednak trochę ją podmroziło w święta

i trochę białego kwiecia
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:05, 25 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

częściowo planik wykonany, a ponad plan te rzeczy, które wyskoczyły w trakcie; plewienia rabat długości 100m skończone, wszystkim roślinom dałam nawóz, przycięłam pozostałe róże, wysadziłam rośliny jednoroczne w donicach, posiałam część kwiatów, dzwonek i lobelię i orlik, zakopałam metrową dziurę, którą wywaliły psy w pogoni za kretem, nawoziłam się gruzu, że hej; wymieniłam ziemię w skrzynkach, dałam nawóz i dziś posieję aksamitkę; przesadziłam hortensje, te co mi podmarzły, al są nowe pąki i dałam je do gruntu; wysadziłam wszystkie trawy, a czego nie zrobiłam, nie dałam do gruntu kanny i dalii i bukszpany nie cięłam; ale ponudziłam

ŁAŁ!!! Nic dziwnego, że do tej pory wszystko Cię boli - naprawdę się napracowałaś! Największe wrażenie zrobiło na mnie "plewienie rabat długości 100m" - masakra jakaś!!! No ale jak już nabrałaś takiego rozpędu, to może przyjedziesz do mnie popracować ?
Mahonia rzeczywiście piękna, a magnolia !!! No i te rozpoczynające kwitnienie rh...

masakra z tym plewieniem, ale dążę do idealnego kantu i tam nasadzam kolejne trawy, które przyjdą, więc potem chwasty będę malować pędzelkiem maczanym w randapie ale w dżinsy wlazłam, po tej pracy a rh chyba u mnie się spodobało posadziłaś roślinki?

Agnieszka, kupuj mahonię!!!
i jeszcze mahonia z perspektywy

mahonia, bukszpan i trzmielina gold
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:00, 25 kwi 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Irenko i jak wypadł plan? Co zrobiłaś? Footki!!
Małgosiu ja też mam duże już dalie w domu i boję się ich na razie wystawić... chyba na taras po parę godzin dziennie, a na stałe w połowie maja... bo wiatr też im nie pomoże niestety, a u nas mocno ostatnio wieje..

Plan Karolciu, poszedł nie w zgodzie z planem, ale dużo zrobiłam i jestem z siebie zadowolona
moje pewnie posadzę 1 maja, bo nie zdążyłam
pigwowiec, lada dzień zapłonie

a tu roślinka z skalniaka, jak pisała Bożenka chyba nie pomyliłam floks skrzydłowaty

i kolejna magnolia rusza, wczoraj utrąciłam niechcący ten piękny pąk

i mlecze z tulipanami, cudny widok
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:00, 25 kwi 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

częściowo planik wykonany, a ponad plan te rzeczy, które wyskoczyły w trakcie; plewienia rabat długości 100m skończone, wszystkim roślinom dałam nawóz, przycięłam pozostałe róże, wysadziłam rośliny jednoroczne w donicach, posiałam część kwiatów, dzwonek i lobelię i orlik, zakopałam metrową dziurę, którą wywaliły psy w pogoni za kretem, nawoziłam się gruzu, że hej; wymieniłam ziemię w skrzynkach, dałam nawóz i dziś posieję aksamitkę; przesadziłam hortensje, te co mi podmarzły, al są nowe pąki i dałam je do gruntu; wysadziłam wszystkie trawy, a czego nie zrobiłam, nie dałam do gruntu kanny i dalii i bukszpany nie cięłam; ale ponudziłam

ŁAŁ!!! Nic dziwnego, że do tej pory wszystko Cię boli - naprawdę się napracowałaś! Największe wrażenie zrobiło na mnie "plewienie rabat długości 100m" - masakra jakaś!!! No ale jak już nabrałaś takiego rozpędu, to może przyjedziesz do mnie popracować ?
Mahonia rzeczywiście piękna, a magnolia !!! No i te rozpoczynające kwitnienie rh...
Przedogródek Agniechy973 10:45, 25 kwi 2012

Do góry
ja bym same rogi zaokragliła
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies