ale pamiętaj że nie widzę sąsiedztwa, nie wiem gdzie całość dajesz, więc miej to na uwadze- myślę o hakuro
Tak wiem, zrobię dziś zdjęcia tak aby było widać okolicę. Zmykam po maluchy
Tak to wygląda obecnie, rabata plewi sie dość powoli, bańki mamy zamiar wkopać w długi weekend. Po lewej stronie są róże, mają być pnące a przed nimi 3 lawendy. Dalej rabata typowo jednoroczna, przynajmniej na razie
Przedogródek zostaw jak jest- tzn plan. Chyba że masz możliwość żeby kulka z podpisem u Syli 'kulki' była większa- byłoby ładnie. A tamta mała, była rzeczywiście mniejsza.
Kulki mam w dwóch wersjach, zrobię dziś zdjęcie. Wg mnie są mniejsze i większe. Zostawiam tak jak jest. Do tego żwirek jakis szary, aby było dojście do drewna dalej jakieś nie błotniste.
do hakuro dałabym trawy zielone, i może kępa żurawek wiśniowych. Ona jest zielono- różowo- biała i w tej tonacji zrobić jej warto coś w nogach.
Trawy- jakieś carexy- the Beatles, montana, Morrowi Variegata( bo jest jednak zielony w odbiorze), albo sesleria heufleriana, kostrzewa owcza, .... Chyba że masz coś do zagospodarowania.
Przedogródek zostaw jak jest- tzn plan. Chyba że masz możliwość żeby kulka z podpisem u Syli 'kulki' była większa- byłoby ładnie. A tamta mała, była rzeczywiście mniejsza.
Messelka ma o połowę mniej kwiatów jak w zeszłym roku, jest wybiedzona mrozem ale zakwitła assets3.ogrodowisko.pl/uploads/p/13/132827/original.JPG[/img] zakwitły omiegi co ciekawe zakwitła w końcu kostkowa, ale w miejscu gdzie w ogóle nie rosła w ilości sztuk one jeszcze w innym miejscu wychodzą , ciekawe jakie będą
Aniu, piękna wiosna magnolia mnie szczególnie zachwyca, bo jak wiesz uwielbiam je
A zakupy wspaniałe, radosnego sadzenia i udanej imprezki! tyle gości, to wyzwanie!!!
Piękna ta różowa magnolia!
Nie wiedziałąm że połączysz rabatę z Rh - co będzie przez środek??
Kawał pracy za Tobą, nie dziwię się że boli! Ale jak ładnie będzie jak skończysz!
Nic, Bożenka powiedziała, że one potrzebują miejsca i ma być kwaśno i ich korona rozrośnie się do 2-2.5 m; jeszcze poszerzymy po zewnętrznych krawędziach; posieję aksamitki, bo tylko jednoroczne będą dopóki rh się nie rozrosną
Piękna ta różowa magnolia!
Nie wiedziałąm że połączysz rabatę z Rh - co będzie przez środek??
Kawał pracy za Tobą, nie dziwię się że boli! Ale jak ładnie będzie jak skończysz!
irenko gratulejszyn, superowe fotki zrobiłaś.
Nie dementuję żadnych pogłosek odnośnie padania na kolana przed bukszpanami, padania na twarz z wrażenia, szukania chwastow, pozowania wszystko to miało miejsce
Spotanie było na prawdę rewelacyjne.
A co do podobienstwa Agi i mnie to kto wie, moźe mój tatuś się gdzieś zawieruszył
Już nie długo spotkanie ogrodowiska na Dolnym Śląsku u mnie!!!
Marzenko, takim ślicznym dziewczynom, nietrudno fajne foto zrobić
nowe nabytki, posadzone jak się fajnie bawiłyśmy, cypryśniki nutkajskie
i ta magnolia szykuje się do kwitnięcia, jednak trochę ją podmroziło w święta
częściowo planik wykonany, a ponad plan te rzeczy, które wyskoczyły w trakcie; plewienia rabat długości 100m skończone, wszystkim roślinom dałam nawóz, przycięłam pozostałe róże, wysadziłam rośliny jednoroczne w donicach, posiałam część kwiatów, dzwonek i lobelię i orlik, zakopałam metrową dziurę, którą wywaliły psy w pogoni za kretem, nawoziłam się gruzu, że hej; wymieniłam ziemię w skrzynkach, dałam nawóz i dziś posieję aksamitkę; przesadziłam hortensje, te co mi podmarzły, al są nowe pąki i dałam je do gruntu; wysadziłam wszystkie trawy, a czego nie zrobiłam, nie dałam do gruntu kanny i dalii i bukszpany nie cięłam; ale ponudziłam
ŁAŁ!!! Nic dziwnego, że do tej pory wszystko Cię boli - naprawdę się napracowałaś! Największe wrażenie zrobiło na mnie "plewienie rabat długości 100m" - masakra jakaś!!! No ale jak już nabrałaś takiego rozpędu, to może przyjedziesz do mnie popracować ?
Mahonia rzeczywiście piękna, a magnolia !!! No i te rozpoczynające kwitnienie rh...
masakra z tym plewieniem, ale dążę do idealnego kantu i tam nasadzam kolejne trawy, które przyjdą, więc potem chwasty będę malować pędzelkiem maczanym w randapie ale w dżinsy wlazłam, po tej pracy a rh chyba u mnie się spodobało posadziłaś roślinki?
Agnieszka, kupuj mahonię!!!
i jeszcze mahonia z perspektywy
Irenko i jak wypadł plan? Co zrobiłaś? Footki!! Małgosiu ja też mam duże już dalie w domu i boję się ich na razie wystawić... chyba na taras po parę godzin dziennie, a na stałe w połowie maja... bo wiatr też im nie pomoże niestety, a u nas mocno ostatnio wieje..
Plan Karolciu, poszedł nie w zgodzie z planem, ale dużo zrobiłam i jestem z siebie zadowolona
moje pewnie posadzę 1 maja, bo nie zdążyłam
pigwowiec, lada dzień zapłonie
a tu roślinka z skalniaka, jak pisała Bożenka chyba nie pomyliłam floks skrzydłowaty
i kolejna magnolia rusza, wczoraj utrąciłam niechcący ten piękny pąk
częściowo planik wykonany, a ponad plan te rzeczy, które wyskoczyły w trakcie; plewienia rabat długości 100m skończone, wszystkim roślinom dałam nawóz, przycięłam pozostałe róże, wysadziłam rośliny jednoroczne w donicach, posiałam część kwiatów, dzwonek i lobelię i orlik, zakopałam metrową dziurę, którą wywaliły psy w pogoni za kretem, nawoziłam się gruzu, że hej; wymieniłam ziemię w skrzynkach, dałam nawóz i dziś posieję aksamitkę; przesadziłam hortensje, te co mi podmarzły, al są nowe pąki i dałam je do gruntu; wysadziłam wszystkie trawy, a czego nie zrobiłam, nie dałam do gruntu kanny i dalii i bukszpany nie cięłam; ale ponudziłam
ŁAŁ!!! Nic dziwnego, że do tej pory wszystko Cię boli - naprawdę się napracowałaś! Największe wrażenie zrobiło na mnie "plewienie rabat długości 100m" - masakra jakaś!!! No ale jak już nabrałaś takiego rozpędu, to może przyjedziesz do mnie popracować ?
Mahonia rzeczywiście piękna, a magnolia !!! No i te rozpoczynające kwitnienie rh...