Wysiałam jeszcze coś takiego. Nie wiem co to dokładnie jest. Nasiona zebrała sama. To taki eksperyment.
Może ktoś wie co to za roślina? Ja stawiam na Plectranthus Eclonii???
Po letnim podsumowaniu z zeszłego roku czas na fotki z dzisiaj, czyli aktualnej rzeczywistości Jest to rzeczywistość mokra, brązowa i zielona. Ponieważ ogród jest teraz w całodziennym cieniu, brakuje w nim również słońca.
Róże w donicach, pierwszy kwitnący ciemiernik, kolejne się zbierają, naparstnice całkiem zielone.
W sumie masz rację przygotowania do sadzenia trwały blisko 2 tygodnie ziemia była przygotowana jak pod "ksiezniczki" a one odplacily się mizernym wyglądem... ziemię u nas mamy bardziej gliniasta, taka zbita dobrze trzyma wilgoć a glina rozpoczyna się na 30-40cm.
Czyli pierwsze co piszecie to usunąć folie, tylko kiedy? Teraz przed przymrozkami? Coś jeszcze można teraz zrobić by choc troche pomoc w przezyciu tej zimy? Pod spodem zamieszczam zdjęcie kilku drzewek zakopcowanych byle jak bo zostały a radzą sobie wyśmienicie....
Sliczne te kwiatuszki, delikatne. Zaproszenia pewnie też w tym stylu Zdolniacha z Ciebie
A co to są zmyślne pomidorki?
Jak sprecyzujesz już wymagania co do róż i będziesz miała odpowiednie miejsce to napisz. Nie tylko ja, ale i parę innych dziewczyn na pewno podpowie swoje faworyty