Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Rench 02:15, 05 sty 2020

Piękne zdjęcia, wszystkie! Faktycznie trudno będzie Ci wybrać na konkurs.
Twoje róże w donicach są obłędne,jak często je nawozisz ?
Miałam kilka pytań, ale kiedy poczytałam o róży pachnącej cynamonem,zapomniałam
Świetne są takie zestawienia całoroczne.
Ten cupcakes z podwójną spódniczką jest śliczny. Zebrałam troszkę nasion z moich spódniczek bez halki ciekawe czy powtórzą cechy.

anabuko1 10:07, 05 sty 2020

Katte napisał(a)
Hej , No jasne że się pochwalę

Gdzieś jeszcze potem pokażę zaproszenia

Nasionka jeszcze trochę zostało z zeszłego roku , ale teraz dokupię ziół, i zmyślnych pomidorków

Co do róż , ogólnie podobają mi się wielkokwiatowe , ale i te drobne mam nawet jakaś małą dziką odmianę , która dzielnie zimuje w zwykłej plastikowej doniczce , i ładnie kwitnie małymi różowymi pomponami

Podziwiam te kwiatki . Piękne
Ewo pozdrawiam noworocznie i życzę wszystkiego dobrego i dużo radości.
Anda 11:11, 05 sty 2020

Wiolka5_7 napisał(a)

Masz rację...ciasny ,ale własny... ja nie mogłabym żyć nawet bez malutkiego ogrodu ...cieszmy się z tego co mamy
Caradonna jest super, mam ją wszędzie... ma same plusy

Właśnie też tak myślę, cieszmy się z tego co mamy
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 11:14, 05 sty 2020

Nowa12 napisał(a)
Ewa, a ten Knallblau to jest bardziej niebieski czy fioletowy? On jest gęsty, kępiasty czy bardziej ażurowy?

Jest niebieski, bardzo niebieski Daje po oczach jak kwitnie.
Rośnie niby w kępce, ale ta kępka się dość szybko rozrasta. Ażurowy raczej nie jest, bardziej dywanowy. U mnie się niestety pokłada w bardziej żyznych miejscach. Najładniejszy pokrój ma w mniej żyznych i suchych miejscach.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 11:16, 05 sty 2020

Poppy napisał(a)
Ewus, dzieki za prezent noworoczny!
W koncu, doczekalam wiekszej ilosci zdjec z Twojego ogrodu, a jakos wyjatkowo mi ich brakowalo w tym roku (nie wiem, czy dawkowalas oszczedniej, czy moje wymagania wzrosly, he he) i nareszcie, podsumowanie to bylo to, co tygrysy lubia najbardziej.

Do smakowania w dlugie zimowe wieczory, bo oczywiscie na razie tylko wstepnie nacieszylam oczy.

Jeszcze raz wielkie dzieki z mojej strony

Chyba wszystkie fotki to powtórki, ale jak się je da tak wszystkie po sobie, spakowane jak w pigułce, to widać ile ich jest Dziękuję

Wracaj na forum, bo Cię bardzo brakuje

Anda 11:19, 05 sty 2020

Katte napisał(a)
Hej , No jasne że się pochwalę

Gdzieś jeszcze potem pokażę zaproszenia

Nasionka jeszcze trochę zostało z zeszłego roku , ale teraz dokupię ziół, i zmyślnych pomidorków

Co do róż , ogólnie podobają mi się wielkokwiatowe , ale i te drobne mam nawet jakaś małą dziką odmianę , która dzielnie zimuje w zwykłej plastikowej doniczce , i ładnie kwitnie małymi różowymi pomponami

Sliczne te kwiatuszki, delikatne. Zaproszenia pewnie też w tym stylu Zdolniacha z Ciebie

A co to są zmyślne pomidorki?

Jak sprecyzujesz już wymagania co do róż i będziesz miała odpowiednie miejsce to napisz. Nie tylko ja, ale i parę innych dziewczyn na pewno podpowie swoje faworyty
Anda 11:22, 05 sty 2020

Rench napisał(a)
Piękne zdjęcia, wszystkie! Faktycznie trudno będzie Ci wybrać na konkurs.
Twoje róże w donicach są obłędne,jak często je nawozisz ?
Miałam kilka pytań, ale kiedy poczytałam o róży pachnącej cynamonem,zapomniałam
Świetne są takie zestawienia całoroczne.
Ten cupcakes z podwójną spódniczką jest śliczny. Zebrałam troszkę nasion z moich spódniczek bez halki ciekawe czy powtórzą cechy.

Dziękuję Reniu
Róże w donicach nawożę jak mi się przypomni, przeważnie co 2-3 tygodnie.
Jak Ci się przypomną pytania to napisz

Moim Cupcakes nie zbierałam nasion. Mam nadzieję, że same się wysiały. Krzyżować się nie miały z kim, więc jestem ciekawa co wyjdzie.

Wracaj na forum, Ciebie też brakuje tutaj
Anda 11:23, 05 sty 2020

anabuko1 napisał(a)

Ewo pozdrawiam noworocznie i życzę wszystkiego dobrego i dużo radości.

Aniu, dziękuję i Tobie również Widziałam, że miałaś śnieg. U mnie tylko mokro.
Anda 15:04, 05 sty 2020

Po letnim podsumowaniu z zeszłego roku czas na fotki z dzisiaj, czyli aktualnej rzeczywistości Jest to rzeczywistość mokra, brązowa i zielona. Ponieważ ogród jest teraz w całodziennym cieniu, brakuje w nim również słońca.

Róże w donicach, pierwszy kwitnący ciemiernik, kolejne się zbierają, naparstnice całkiem zielone.

Anda 15:06, 05 sty 2020

Agastache x 2, Penstemon cultorum i Penstemon digitalis.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies