Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

W Dolinie Muminków 09:19, 26 kwi 2021

Do góry
LIDKA napisał(a)
Basia po ile kora w Casto U Was?

Magnolia ładna bardzo.

Tą co Ja kupuję od lat to 9,48 za worek 80 litrowy.
W Dolinie Muminków 09:18, 26 kwi 2021

Do góry
Basia po ile kora w Casto U Was?

Magnolia ładna bardzo.
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 09:16, 26 kwi 2021

Do góry
Piękna ta magnolia!!! I ile pąków ma!!!
Wstawiłam u siebie Susan.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 08:55, 26 kwi 2021

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Trzymam kciuki za szybka rehabilitację nadgarstka.
A biała magnolia to sam urok i wdzięk. Cudo!

Dzięki Haniu, nadgarstek po zapakowaniu w ortezę, systematycznym smarowaniu i łyknięciu leków przeciwzapalnych zdumiewająco szybko wrócił do normy .
A biała magnolia już nie jest gwiazda rabaty. Zaczynała przekwitać już przed weekendem a przymrozki nie dodały jej urody. Ma już zbrązowiałe kwiaty.
Teraz czekam na kwiaty Susan .

effka napisał(a)
Kasiu, trzymam kciuki za nadgarstek, żeby szybko wrócił do formy!

Czy mogłabyś pokazać jak w sezonie wygląda Twoja rabata basenowa? Szukam inspiracji jak sprawić, żeby basen nie był na pierwszym planie w ogrodzie.

Efciu kochana, na razie to nie ma się czym inspirować... Żywopłot z irgi okalający placyk basenowy jeszcze mały i ażurowy - teraz trochę żałuję, że nie zrobiłam go z cisa..., a sama rabata jeszcze dość pusta. Myślę, że może za rok-dwa osiągnę już przynajmniej częściowo spodziewany efekt.
Ja po prostu zrobiłam wokół placyku z basenem rabatę i staram się tak ją obsadzić, by basen nie był widoczny z tarasu i teraz z kuchni.
Poszukałam ale oczywiście nie mam zdjęć tej rabaty, na których byłby tez basen . Znalazłam tylko takie kawałki:
Basen jest z prawej strony

Basen jest z lewej strony

A to od strony wejścia do basenu

Mało co widać.
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 08:04, 26 kwi 2021

Do góry
Nowe kurki i magnolia, cena powala. U nas jednak tańsze i większe w sprzedaży. Zimna wiosna, ale i tak dużo się dzieje
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:50, 26 kwi 2021

Do góry
Magnolia stellata, śliczna w pokroju, taka zaokrąglona i już kwitnie Będę szukać miejsca.
W Dolinie Muminków 07:45, 26 kwi 2021

Do góry
BASIA8 napisał(a)
Witajcie Dziewczyny Magnolia bardzo ładna-duża,rozłożysta zakupy fajneteraz na dniach jak będzie pogoda czas na kupno kory.
Oby już pogoda dotarła do Polski bo zimno strasznie.
Pozdrawiam odwiedzających.

Super zakupy, ładne okazy i kolor, no i cena Basiu
W Dolinie Muminków 07:44, 26 kwi 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)
Basiu piękna magnolia Trochę żałuję, że nie kupiłam białej, albo lekko różowej ładniej by się odznaczyła niż Genie. Poza tym Genie ma chyba małe kwiaty

Zależy od sezonu, ale raczej ma mniejsze.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:43, 26 kwi 2021

Do góry
Fantastycznie wszystko wygląda, nieustannie podziwiam was oboje.
No i pierwsi goście byli, czyli sezon otwarty. Ciekawa jestem, jaka to magnolia
Sezon 2017 u Hanusi 07:39, 26 kwi 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
PIes ma chorą szczękę, bo jeden kieł mu został, i podszedł ropą. Ma antybiotyk, ale pan nie chciał go stresowac na żywca, i chce podać narkozę i mu szczękę przejrzeć w rtg co mu jeszcze dolega poza tym, no i ta rana musi mieć szansę zagoić się bez komplikacji. Pies jest nerwowy i obolały, i zabieg nie byłby ze spokojnie leżącym pacjentem, stąd narkoza. Może to długo nie będzie trwało, mam taką nadzieję.

A MOŻE chodzi też mu o kjasiorkę, która za to dostanie, to nie jest wizyta po tabletki na robaki i kleszcze.

Mam cichą nadzieję, że pies sie wybudzi i będzie sprawny po kilku dniach.

Też mam taką nadzieję
Biedny psiak, ale bardzo wiekowy. Nie znam nikogo, u kogo by tak długo piesek żył, bardzo dbasz o niego.
Ciekawe co u mojej wyjdzie.
A kasę jednak mocną ściągają, ostatnio sporo mi na psiaki i kota poszło, ale cóż, kocham i ratuję.
Magnolia śliczna
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 23:13, 25 kwi 2021

Do góry
gogo napisał(a)
Kasia, po wizycie u Ciebie moje chciejstwa rosną, a to cudna magnolia, karłowe cisy i wisienka i cuuuuuuuuuuuudne ciemierniki
My, posiadacze małych ogrodów, przydałoby się dobudować pięterko, dla ciemierników byłoby dobrym rozwiązaniem
U mnie też zimno, hortki ogrodowe owinięte, nowy powojnik też, pozostałe stoją w budynku, załamka

Haha.... no takie jest ryzyko jsk się chodzi po ogródkach
Pięterko... dobry pomysł... ja juz nawet trochę piętrowo sadzę
Ogrodowe marzenie Mrokasi 22:52, 25 kwi 2021

Do góry
Trzymam kciuki za szybka rehabilitację nadgarstka.
A biała magnolia to sam urok i wdzięk. Cudo!
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:39, 25 kwi 2021

Do góry
Pięknie wyglądają wszystkie te kwitnące drzewa, a magnolia cudna.
Też szukałam choiny kanadyjskiej, bo sobie wymyśliłam ją do zasłonięcia zapasu drewna do kominka. Internetowo w zimie jeszcze widziałam, a potem jak chciałam kupić, to była już wyprzedana. W szkółkach stacjonarnych nie spotkałam jeszcze, ale w tym sezonie byłam raptem w jednej. No cóż za rok spróbuję.
W Dolinie Muminków 22:31, 25 kwi 2021

Do góry
Witajcie Dziewczyny Magnolia bardzo ładna-duża,rozłożysta zakupy fajneteraz na dniach jak będzie pogoda czas na kupno kory.
Oby już pogoda dotarła do Polski bo zimno strasznie.
Pozdrawiam odwiedzających.
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 22:17, 25 kwi 2021

Do góry
Kasia, po wizycie u Ciebie moje chciejstwa rosną, a to cudna magnolia, karłowe cisy i wisienka i cuuuuuuuuuuuudne ciemierniki
My, posiadacze małych ogrodów, przydałoby się dobudować pięterko, dla ciemierników byłoby dobrym rozwiązaniem
U mnie też zimno, hortki ogrodowe owinięte, nowy powojnik też, pozostałe stoją w budynku, załamka
Słoneczny Ogród 22:12, 25 kwi 2021

Do góry
Milka napisał(a)

Cały luty u nas oscylował koło -20, zima na fest była, styczeń bardzo zimny, marzec nie wiele lepszy.

Ale magnolia nie kwitła więc kwiaty nie zmarzły
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:47, 25 kwi 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
jabłonka dopiero zaczyna ruszać

Czy te zawilce białe się rozsiewają/rozmnażają bo u mnie kilka kępek rośnie i chciałabym mieć więcej kępek ładne są.

Powyższa kulka to tsuga czyli choina kanadyjska tylko krzaczek. Mam ich kilka w jednym czasie kupowane, ale wzrostowo jazda inna.
Są piękne widziałam taka duża kępę i tym się zasugerowałem kupując mniejsze w donicach. Nigdy ich nie cielam. Należy je podlewać często bo to krzak błotny.

Z relacji fotek dopiero zobaczyłam twoje wiejskie włością. Czy ty w tym domu mieszkasz.

Ładnie już u ciebie u nas sypialnia trawy nie ruszają. Niektóre słabo ale zimno to jak ma rosnąć. Ta magnolia gwiaździsta różowa piękna. Taka bym kupiła wszędzie białe i dalej szukam.
Znowu na wsi 21:21, 25 kwi 2021

Do góry
Basiu, to mnie uspokoiłaś. Bo ja ogrodowo ciągle jeszcze "w polu". Chociaż dzisiaj przemogłam się i pomimo zimna wyruszyłam do ogrodu. Dużo nie zrobiłam ale chociaż trochę.

Haniu czyli ta fioletowa fasola jest niezła? Szparagową siałam dawno, dawno temu. Teraz też bym posiała ale miejsca brak. Tę o czerwonych kwiatach również - na balkonie dawno temu.

Irenko moje koty zaczęły rosnąć na poważnie w drugim roku życia. Zwłaszcza ten rudzielec (kocur). On jest synem tej łaciatej szylkretki.
Magnolia póki co broni się przed przymrozkami, ale nie wiem jak długo da radę.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:17, 25 kwi 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
Fajna kulka

ale magnolia (różowa, w podwórku) jest w tej chwili królową

Te magnolie w podwórku są pierwszymi jakie posadziłam w ogrodzie
W Dolinie Muminków 21:15, 25 kwi 2021

Do góry
Bardzo ładne zakupy całkiem spora ta magnolia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies