Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 20:19, 23 paź 2014

Do góry
Ah Pashmina. Ale teraz sie oprę. purple Eden też odpuszcze bo nie mam podpory. Ah jak czekam na lrzyszloroczne lato!!
Ogród u stóp klasztoru 20:13, 23 paź 2014

Do góry
A po co siarczan?
Witaj kochana
Jurajski Ogród 20:10, 23 paź 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
Agnieszko, tylko nie zapomnij o Mimi, niechaj ją też obejrzy cała Polska i mój liliowiec

Super wiadomość !!! Mam nadzieję, że jak będzie Maja to będą kwitły róże i lawenda.

I lawendy i róże i pissardi
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:09, 23 paź 2014

Do góry
Zaostało mi tylko 50 bialych tulipanow do posadzenia. Posadzę je po rewolucji pod magnolia. U mnie teraz +8, dopiero jutro ma nadjejsć mróż w nocy ale nowe róże okopczykowalam
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 20:02, 23 paź 2014

Do góry
Mam nadzieję, że oddałam deszcz w dobre ręce
Moja "przyziemna" :) pasja 20:01, 23 paź 2014

Do góry
Gazu w domu nie mam.. Po latch mieszkania w starej kamienicy z junkersem wiele obaw mialam... Wiem, że to fobia...
Ciskam mocno dolnośląsko
Lawendowy zawrót głowy 19:57, 23 paź 2014

Do góry
Zrówko naleweczką Tylko dlaczego na jeżynówke muszę 6 m-cy czekać????
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 19:54, 23 paź 2014

Do góry
Heloł!
Rużycki som? Moje przybyły i moczą się w oczekiwaniu na sobotnie sadzenie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:33, 23 paź 2014

Do góry
Drzwi z pochwytem..., a klucz w domu, ja z córką poza domem, M w krótkim rękawku wyszedł w mróz po drewno do kominka...i się zatrzasnąl.... Jakież było nasze zdziwienie gdy go w takiej temepraturze na tarsie z C zobaczyłysmy I był przekonany, ze mamy klucze.... A klucze były w szafie w torebce... Bo wyjechałam na 5 min odebrać córkę z przystanku....
Dobrze, że miałam smartfona i znalezlismy firmę, ktora otwiera zamki.... I że moglismy poczekać w samochodzie....
W ciagu kilku dni M wymienił pochwyt na klamke.....

Lufcikow u nas niet, wszytskie okna z klamkami na zamki.....

Ah jak ja lubie takie opowieści z perspektywy czasu
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:21, 23 paź 2014

Do góry
Ciepło pażdzernikowe chcesz zatrzymać? Oj zazdraszczam, urlop najwcześniej na Boże Narodzenie dostanę....
Róże Davida Austina 19:14, 23 paź 2014

Do góry
Zwykle obrywam głowki przekwitłym różom, nie skracam pędów. Najlepiej jednak zostawić paki aby wytworzyły owoce. Jest cieplo i nie ma mocnych przymrozków to róże kwitną i tak będzie do czasu silniejszego mrozu. Chociaz zdarzyło mi się oglądać kwiaty i w grudniu
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 19:08, 23 paź 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)

zapisuję się do tego klubu...
przyjmujesz Wilki rodzaju żeńskiego ?

A ktoś tu mnie dopiero co reanimował
Oby do weekendu, słonecznego. Jesie to taki czas, w którym życie odmierzam od weekendu do weekendu

Latem sypiam 5-6 godzin, jesienią nie wystarcza mi 6....
Postawić trawkę nad i... 19:06, 23 paź 2014

Do góry
Aguś ta rehabilitacja wiosną w ogrodzie to będzie Wasz cudowny czas.
Cieszę się z Wami i trzymma kciuki za szybciutki powrót
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:04, 23 paź 2014

Do góry
Rench napisał(a)

Nie panikujcie już teraz,kopczyki mają chronić przed duzymi mrozami,a nie jakimiś marnymi -3
Uszy do góry,jeszcze ma być ciepełko po niedzieli

I doczytałam teraz że robaczek też tak gada,to jestem happy

Ja nie panikuję ze starymi różami. W łagodne zimy w ogole ni kopczykuje, przez ostatnie zimy minimalna tempe wynosiła u mnie -13 zatem kazda róża przetrwa te temperaturę. Róźe kopczykuje dopiero wtedy gdy staje sie stale zimno. Pytam się czy kopczykować nowe, bo dzisiajeszej nocy ma byc -3. I czy tak potraktowac te, ktore sadzilam pod koniec sierpnia? Wiem, źe w deszczu nic się nowym sadzonkom nic nie stanie, ale gdy teraz nadjedzie nagle ochlodzenie - dzisiejszej nocy mróza od jutra słońce to moze mi te róże uszkodzic. I wczesniej ma mocno wiać.
Zatem mówta co chceta - golasy dzisiaj okopczykuje. Bo mnie podkusilo z golasami.... Zamiast posadzic jak zwykle wiosną z doniczek to mi sie zachcialo kupic pierwyj sort golasowy jesienia... Nie miala baba problemu nabyla sobie roze...
Rododendronowy ogród II. 00:17, 23 paź 2014

Do góry
Przyłączam się do pytania
Moja codzienność - ogród Oli 00:13, 23 paź 2014

Do góry
Weekend się zbliża , będą foty!
Ogród cioci czyli ciociogród :) 00:10, 23 paź 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Gosiu tak patrze na metamorfozy i chyba jednym z elementów, które dynamicznie ewoluowały to obrzeża rabat Zdecydowanie teraz są najlepsze.
Pamiętam twój ogród z lipca zeszłego roku jak dołączyłaś do Ogrodowiska... teraz jest nie do poznania, wypiękniał. Przyznasz mi chyba też racje, że dzięki pobytowi na O zmienia się nastawienie do porządku w ogrodzie i o wiele bardziej o nie dbamy. Jak patrze na zdjęcia z poprzedich lat to wszędzie widze chwasty i zarośniętą trawą kostke... teraz bym tego nie zniósł

Sama prawda!
Macham Gosiu
Lawendowy zawrót głowy 00:07, 23 paź 2014

Do góry
Smaku mi narobiłaś naleweczką aż spróbowałam mojej malinówki pycha
Nie sadze tulipanów w koszyczkach, bo u mnie nie ma zwierzątek a jest glina. Nie wykopuję cebulowych po przekwitnieciu (jak wykopać 500-1000 szt). Chyba że planuję zmianę ich miejsca to wtedy wykopuję z liśćmi, czekam dwa tygodnie az się wysusza, odrywam suche liście i trzymam w ciemnym ale suchym i przewiewnym miejscu, jesli zostawisz cebule na slońcu to wyschna. U mnie sprawdza sie pomieszczenie przy garażu od strony połnocnej.
Nawet z małych cebulek po wykopaniu kwitły tulipany Aczkolwiek im szlachetniejsze tulipany w pierwszym roku, tym słabsze kwitnienie w kolejnych latach. Dosadzam do miejsc, gdzie były w poprzednich sezonach cebulowe i potem nie wiem czy to nowe czy z poprzedniego sezonu... W tym roku kupiłam sporo nowych odmian to rozpoznam
Jurajski Ogród 21:30, 22 paź 2014

Do góry
Huuura będziemy oglądać Twój ogród w Maji sadż koniecznie purpurowe roże abyśmy mogli je podziwiać w letniej odlsonie programu i mam nadzieję, ze zobaczymy Twoje wiosenne żagwiny?
Opuchlaki 21:25, 22 paź 2014

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Ciężko mi ocenić nasilenie. Rozkopywanie ziemi nie pomogło nam, bo nie znaleźliśmy larw, ale pewnie jest to wina tego, że nie wiemy jak to zrobić. Na 81 stronie wrzuciłam zdjęcie, jak wygląda mój podjedzony rododendron. To jest najbardziej uszkodzona roślina. Mam w ogrodzie 6 rododendronów i 6 róż, które są pożarte,oraz kilka trzmielin. I jeden młody kolonik palmowy świeżo posadzony.
Tak jak pisałam kupiłam małe opakowanie. Jak odmierzyć te 500 sztuk nicieni na m2?

Gdy szukałaś mogly być jeszcze w fazie jaj. Już dorosłych nie masz a lary jeszcze sie nie wytworzyły. Calypso polecane przez Ana Art jest skuteczne na cgphrząszcze i należy stosowac wieczorem bo tylko wtedy żerują dorosle osobniki. Jesli u Ciebie jest ciepło to uzyj Larvanem ale nie tylko pod zeżartym rododendronem ale na powierzhni ok 100m2 w okolicach. Opuchlaki bowiem wędrują w poszukiwaniu roślin o delikatnych korzonkach. Uwierz mi są żarloczne i smakowalo im u mnie wszystko. Najbardziej w moim ogrodzie polubiły korzenie żurawek, beregeni, carex oraz kiścieni a liście wygryzją rh, trzmielinom, hortensjom i laurowisniom. Jesli będzie ciepla zima to już w lutym zaobserwujesz zamieranie roslin, ktorych korzenie zjadly. Roślina marnieje doslownie w ciągu tygodnia i wyciagasz ja z ziemi bez korzeni...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies