Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 09:53, 02 kwi 2015

Do góry
Ewa, dzięki za inspirację. No chorobę mus przeżyć. Wszystkiego dobrego. Idę sprzątać. Mam dziś wolne.
Ogródek Iwony 09:41, 02 kwi 2015

Do góry
Ha, ha
Ewa, ostatnio była u mnie szwagierka z mężem i się pytała po co mi ta trawa? Przecież w ogrodzie mam jej dość do koszenia.
W Gąszczu u Tess 09:38, 02 kwi 2015

Do góry
Witaj Tess. Dawno cię nie było. Piękne nasadzenia zrobiłas. A tego stożka nie chcesz zostawić dla przeciwwagi?
Ogródek Iwony 09:28, 02 kwi 2015

Do góry
jalos napisał(a)
Ja tez macham i usiłuję być na bieżąco.

Lista roślin na rabatę imponująca

A wiesz Iwonko, że jak się dokładnie przyjrzałam, to okazało się, że też mam u siebie w projekcie jedną rabatę całą czerwoną, ale składa się ona wyłącznie z traw i wydaje mi się, że będzie brzydka szczególnie zanim trawy ruszą.
Jak już zacznę o niej powaznie myśleć, wpadnę popytać o to i owo.

Aga, trawki późno startują, ale byliny też. Dlatego warto pomyśleć, aby przed nimi albo pomiędzy dać trochę cebulowych, np. tulipanów w odpowiednim kolorze.
Mam plan, aby moją bylinową obserwować i fotografować przez rok. Będzie wtedy fajna fotorelacja i analiza, co wyszło dobrze, a co trzeba poprawić.
Ogród na glinie 09:23, 02 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Gosiu, fioletowy blisko niebieskiego. Moze być. W zestawieniu z bialym lubię. Co ja poradzę na to , ze lubię kontrasty? Moje oczy je lubią
Tak swoją drogą to ja chyba pierwszy raz widzę białe szafirki.

Iwonko niestety nie ma tam ani grama niebieskiego. Tak mi aparat robi zdjęcia. To są ciemnofioletowe te bratki, potem liliowe i prawie białe z dodatkiem fioletu. Szafirki powoli zaczynają przekwitać. Będę musiała podjechać do sklepu by kupić kolejne, lub białe hiacynty do kompozycji przed dom. A szafirki pójdą do zasuszenia i znajdę im jesienią miejsce w ogrodzie.
Ogródek Iwony 09:20, 02 kwi 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
MAcham Iwonko Masz snieg?
A propo ogrodowiska to ja mam szczęscie ze trafiłam na poczatku drogi ogrodowej i nie mam zby wiele do przesadzania..choć z tych 5 roslin na krzyż są i takie do wywalenia

Hej, Kasiu. Są dobre i złe strony tego, kiedy się tu trafi. Ty możesz planować od nowa i nie popełniasz tylu błędów, bo zawsze znajdzie się ktoś, kto doradzi.
U mnie już coś rosło, więc były też wielkie krzaki do wykarczowania. Ale za to nie było pusto.
Za to w zeszłym roku musieliśmy kupić rębak do gałęzi. Bo mnożyły nam się sterty gałęzi i był problem, co z tym zrobić. Teraz po wiośnie znowu ich się uzbierało. Czekam na po świętach. Może ktoś się zlituje i zrobi z nimi porządek.
edit: śniegu nie mam, ale jest zimno
Ogródek Iwony 09:14, 02 kwi 2015

Do góry
Ala106 napisał(a)

No to coś pomyliłam, ale i tak mi się podoba, a z nową ławeczką będzie cudo.

Reniu, przy ciurkadełku posadziłam w tym roku hortensje limlight, żurawki i bukszpany, które będę prowadzić na kulki.
Myślałam, żeby tam już ławeczki nie stawiać, bo miejsce jest widoczne z tarasu. Ale kilka dni temu M postanowił wypić kawę w ogródku i stwierdził, że teraz nie ma jego ulubionego miejsca widokowego. Faktycznie, tam jest dobre miejsce na oglądanie ogrodu. Więc po świętach zamówię ławeczkę.
Ogródek Iwony 09:07, 02 kwi 2015

Do góry
bacowa napisał(a)

Zaczełam robić sadzonki.

Ale fajnie.
Wielkie te sadzonki. U pana trawki takich by nie było.
Nie masz pojęcia, jakiego mam banana na twarzy
Ewa, wczoraj sobie wyszukałam twoje posty, 36 stron się uzbierało. Obejrzałam zdjęcia z twojego ogrodu. Masz piękny ogród. I duży. Wychodzi na to , że ja zmarnowałam kilka dobrych lat żyjæc w nieświadomości , jak powinien wyglądać ogród.
Dobrze, że w zeszłym roku trafiłam na Ogrodowisko.
Ogród na glinie 08:57, 02 kwi 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)

Iwonko wiem że lubisz niebieski, ale to jest fioletowy hi hi

Gosiu, fioletowy blisko niebieskiego. Moze być. W zestawieniu z bialym lubię. Co ja poradzę na to , ze lubię kontrasty? Moje oczy je lubią
Tak swoją drogą to ja chyba pierwszy raz widzę białe szafirki.
Ogródek Iwony 08:16, 02 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Reniu, myslę że piszesz o tej kostce zawijaskowej przy tarasie. Ta już była, to moja porażka. Panowie ten zawijas kładli jak mnie nie było i zrobili po swojemu. M się nie zgadza na jej przeróbkę. Jeszcze. Teraz przerabiałam dojście do domu za domem z owalnego na prostokątny, tam będzie rabata ognista. I linie proste. Przed domem może kiedyś uda mi się poprawić. Ale jest tyle do zrobienia, że nie wszystko naraz. Przy zawijasku jest ciurkadełko. Ławeczka stara się rozpadła, będzie wiosną nowa.

No to coś pomyliłam, ale i tak mi się podoba, a z nową ławeczką będzie cudo.
Makowo na Kociewiu 07:29, 02 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kasiu, piękne wspomnienia z pobytu będziesz miała Ja byłam tam w zeszłym roku na przełomie kwietnia i maja. Zachwycałam się wtedy łanem krokusów na Polanie Chochołowskiej. Tylko byłam tam z wycieczką szkolną. Dzieciaki gnały, że za nimi miałam robotę nadgonić. Jak chwilę się zatrzymałam na zrobienie fotek, to tylko najmłodsi uczestnicy mi towarzyszyli
Kasiu, w takim razie dla Ciebie:

dziękuję Iwonko
Ogród na górce w zakolu wiślanym 07:01, 02 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Reniu, mówiłam dziś e-Musiowi o tej ławeczce. Też po świętach sobie taką zafunduję

Bardzo się cieszę.
Naprawdę wygodna i stylowa.
Ciekawa jestem Twojej "wersji".
Kasia ma białą z decoupage .
Ogród na glinie 23:18, 01 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Obłędna jest ta kolorystyka.
Nie mogę się napatrzeć

Iwonko wiem że lubisz niebieski, ale to jest fioletowy hi hi
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:37, 01 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Joasiu, mi by się stipy zrobiło żal i na powrót jakąś miejscówkę jej znalazła, jak tak bardzo chce żyć

Nowe czekaja na miejscówkę
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:37, 01 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Joasiu, mi by się stipy zrobiło żal i na powrót jakąś miejscówkę jej znalazła, jak tak bardzo chce żyć

Nowe czekaja na miejscówkę
Ogród na glinie 22:37, 01 kwi 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
uratowane przed wichurą, czekają w domu

Obłędna jest ta kolorystyka.
Nie mogę się napatrzeć
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:33, 01 kwi 2015

Do góry
Ogród Mirelli 22:23, 01 kwi 2015

Do góry
Pawlus napisał(a)
Hortensje ogrodowe wbrew pozorom też rosną dość wysokie jeśli nie przemarzną. A przede wszystkim szeroko. Ile tam jest szerokości?

I jaka to ściana? Wschód?

Ja tu widzę carex Bronze Form, przed nimi Ice Dance i wplecione jeżówki. Jak się zmieszczą to żurawki na sam początek.

Z tego, co pamiętam, zaczęło się od samotnie rosnących w tym miejscu hortensji ogrodowych, które są pamiątką, wiec być tam muszą. Dlatego dziewczyny doradziły kulki w plecy i trawki.

Mirella, ja bym posadziła jednak Miskanta Morning Light. Jeśli będzie za wysoki po kilku latach, to go przesadzisz. Na tym polega ogrodniczkowanie
Może też być Carex bronze jak u Marzenki, a przed nimi te hortensje, co masz :
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/70/701501/original.JPG
Ogród na górce w zakolu wiślanym 22:14, 01 kwi 2015

Do góry
Reniu, mówiłam dziś e-Musiowi o tej ławeczce. Też po świętach sobie taką zafunduję
Makowo na Kociewiu 21:45, 01 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kasiu, piękne wspomnienia z pobytu będziesz miała Ja byłam tam w zeszłym roku na przełomie kwietnia i maja. Zachwycałam się wtedy łanem krokusów na Polanie Chochołowskiej. Tylko byłam tam z wycieczką szkolną. Dzieciaki gnały, że za nimi miałam robotę nadgonić. Jak chwilę się zatrzymałam na zrobienie fotek, to tylko najmłodsi uczestnicy mi towarzyszyli

Tatry to jest miejsce, gdzie kompletnie zapominam o teraźniejszości wchodzę w inny wymiar czasu uwielbiam po nich łazić, dużo potu na nich wylałam i nawet zdarzyło mi sie po nich jeżdzic na nartach Taa muszę się znowu wybrać z moim EM na wałęsanie sie po wierchach Nigdy nie widziałam jednak łaki krokusów bo na Chochołowskiej to byłam we wrześniu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies