Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Mysza 14:48, 01 kwi 2015

Iwonko stipa, szałwia i ta biała kora brzozy w tle
Pięknie
makkasia 14:54, 01 kwi 2015

Lista na czerwoną długa i że tak powiem soczysta !!!
Stipa wypasiona ! a narcyzy to tat a tet, które pęknie u Ciebie Kwitną

...narcyz żonkila to gatunek narcyza - jest to żółty z krótką trąbką inne żółte narcyzy błędnie nazywamy żonkilami ( to tak dla uściślenia info o żółtych narcyzach)
Anusia 17:31, 01 kwi 2015

Lista nasadzeń imponująca. Żąkile przecudne. Byłam dzisiaj w naszym markecie była promocja na lawendy, różne trawy i żurawki. Najpierw pomyślałam sobie, że się powstrzymam. W końcu pojechałam zobaczyć a tu ani jednej lawendy, kilka już bylejakich traw zostało i garstka żurawek. Ludziska wykupili
Iwk4 20:38, 01 kwi 2015

bacowa napisał(a)
O bukszpanie napisałam na pv.

Ewa, sprawdziłam. Chyba wszystkie duże sadzonki wykupiłaś. Zostały małe tylko Zamówię po świętach
Iwk4 20:44, 01 kwi 2015

Ala106 napisał(a)
Stipa rośnie jak szalona. Ogród wygląda pięknie, kompozycja w donicy cudna. Kostka przed domem po zmianach fajnie wyszła. Kojarzy mi się tak jakoś bajkowo teraz ta ścieżka, tak hobbitowo. Fajnie. .

Reniu, myslę że piszesz o tej kostce zawijaskowej przy tarasie. Ta już była, to moja porażka. Panowie ten zawijas kładli jak mnie nie było i zrobili po swojemu. M się nie zgadza na jej przeróbkę. Jeszcze. Teraz przerabiałam dojście do domu za domem z owalnego na prostokątny, tam będzie rabata ognista. I linie proste. Przed domem może kiedyś uda mi się poprawić. Ale jest tyle do zrobienia, że nie wszystko naraz. Przy zawijasku jest ciurkadełko. Ławeczka stara się rozpadła, będzie wiosną nowa.
Iwk4 20:47, 01 kwi 2015

Kasiu, Olu, faktycznie fajnie wygląda szałwia ze stipą. Dosadzę stipę do szałwii w tym roku
Dziewczyny, macham do Was
Iwk4 20:55, 01 kwi 2015

Kasiu, dziś dalej wiało i padało. Ale wieczorem słoneczko trochę zza chmur wyszło i znowu się schowało. Zimno.

Jolu, ty zadyszki mieć nie możesz, bo jesteś wysportowana Buziaki ci ślę

Asiunia, jak się napatrzysz na roślinki, to na pewno coś wysiejesz

Mirko, mam chęci.
Choć ta pogoda szalona dziwnie na mnie zadziałała. Chyba się starzeję. Głowa nie moja i ból oczu potworny. Kolejny dzień przespałam. Niech się już to ciśnienie zmieni.
Iwk4 21:06, 01 kwi 2015

Gosiu, pięknie. Tylko u mnie brzozy nie będzie. Dzieci mają alergię i na dodatek brzoza lubi mokro. A u mnie piaski. Zabierałaby innym roślinkom wodę

Kasiu, pozdrawiam. Teraz we wszystkich zdjęciach widzę twoją magnolię Genię.

Anusia, chyba ci, co wykupili, czytają nasze forum
W O była ostatnio cena lawendy niższa, niż dwa tygodnie temu
bacowa 07:38, 02 kwi 2015

Zaczełam robić sadzonki.
Ala106 08:16, 02 kwi 2015

Iwk4 napisał(a)

Reniu, myslę że piszesz o tej kostce zawijaskowej przy tarasie. Ta już była, to moja porażka. Panowie ten zawijas kładli jak mnie nie było i zrobili po swojemu. M się nie zgadza na jej przeróbkę. Jeszcze. Teraz przerabiałam dojście do domu za domem z owalnego na prostokątny, tam będzie rabata ognista. I linie proste. Przed domem może kiedyś uda mi się poprawić. Ale jest tyle do zrobienia, że nie wszystko naraz. Przy zawijasku jest ciurkadełko. Ławeczka stara się rozpadła, będzie wiosną nowa.

No to coś pomyliłam, ale i tak mi się podoba, a z nową ławeczką będzie cudo.