Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 09:07, 02 kwi 2015

bacowa napisał(a)

Zaczełam robić sadzonki.

Ale fajnie.
Wielkie te sadzonki. U pana trawki takich by nie było.
Nie masz pojęcia, jakiego mam banana na twarzy
Ewa, wczoraj sobie wyszukałam twoje posty, 36 stron się uzbierało. Obejrzałam zdjęcia z twojego ogrodu. Masz piękny ogród. I duży. Wychodzi na to , że ja zmarnowałam kilka dobrych lat żyjæc w nieświadomości , jak powinien wyglądać ogród.
Dobrze, że w zeszłym roku trafiłam na Ogrodowisko.
siakowa 09:10, 02 kwi 2015

MAcham Iwonko Masz snieg?
A propo ogrodowiska to ja mam szczęscie ze trafiłam na poczatku drogi ogrodowej i nie mam zby wiele do przesadzania..choć z tych 5 roslin na krzyż są i takie do wywalenia
Iwk4 09:14, 02 kwi 2015

Ala106 napisał(a)

No to coś pomyliłam, ale i tak mi się podoba, a z nową ławeczką będzie cudo.

Reniu, przy ciurkadełku posadziłam w tym roku hortensje limlight, żurawki i bukszpany, które będę prowadzić na kulki.
Myślałam, żeby tam już ławeczki nie stawiać, bo miejsce jest widoczne z tarasu. Ale kilka dni temu M postanowił wypić kawę w ogródku i stwierdził, że teraz nie ma jego ulubionego miejsca widokowego. Faktycznie, tam jest dobre miejsce na oglądanie ogrodu. Więc po świętach zamówię ławeczkę.
jalos 09:16, 02 kwi 2015

Ja tez macham i usiłuję być na bieżąco.

Lista roślin na rabatę imponująca

A wiesz Iwonko, że jak się dokładnie przyjrzałam, to okazało się, że też mam u siebie w projekcie jedną rabatę całą czerwoną, ale składa się ona wyłącznie z traw i wydaje mi się, że będzie brzydka szczególnie zanim trawy ruszą.
Jak już zacznę o niej powaznie myśleć, wpadnę popytać o to i owo.
Iwk4 09:20, 02 kwi 2015

siakowa napisał(a)
MAcham Iwonko Masz snieg?
A propo ogrodowiska to ja mam szczęscie ze trafiłam na poczatku drogi ogrodowej i nie mam zby wiele do przesadzania..choć z tych 5 roslin na krzyż są i takie do wywalenia

Hej, Kasiu. Są dobre i złe strony tego, kiedy się tu trafi. Ty możesz planować od nowa i nie popełniasz tylu błędów, bo zawsze znajdzie się ktoś, kto doradzi.
U mnie już coś rosło, więc były też wielkie krzaki do wykarczowania. Ale za to nie było pusto.
Za to w zeszłym roku musieliśmy kupić rębak do gałęzi. Bo mnożyły nam się sterty gałęzi i był problem, co z tym zrobić. Teraz po wiośnie znowu ich się uzbierało. Czekam na po świętach. Może ktoś się zlituje i zrobi z nimi porządek.
edit: śniegu nie mam, ale jest zimno
Iwk4 09:28, 02 kwi 2015

jalos napisał(a)
Ja tez macham i usiłuję być na bieżąco.

Lista roślin na rabatę imponująca

A wiesz Iwonko, że jak się dokładnie przyjrzałam, to okazało się, że też mam u siebie w projekcie jedną rabatę całą czerwoną, ale składa się ona wyłącznie z traw i wydaje mi się, że będzie brzydka szczególnie zanim trawy ruszą.
Jak już zacznę o niej powaznie myśleć, wpadnę popytać o to i owo.

Aga, trawki późno startują, ale byliny też. Dlatego warto pomyśleć, aby przed nimi albo pomiędzy dać trochę cebulowych, np. tulipanów w odpowiednim kolorze.
Mam plan, aby moją bylinową obserwować i fotografować przez rok. Będzie wtedy fajna fotorelacja i analiza, co wyszło dobrze, a co trzeba poprawić.
Ewkakonewka 09:37, 02 kwi 2015

Iwonko stipa i szałwia to cudowne zestawienie
Koleżanka moja zupełnie nieogrodowa patrząc na moje sadzonki stipy powiedziała ostatnio: "ta trawa twoja to się już pod kosiarkę nadaje"
Iwk4 09:41, 02 kwi 2015

Ha, ha
Ewa, ostatnio była u mnie szwagierka z mężem i się pytała po co mi ta trawa? Przecież w ogrodzie mam jej dość do koszenia.
Malgosik 10:06, 02 kwi 2015

ze mnie też się śmieją, że sobie trawę w domu posiałam
Margo 10:18, 02 kwi 2015

Jak to dobrze, że choc tu na forum znajdujemy zrozumienie dla siania trawy w domu