A może masz pędraki, to już lepszy kret, niech je zje. A sposobu skutecznego na kreta nie ma. Albo go złapac i wynieść albo polubić. Albo siatka pod trawnikiem wtedy kret będzie, ale kopca nie wywali na środku.
Nie będzie konieczna wymiana, trzeba użyźnić to co jest. Teraz przekopać z dużą ilością kompostu, obornika, ostatni dzwonek na wysianie żyta ozimego jeszcze. Cokolwiek. Liście nawet możesz sypać i przekopywać, trawę skoszoną.
Potem na wiosnę odczekać aż wyjdą chwasty, opryskać stężonym mocznikiem. Spali chwasty, odczekać, przygotowywać pod wysiew.
Jeśli mają też drobne to się przyjmą. Sadź. Ja nigdy podczas sadzenia oprócz żyznego podłoża nic nie sypię z nawozów. Nawet na budowanie korzenia. Ale to nie znaczy, że Tobie zabraniam
Michał zmienia sposób powiadamiania. Dziś mi pisał o tym, zapewne poinformuje na forum jak skończy ten proces, co się zmieniło.
Dlatego proszę o cierpliwość w dniu wdrożenia.
Chodzi o taką zmianę, że zamiast wysyłać mail za każdym razem jak jest nowy post, wątek itp. to będziemy wysyłać tylko jeden zbiorczy mail, raz dziennie z wszystkimi powiadomieniami, które się pojawiły od ostatniego razu.
Pytanie tylko, o której godzinie by było najlepiej. Michał myślał o 8 rano, a ja zaproponowałam o 7 rano, bo niektórzy zaglądają przed praca.
Łooo matko szkoda u mnie trzmielina też pogryziona. To z czego zrobić obwódkę czerwoną? Berberys admiration lub bagatelle? Szkoda tylko ze nie są zimozielone...
Asia
Plam nie potraktujesz niczym, bo nic nie pomoże, bo są one skutkiem żerowania, więc najpierw zlikwiduj przyczynę, czyli pędraki. Ale ustal czy to na pewno jest to. Rozgrzeb ziemię pod trawnikiem i znajdź "obiekt".
daj printscreena do Ronina albo do mnie na maila. U mnie nie ma. Nam melduj a nie tutaj. Inaczej nie będziemy wiedzieli co. Nie ma prawa się nic wyświetlać, może masz komp. zaatakowany. Ostatnio kliknęłam na jakiegoś maila i podstawiało mi całkiem inne strony.
Mam obie te rośliny, i dalej nie wiem, która właściwie jest która, bo internetowe zdjęcia mieszają te dwie rośliny....
to jest tymianek? Wysoki, krzewiasty, mnoży się szybko, rozsiewa ( tu eksperymentalniew donicy)
a to oregano? Roślinka na dole zdjęcia - nie znalazłam lepszego (mam tego cztery rodzaje - zółte dość wysokie tzn na ok 10-15 cm, ciemnozielone niskie kwitnie na fioletowo i ładnie zadarnia, "łaciate" i to o jasnozielonym kolorze)