Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:14, 18 gru 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Produkcja bombek ukończona i niestety energia moja do dekoracji również na ukończeniu.

My robiliśmy choinkę z witek brzozowych, wg wskazówek Łukasza. Zeszło nam kilka godzin, w dodatku w lekkim deszczyku.
Gdybym wiedziała, to bym mężowi tej choinki nie pokazała; ale jak zobaczyłam efekt nie żałowałam ani jednej minuty spędzonej przy robieniu choinki .

Śliczne te bombki. Stroik z mchu też świetny.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:41, 18 gru 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Kasia, jak robić to wiem, tylko mam problem z kolorem, tzn. chciałabym aby były brązowe...

a to nie zalezy od koloru sznurka?:*
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:39, 18 gru 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Temat dekoracji świątecznych mogę u siebie uznać za zamknięty... Jeszcze tylko lampki na graby w ogrodzie, dekoracja na cmentarz i w wigilię choinka.

o matuchno.....żebym ja się wyrobiła ze wszystkim to wigilia musiałaby przypadać na Wielkanoc
Na razie robię ozdoby, ale nie dla siebie. Bedziesz w niedzielę na kiermaszu?
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:57, 17 gru 2014

Do góry
Z racji dużej ilości wpisów, będzie telegraficznie. Wszystko poczytałam, rewizyty nawet w większości poczyniłam. Na konkrety odpowiedziałam zainteresowanym.

Justi - zgrabnych jodełek nie mam.. ale świerk kakukaski spełnia Twoje oczekiwania. Z drobnym wyjątkiem.... że nie jest jodłą

Renia, Madzia - mówiłam, że Muminek będzie miał radochę Ale na razie tylko jeden łańcuch sie podzielił na pół. Solidna robota

Haniu - tolerancja ma znaczenie górnolotne, i często tolerancja u nas wygląda jak prawo Kalego.. ale to już na inne forum zagadnienie.

Gabriela - u mnie ognik jeszcze jest, ale jarzębiny i berberysy zjedzone..

Grembosiu - nasz ma w genach...szaleństwo I może dlatego zębów tylko 2 by nei było co wybić a wcześnie Natura sama sie broni

Pszczoła - próbowałam ratować , ale nic nie rozumiem... napisałam co wiedziałam..

Madżen - ręce mam niczego sobie i dużo potrafią... tylko pomysłów mi brakuje.. Czyli ręce nie są do pary z głową A z naparstnicy będzie dużo kfiotków..

Anno_g - lewych rąk nie mam... ale problem jest miedzy innymi w tym co piszesz... jakbym siebie czytała.. z wyjątkiem akapitu o teściowej... bo jej nie mam.

Kasiek - bo ja też jak Ty stworzyłam sobie swój azyl

Ewa - rodzinę mam daleko, a z eMusiem razem pracujemy, razem mamy wspólne pasje, wiec nie mam potrzeby pobycia razem jeszcze trochę więcej Szyłam, szydełkowałam, na drutach dziergałam, bo mieć coś innego niż reszta.. teraz nie ma takiej potrzeby.. są ciekawsze rzeczy niż ślepienie z igiełką w ręku Traktowałam to jako potrzebę chwili, a nie pasję Z pasji to wolę robić dużo innych rzeczy NP mogę pojechać na narty albo zwiedzić miejsca w których nie byłam, mogę przeczytać dobrą ksiażkę lub ponorać w ogrodzie
PS. Nie ma nic gorszego niż spokojne (czytaj nudne) święta. Rodzina daleko, a znajomi w tym czasie spędzają czas ze swoja rodziną.. w telewizji po raz enty Kewin... nawet na Forum cisza....

Yola - spodnie do skrócenia leżą już drugi tydzień.. położyłam na środku by sie o nie przewracać.. może w nerwach sie zmobilizuję A za wełną jeździłam po przekątnej Polski .. bo tylko w Zakopanym była do kupienia u górali... coś sie dla siebie zrobiła coś sie sprzedało po znajomych (oczywiście już w wyrobie wydzierganym).

Polinka - a co my ze spokojną i cichą zrobimy??? Trzeba będzie cię wychować .. byś pasowała do ekipy

Gardney - a sobie podczytuj farmazony zgorzkniałej baby... z mendopauzą lub czymś takim..

Basiu - lampki od dawna wiszą, tylko u nas nikt jeszcze nie zapalił... wiec sie wstrzymuję też.. no i pogoda.. jakoś nie pasuje do lampek..

Anita - ja też tęsknie do ciepełka.. na razie zaczynamy sezon pociągający.. i to wcale nie seksualnie..

Napia - ogrodowo działać mi za zimno.. jakby był mus to bym norała w ogrodzie, ale jak nie muszę to wolę w ciepłym posiedzieć..

Ana - i dobrze, że mamy różne gusta, guściki, charaktery... świat nie jest nudny. Naparstnice będą coraz lichsze.. szukaj siewek.. z nich będzie łanie .

Zielona - bingo

Reszcie niewymienionych zostawiam uśmiechy i kolory. W święta chyba sobie wizytówkę zaktualizuję Na razie wybieram fotki.

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:11, 17 gru 2014

Do góry
Mala Mi, Polinka, Siakowa, Gardney, Juzia - fajnie że zagladacie mimo tak gorącego czasu przedświątecznego.
Oby do piatku, potem weekend przygotowań. Jeszcze tylkow. Poniedziałek do prayc i fajrant do 29!!! Huuura.
Może pierwszy raz od kilku lat Wigilię zdążę porządnie lrzygotować
Moja codzienność - ogród Oli 18:35, 17 gru 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Będzie suszona kiełbasa z dziczyzny

U mnie też się suszy Kiełbasa nie kuzyn
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:32, 17 gru 2014

Do góry
Temat dekoracji świątecznych mogę u siebie uznać za zamknięty... Jeszcze tylko lampki na graby w ogrodzie, dekoracja na cmentarz i w wigilię choinka.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:28, 17 gru 2014

Do góry
Miała być kula mchowa jest stroik na stół wigilijny

I bombki w oknie

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:23, 17 gru 2014

Do góry
siakowa napisał(a)

a kolezanka pytala u mnie o sznurkowe bombki a juz dawno je zrobiła swietnie wyszło

Kasia, jak robić to wiem, tylko mam problem z kolorem, tzn. chciałabym aby były brązowe...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:21, 17 gru 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

raczej tujowo -waniliowo

Anek sosnowo też jest

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:01, 17 gru 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Produkcja bombek ukończona i niestety energia moja do dekoracji również na ukończeniu.

a kolezanka pytala u mnie o sznurkowe bombki a juz dawno je zrobiła swietnie wyszło
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:33, 16 gru 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Bo jak się ma na widoku fioletowy domek (co ja zrobię że ten kolor to nie mój ulubiony, a w elewacji to już okropny.. ) i rezydencję szeroką, wysoką i ogromną, na cały horyzont, a stoi to na działce że wszędzie 3 i 4 metry do płota... ..... to jest jedno wyjście, pożegnać się z pięknym krajobrazem i widokami. Bo te dwa domki nie pasują do reszty wg mojego gustu oczywiście, a z tym się nie dyskutuje.. .. Sąsiedzi mogą sobie stawiać co chcą ale ja nie muszę tego oglądać.. Wyszedł świat sam w sobie.. i dobrze.

Trzeba było mniej włóczyć się po okolicy, więcej czasu by było na analizy u mnie.. ale to mnie akurat wogle nie martwi... będziesz musiała przyjechać jeszcze raz
A i powłóczyć się po Bieszczadach trzeba.. np szlakiem drewnianych cerkwi.. albo szlakiem po Połoninach...

Ewuś jak będziesz się wybierała na Połoniny to bierz mnie ze sobą Ja cichutka, spokojna dziewczyna, nie będę przeszkadzała

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:05, 16 gru 2014

Do góry
Piękne te papierowe bombki, robią wrażenie. Prosta dekoracja a ma w sobie tyle uroku.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:01, 16 gru 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Kominek pachnie sosnowo- waniliowo

raczej tujowo -waniliowo
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:59, 16 gru 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Sosnowo-waniliowo - ładne połączenie.

Dziękuję Pszczółko
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:58, 16 gru 2014

Do góry
waldek727 napisał(a)

Nie Ewo, nie robiłem ale bardzo lubię prace manualne. Tak na poważnie to myślę, że czarne frywolitki o ładnym wzorze naciągnięte na bombki w srebrnym, złotym i miedzianym kolorze mogłyby być całkiem ładną ozdobą choinki.
Paulinko.
Jak rozpakuję z folii łabędzia zrobionego techniką origami to wstawię u Ciebie fotkę.

Waldkek z niecierpliwością czekam na fotki
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:57, 16 gru 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
No to witaj w klubie.......ja tez ledwie zywa - w poprzednim tygodniu siedziałam nadprogramowo w pracy a i ten tydzien nie zapowiada sie inaczej...........za to w wekend dla odmiany zmogło mnie zatrucie.....jestem w polu ze świetami.....trudno, mysle że i tak dojdą do skutku czy ja bede na nie gotowa czy nie..
Ozdoby dla domu bede robic dopiero w sobote...........a jeszcze na cmentarz tez musze cos przygotowac i tam pobiec....a do tego zakupy, przygotowania....całe szczęscie że gruntowne sprzatanie mnie omineło bo w styczniu zaczynam remoncik...tzn. malwanie głównie ale i inne dodatkowe prace wiec bałagan bedzie na maxa - tak sobie to wytłumaczyłam i sprzatam tylko po łebkach

Małgoś u mnie sprzątanie tylko z wierzchu aby wizualnie było czysto Porządki na dużą skalę w styczniu lub lutym, nie będzie wtedy czym się zająć to będę pucować chałupkę

Cmentarz też mnie czeka, od kilku dni myślę nad jakimś stroikiem i pustka w głowie

Trzymam kciuki za choć troszkę spokojniejszy następny tydzień choć wiem, że to tylko pobożne życzenie...

Lawendowy zawrót głowy 18:50, 15 gru 2014

Do góry
Jola, nie wiem co napisać...jest obłędnie! Masz dar do dekoracji dziewczyno

Wpadam w kompleksy i u siebie już nic nie pokazuję Za Twoim przykładem idę oświetlić gałązki brzozowe w donicy.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:07, 15 gru 2014

Do góry
Kominek pachnie sosnowo- waniliowo

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:05, 15 gru 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Zapach cudny potwierdzam

Jola muszę zobaczyć u Ciebie lampy w spódniczkach
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies