Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 14:50, 28 gru 2014

Gabriela napisał(a)
U nas od wczoraj też święta się zrobiły bajkowe i ślicznie białe. Zawsze jak pada spokojnie śnieg i nie ma wiatru, robi się tak cicho...
Masz rację, że najfajniej jest wtedy w ciepłym domu. Chociaż po odśnieżaniu łopatą, człowiek też się dobrze czuje.

Śnieg potrafi zmienic krajobraz w bajkowy i pewnie tak jest u Ciebie a u mnie tez jest troszke śniegu , jest biało ale wcale nie ładnie.Mój śnieg zmrożony , ma się wrazenie że jest mu zimno. Współczuję ptakom że muszą byc na tym zimnie.Jedna z sikorek jadła na ziemi i tak miała zmarznięte łapki ze wcale na nich nie stała tylko leżała całym cialem na kostce.Nie podoba mi się taka zima.
Bogdzia 14:51, 28 gru 2014

Anita1978 napisał(a)
Przychodzę po świętach . Rudzik śliczny

Anitko miło że wpadłas.Dzień juz sie zaczął wydłużac wiec idzie w strone wiosny, oby szybko przyszła.
Bogdzia 14:54, 28 gru 2014

Mariusz napisał(a)
Bogdziu, musi być naprawdę silna zima i kompletny brak dostępu do pokarmu aby rudzik padł, ale zdarza się. Część rudzików jest osiadła i zostaje u nas na zimę. Korzysta z dobroci ogrodu i lasu, ale jak będzie mu ciężko to i karmnik zacznie odwiedzać.

On cały czas , cały dzień kreci się pod karmnikiem , sypie mu płatki owsiane wiec konkuruje o nie z kosami. U mnie zimą widzę go pierwszy raz, zawsze odlatywały i przylatywały bardzo wczessnie ale jednak w czasie zimy ich u mnie nie było.
yolka 14:56, 28 gru 2014

Bogdziu ktoś napisał, że rudziki mozna karmić ochotką - to pokarm dla rybek
Bogdzia 14:56, 28 gru 2014

polinka napisał(a)
Rudzik piękny, podobno tylko kilka dni ma być zima.

Oby Polinko.Dwa dni zimy w zupełności by mi wystarczyły, no w najgorszym razie miesiąc.
Nallar 15:02, 28 gru 2014

Właśnie zostawiłam wpis u Mirelli, znajomi dokarmiali rudzika ochotką kupowaną zoologicznym sklepie.
Bogdzia 15:10, 28 gru 2014

yolka napisał(a)
Bogdziu ktoś napisał, że rudziki mozna karmić ochotką - to pokarm dla rybek

Bardzo możliwe choc nie próbowałam. To jest ptak mięsozerny oczywiście je bardzo drobne robaczki , ochotka suszona pewnie by się nadawała , moze jutro kupie i spróbuje.
Bogdzia 15:11, 28 gru 2014

Nallar napisał(a)
Właśnie zostawiłam wpis u Mirelli, znajomi dokarmiali rudzika ochotką kupowaną zoologicznym sklepie.

Jak juz pisalam jutro wizyta w takim sklepie.Dzięki za informacje. Nie mam akwarium i sama pewnie bym o tym nie pomyślała a spróbowac warto.
Urszulla 15:13, 28 gru 2014

Rzeczywiście fajna zima jest -2st i śnieg. Można pobuszować. Ale u nas takie anomalie z +10st na -10st. też tego nie lubię, zwierzęta też cierpią.
Bogdzia 15:24, 28 gru 2014

Urszulla napisał(a)
Rzeczywiście fajna zima jest -2st i śnieg. Można pobuszować. Ale u nas takie anomalie z +10st na -10st. też tego nie lubię, zwierzęta też cierpią.

U mnie mróz waha się od -7 do-9 mimo że dla mnie zapowiadają -6. Chyba jest wiatr bo nawet dom jakiś wychłodzony.