Gosiu, masz rację
Ale taki widok ciężko sfotografować, bo jeże są czujne.
I nie zawsze mam przy sobie aparat, jak schodzę po coś na dół.
Dziś w nocy był u mnie 1 st.C, nie zaszkodziło to smagliczkom.
Nie spadły też liście z drzew.
A teraz świeci słońce i mogę patrzeć na kolory jesieni
To mój ogródek w jesiennym słońcu
Grażynko wracam od Ciebie, masz jeszcze mnóstwo kolorów.
Ja wczoraj wykonałam cały plan, trawa skoszon, byliny te przekwitłe i brzydkie obcięte.
Skusiłam się na takie cebulki. Korony nigdy nie miałam.Szafirki bardzo dobrze u mnie rosną i zrobię im miejsce wokół cyprysa, rosną już tam 2 duże kępy.Długo kwitną, lubię je bardzo.
Madzia dzięki. Dotarłam do tego wszystkiego już. Wczoraj byłam na działce próbowałam to ogarnąć z miarką. Łazienka ok. Małe WC jest bardzo małe. Zastanawiam się czy zmieszczę tę umywalkę czy muszę kupić mniejszą.
Zobaczymy.
Podobają mi się wanny wolnostojące ale wydają się takie kruche... I niestabilne? Czy to tylko takie wrażenie?
Rany, siedzieliśmy w tej zimnicy prawie do 20, żal sie było rozstać Kawały leciały takie że płakaliśmy ze śmiechu - i to wszystko bez kropli alkoholu-
im gorsza pogoda tym chyba cieplejsza atmosfera ...
Piękny detalik na stoliku od Gosiaczka i Krzysia (cos przynieśli a potem kurtynę zwalili łobuziaki )
Skubana faktycznie udana jest! Co prawda coraz większa mi z niej poducha rośnie, ale zawsze obsypana kwieciem na gęsto. Źródło-lidl, więc no name niestety..
Marysiu, daj spokój, nie broń się im szybciej polegniesz w skazanej prędzej czy później na Twoją porażkę walce, tym szybciej Twoje przyszłe róże będą okazałymi krzewami
ja - bardzo. To moja najstarsza hortensja. Nic się z nią nie dzieje. W miarę wcześnie zakwita. Jest jedną z pierwszych kwitnących hortek w moim ogrodzie. Ale też i wcześnie się przebarwia na mocny buraczek. Ma ładne pędy o czerwono-bordowym zabarwieniu. Sztywna. Nie trzeba jej podpierać bo kwiatostany są ażurowe. To duża hortensja. Zostaw jej min. 120-150 cm szerokości i do 180 cm wysokości. Ja moją wyprowadziłam na taką wersję na pniu. Normalnie jest dużo szersza na dole.
Tu jest zdjęcie z końca czerwca