Ja stawiam na to, że posadzilam ja zbyt pózno, na dodatek w torfie, nie ukorzeniła sie i przy -13 ja trafilo. Rośnie w bardzo suchym miejscu pod okapem domu.
Skoro takie łatwe to chyba sprobuję aby cząstke mojej NN po ogrodach mnożyć
Reniu dziękuję za Barona, jest boski ! Liczę na prezentację różyczek w RRR latwo będzie Twój nowy wątek odnależć
Wiem, że powinnam od razu sypnąc kopczyki aby je ochronić przed wiatrem i slońcem.... Ale będę jeszcze duzo w tych miejscach sadzić.... Czekam jeszcze na ok 20 róż w 14 gatunkach.. Zatem co bym usypała to bym rozgrzebała.... Dlatego podlałam obficie w sobote i dzisiaj latałam ze szlaufem, jutro ma padać.
One tak na zdjęciach wygladaja. Są na słońcu przez calutki dzień. Dzisiaj go nie oglądałam, daję mu czas do soboty!!,
Te ktore przychodzą ze szkółek z odkrytym korzeniem zwykle są gotowe do sadzenia i nic nie trzeba robić. Poczekajmy jednak na info od Ani.
Sprawiedliwe faktycznie sezon wegetacyjny mamy dluższy. Dzisiaj oglądalam mojego klona shirasawę, wybarwił się calkiem i zaczyna gubić liście. A orange dream ani drgnie. Ja się zapytowuję gdzie te pomarańczowe marzenie na które liczylam jesienia??
IRenko dobrze, ze jesteś! Róża NN od lat czaruje i nawet nie myślę wymienić ją na inną.
Cudownie dopasowany ogród do stylu rezydencji. Obejrzałam wszystko kilka razy i wreszcie wiem co to są żywopłoty węzłowe. Gratuluję pomysłu, realizacji i prezentacji tego unikalnego ogrodu w programie Maja w ogrodzie.
Eh muszę sobie jeszcze kilka razy obejrzeć
Ps zabraklo mi tylko jednego- perfekcyjnie wystrzyżonych kuleczek bukszpanowych- oczywiscie Twymi rękami
To ja też sie piszę bo Tajlandia mnie bardziej kusi niż Kuba
Malkul moja corka to się ucieszy jeśli jej dom na dwa tygodnie wolny zostawię ale Twoje dzieciaczki jeszcze są na wcześniejszych etapach rozwoju rodzicielskiego
Lecę czytać dalej
Dla dziewczynki zagłosowałabym za rożem z szarym.... Ale sama mam teraz fazę na szary z miętą... A raczej z nasyconym turkusem.
Ewuś a co byś powiedziała na Red Eden, która wbrew nazwie nie jest red lecz purple??? Wczoraj się jej naoglądałam i oczy nasyciłam. Iza melduję, że ustrzeliłam wątek, w ktorym Lavender Ice pieknie sie prezentowała, po prostu cudo!!!
AneK napiszę za ciebie ta trawa to turzyca ceglasta prairie fire. Tylko powiedz mi dlaczego ta piekna trawa po zimie mi sie nie obudziła? Posadziłam ją ponownie....
Dobrze, źe na smutki pogoda zrobiłam nam tak piękną niespodziankę. Nostalgię można przepędzać pracując w ogrodzie.
Albostriatę zapisałam, napisz tylko czy Finkowa czy z innego żródła tak daje czadu.
U Ciebie red baron prawdziwie się czerwieni, moj jakiś brązowawy
Wszscy juź dobrze doradzili jak rozjaśnić to miejsce, zatem ja czekam na decyzję.
Garaż wybuduj najprostszy z możliwych.... Płaski, poszalej z elewacją
Sebek - nie posadziłam częsci cebul, bo jeszcze dużo roślin rośnie lub kwitnie a cebule planuję wsadzić w rodgresje, zawilce....
Ana - rozmnażanie różnie dla mnie, ja strasznie nie lubię takich absorbujących długotrwałych prac. Lubie rach ciach i gotowe Zatem klik i róże podhodowane przyjeżdzają do mnie.
Syla - ja juz nie rewolucjonizuję, powolutku sobie działam, a wiosną będę miała pauzę.Chyba że zaplanuje zmienić rabatę przy kichni bo mi na nerwy dziala... ALe mam zimę na myślenie. Dzisiaj nacieszyłam się słonecznym ogrodem, bez żadnych prac. tylko sobie oczyściłam kwiatki NN i skubnęłam kilka chwastów
Rench - czy Ty je kiedykolwiek pokazywałaś? Ty masz juz kolekcję narodową!!
I dementuję Red Eden Ros nie jest red!!! poodglądałam na FOI i widziałam piekną purpurę...
Noemi - Maria Theresia też sie rózni, moja NN ma wiecej małych pąków na jedneej łodydze i pozostaje jakby w fazie niepełnego rozkiwtu