Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 22:13, 11 maj 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ewa, najpierw to czeka mnie plewienie tego miejsca, bo jak widać, trawa znowu tam uparcie wyrasta.
A dosadzę tam jeszcze więcej kulek bukszpanowych, miskanty ML i rozchodniki białe, poza tą ostatnią pozycją wszystko już czeka na wsadzenie.
Rozważam jeszcze hosty, których mam pod dostatkiem, ale ostatecznie zdecyduję jak już zacznę to sadzenie.

U mnie trochę podobnie- tez Ml, hosty, jakieś inne białe trawy białe tawuly i jeszcze coś wymyślę
Tu ma być ogród :) 22:12, 11 maj 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Wiem, że odległości jedna od drugiej są w zakresie od 1,5 m do 2 m a od tuj i świerków musiałabym pomierzyć, może jutro mi się uda.
Myślę Dorotko nad tą szałwią, popatrzę co ten sprzedawca jeszcze ma i jakie są o nim opinie.

O dzięki. To fajnie bo jestem ciekawa jaką masz odległość, sobie to gdzieś zapisze. No opinie ten sprzedawca szałwii, w większości ma dobrą, choć no jest i parę komentarzy złych, dlatego też cały czas się zastanawiam, ale chyba nie mam nic ciekawszego.
Tu ma być ogród :) 22:10, 11 maj 2015

Do góry
Ewa, najpierw to czeka mnie plewienie tego miejsca, bo jak widać, trawa znowu tam uparcie wyrasta.
A dosadzę tam jeszcze więcej kulek bukszpanowych, miskanty ML i rozchodniki białe, poza tą ostatnią pozycją wszystko już czeka na wsadzenie.
Rozważam jeszcze hosty, których mam pod dostatkiem, ale ostatecznie zdecyduję jak już zacznę to sadzenie.
Tu ma być ogród :) 22:02, 11 maj 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Kiedy po pracy wraca się do domu i można siedząc na tarasie podziwiać takie miejsce, to od razu dostaje się powera do pracy!
Potrzebuję kilka godzin, żeby zapełnić ten zakątek z brzozami, roślinami, które już czekają w doniczkach - niestety czas to produkt deficytowy u nas i ciągle się to przeciąga, ale mi i mężowi i tak już się to miejsce niesamowicie podoba

nie dziwię się że tak się wam to miejsce podoba, bo mi też bardzo
Szkoda tylko że blaszaki w tyle, byleby tujki szybko pięły się w górę, ciekawa jestem co tam jeszcze planujesz posadzić
Tu ma być ogród :) 21:56, 11 maj 2015

Do góry
Matylda napisał(a)
W jakiej odległości sadziłaś te brzozy od tuj i świerków, i jedne od drugich? Też by mi się marzył kiedyś taki kącik, ślicznie.

Wiem, że odległości jedna od drugiej są w zakresie od 1,5 m do 2 m a od tuj i świerków musiałabym pomierzyć, może jutro mi się uda.
Myślę Dorotko nad tą szałwią, popatrzę co ten sprzedawca jeszcze ma i jakie są o nim opinie.
Tu ma być ogród :) 21:56, 11 maj 2015

Do góry
Matylda napisał(a)
W jakiej odległości sadziłaś te brzozy od tuj i świerków, i jedne od drugich? Też by mi się marzył kiedyś taki kącik, ślicznie.

Tu ma być ogród :) 21:53, 11 maj 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
moje były za 47 zł

ale to chyba jeszcze w tych czasach jak nie były tak spopularyzowane przez ten portal.
Tu ma być ogród :) 21:52, 11 maj 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Kąciki brzozowe są urocze

Z tymi brzozami to fakt!
Dzięki Kasiu za info odnośnie oprysku buka, będzie jutro, dziś późno wróciłam do domu i już prawie ciemno było jak mogłam to zrobić, a to trochę bez sensu by było.
Tu ma być ogród :) 21:49, 11 maj 2015

Do góry
a ja dowiedziałam się ostatnio o miejscu, w którym wiśnie bez mała takie jak moje (ta ze zdjęcia u góry strony wstawiona przez magdziam) można było kupić za 60 zł, ale i tak już nie mają, więc jakoś boli trochę mniej
Tu ma być ogród :) 18:00, 11 maj 2015

Do góry
Kiedy po pracy wraca się do domu i można siedząc na tarasie podziwiać takie miejsce, to od razu dostaje się powera do pracy!
Potrzebuję kilka godzin, żeby zapełnić ten zakątek z brzozami, roślinami, które już czekają w doniczkach - niestety czas to produkt deficytowy u nas i ciągle się to przeciąga, ale mi i mężowi i tak już się to miejsce niesamowicie podoba

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 14:38, 11 maj 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Wszystko cudne, ambrowiec.... ach faktycznie, on na Was po prostu czekał, wygląda tam idealnie!

... teraz muszę mu jakieś towarzystwo wymyślić Myślałam o trawce tylko jaką tam mu dać?

Dziękuję za miłe słowa
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:42, 11 maj 2015

Do góry
Wszystko cudne, ambrowiec.... ach faktycznie, on na Was po prostu czekał, wygląda tam idealnie!
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 00:39, 11 maj 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
wspaniałe zakupy Reniu!
Od razu sobie pooglądaj listki buków, bo w ostatnich dniach głośno o zdobniczce, ja właśnie dziś u swojego Rohana ją odkryłam, jutro muszę Mospilanem spryskać szkodnika!

Dziękuję Edytko
Jestem bardzo zadowolona z tych zakupów
Jutro przyjrzę się dokładnie buczkom ooo ... widzę, że już dzisiaj to zrobię
Buziaki
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:41, 10 maj 2015

Do góry
wspaniałe zakupy Reniu!
Od razu sobie pooglądaj listki buków, bo w ostatnich dniach głośno o zdobniczce, ja właśnie dziś u swojego Rohana ją odkryłam, jutro muszę Mospilanem spryskać szkodnika!
Mój ogród pod górkę... 21:37, 10 maj 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Kasiu i u mnie też jest zdobniczka na Rohanie, dziś za bardzo wiało na oprysk, ale jutro akcja Mospilanem musi się odbyć.
Przypomnij mi jak nazywa się ta odmiana żurawek posadzonych na dole i trochę wyżej?
Kolor mają obłędny!

Nie ukrywam, że mam nerwa na zdobniczkę, zobaczymy, co będzie. Żurawka to Peach Flambe. Długo zbierała się po zimie, ale jak wystartowała to fiu, fiu! U mnie już wszystkie 4 odmiany żurawki kwitną
Mój ogród pod górkę... 21:18, 10 maj 2015

Do góry
Kasiu i u mnie też jest zdobniczka na Rohanie, dziś za bardzo wiało na oprysk, ale jutro akcja Mospilanem musi się odbyć.
Przypomnij mi jak nazywa się ta odmiana żurawek posadzonych na dole i trochę wyżej?
Kolor mają obłędny!
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 19:17, 10 maj 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

oczywiście, że za Tobą też, choć wczoraj widziałam Cię na fotkach zakupowych u Madżenki

Moja codzienność - ogród Oli 19:12, 10 maj 2015

Do góry
Kuba napisał(a)

potwierdzam że ta ściana ze świerków jest świetna, robi super robotę
grab nietuzinkowy-rzadko się widzi takie okazy
pięknie

lubię tę ścianę świerkową dlatego serby też będą cięte w ekrany

lindsay80 napisał(a)
grab wspaniały, powzdychałam sobie z zachwytu u Ciebie, jak zwykle

atena35 napisał(a)
Jestem, szczęke zbieram

dziękuję

ewa004 napisał(a)
Ola starałam się znaleźć chodź jeden chwościk ....chociaż malutki....i nic
Jak można w takiej perfekcji utrzymać ogród?

teraz po deszczach wszędzie pełno maleńkiej chwastnicy i siewek klonu wrrrrr

dorciabe napisał(a)
Ola kupiłam Vertigo w LM nie było na sklepie, prosto z palety dostałam grunt to sprawdzone informacje dzięki

cieszę się

Małymi kroczkami do celu... 18:20, 10 maj 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
ale miałam do nadrobienie, a Ty rozpędu nabrałaś konkretnego!
Widzę, że Hameln już jest
A Pissardi na jakiej wysokości są szczepione?

Tak, hameln udało mi się dostać, akurat przyszły A pissardi są szczepione na wysokość ok 130 cm.
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 13:58, 10 maj 2015

Do góry
Kamajla napisał(a)

Czyli, że za mną trochę też Dzięki. Dobrze, że zajrzałaś, przypomniałaś o czymś

oczywiście, że za Tobą też, choć wczoraj widziałam Cię na fotkach zakupowych u Madżenki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies