Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

nawigatorka 21:50, 11 maj 2015

moje były za 47 zł
lindsay80 21:52, 11 maj 2015

Kacha123 napisał(a)
Kąciki brzozowe są urocze

Z tymi brzozami to fakt!
Dzięki Kasiu za info odnośnie oprysku buka, będzie jutro, dziś późno wróciłam do domu i już prawie ciemno było jak mogłam to zrobić, a to trochę bez sensu by było.
lindsay80 21:53, 11 maj 2015

nawigatorka napisał(a)
moje były za 47 zł

ale to chyba jeszcze w tych czasach jak nie były tak spopularyzowane przez ten portal.
nawigatorka 21:55, 11 maj 2015

ja o ich istnieniu sie TU dowiedziałam, więc były juz popularne ale musiałam po nie troche pojechac.
lindsay80 21:56, 11 maj 2015

Matylda napisał(a)
W jakiej odległości sadziłaś te brzozy od tuj i świerków, i jedne od drugich? Też by mi się marzył kiedyś taki kącik, ślicznie.

Wiem, że odległości jedna od drugiej są w zakresie od 1,5 m do 2 m a od tuj i świerków musiałabym pomierzyć, może jutro mi się uda.
Myślę Dorotko nad tą szałwią, popatrzę co ten sprzedawca jeszcze ma i jakie są o nim opinie.
lindsay80 21:56, 11 maj 2015

Matylda napisał(a)
W jakiej odległości sadziłaś te brzozy od tuj i świerków, i jedne od drugich? Też by mi się marzył kiedyś taki kącik, ślicznie.

Wiem, że odległości jedna od drugiej są w zakresie od 1,5 m do 2 m a od tuj i świerków musiałabym pomierzyć, może jutro mi się uda.
Myślę Dorotko nad tą szałwią, popatrzę co ten sprzedawca jeszcze ma i jakie są o nim opinie.
Kuba 22:02, 11 maj 2015

lindsay80 napisał(a)
Kiedy po pracy wraca się do domu i można siedząc na tarasie podziwiać takie miejsce, to od razu dostaje się powera do pracy!
Potrzebuję kilka godzin, żeby zapełnić ten zakątek z brzozami, roślinami, które już czekają w doniczkach - niestety czas to produkt deficytowy u nas i ciągle się to przeciąga, ale mi i mężowi i tak już się to miejsce niesamowicie podoba

nie dziwię się że tak się wam to miejsce podoba, bo mi też bardzo
Szkoda tylko że blaszaki w tyle, byleby tujki szybko pięły się w górę, ciekawa jestem co tam jeszcze planujesz posadzić
lindsay80 22:10, 11 maj 2015

Ewa, najpierw to czeka mnie plewienie tego miejsca, bo jak widać, trawa znowu tam uparcie wyrasta.
A dosadzę tam jeszcze więcej kulek bukszpanowych, miskanty ML i rozchodniki białe, poza tą ostatnią pozycją wszystko już czeka na wsadzenie.
Rozważam jeszcze hosty, których mam pod dostatkiem, ale ostatecznie zdecyduję jak już zacznę to sadzenie.
Matylda 22:12, 11 maj 2015

lindsay80 napisał(a)

O dzięki. To fajnie bo jestem ciekawa jaką masz odległość, sobie to gdzieś zapisze. No opinie ten sprzedawca szałwii, w większości ma dobrą, choć no jest i parę komentarzy złych, dlatego też cały czas się zastanawiam, ale chyba nie mam nic ciekawszego.
nawigatorka 22:13, 11 maj 2015

lindsay80 napisał(a)
Ewa, najpierw to czeka mnie plewienie tego miejsca, bo jak widać, trawa znowu tam uparcie wyrasta.
A dosadzę tam jeszcze więcej kulek bukszpanowych, miskanty ML i rozchodniki białe, poza tą ostatnią pozycją wszystko już czeka na wsadzenie.
Rozważam jeszcze hosty, których mam pod dostatkiem, ale ostatecznie zdecyduję jak już zacznę to sadzenie.

U mnie trochę podobnie- tez Ml, hosty, jakieś inne białe trawy białe tawuly i jeszcze coś wymyślę