Hmmm... a bardzo źle to wygląda pod linijkę?
Najwyżej przesadzę.
Te zaznaczone strzałką tymianki chciałam rozsadzić tzn dać jednego do tyłu w trójkącie tylko za nimi rośnie laur i jego musiałabym wyautować. Pewnie i tak w razie duźych mrozów pójdzie do domu.
A co by pasowało za róźowymi wrzoścami, między bukszpanami?
Myślałam o żółtych wrzoścach o ile je dostanę albo o żółtym hakone tylko nie wiem czy da radę na słońcu?
Teraz za bukszpanami jest hortensja Vanilla Fraise i przed nią jeżówki Delicious Candy.
Dziękuję Aganiu, za pamięć Też jesteście w moim sercu Zdjęcia robiłam cały sezon aby się z Wami dzielić.
Przymrozki miałam już dwa, jeden na początku października a drugi pierwszego listopada aż minus 7 stopni. Staw był zamarznięty cały dzień.
Faktycznie też drzewa u nas porosły ale to dla mnie nie problem, bo zapełniam miejsca zacienione odpowiednimi bylinami. Idę w stronę bylin i traw, bo bardzo je lubię i mam jeszcze miejsce a mimo wszystko jest z nimi mniej pracy niż z różami.
Princeton widziałam u Ciebie U mnie klony chyba z powodu tych przymrozków dużo wcześniej pogubiły liście.
Ja też wolę wrzosy nie po linii prostej, ale Reniu ty masz dużo pod linijkę posadzone, szczególnie na brzegach rabat. Więc będzie dobrze. Po drugiej stronie tej ścieżki jest też pod linijkę - tam gdzie dałam strzałkę. Można by to tych roślin nawiązać wrzoścami.
Dałabym 3. Może być 4. Ale najważniejsze by było po twojemu.
Tu gdzie planujesz nie ma tych pomarańczowych tulipanów? A czy one zgrają się kwitnienia w czasie z tymi wrzoścami?
Noooooo bo fieszzzz, ja już jestem starsza pani
A jak ćma usłyszy o programie 500+? To nie ogarniemy tego tematu
Cebulove grzecznie siedzą w woreczkach hahahaaaaaa. Już tak dawno nie ogrodniczkowałam, że zapomniałam że mam ogród kupiłam tylko krokusy. Tulipy zostawiłam w ziemi. Zobaczymy co z nich wyrośnie. Pewniakiem są czerwone babcine odmiany. One w razie czego będą zdobić ogród wiosną
Przemooo, do świąt jeszcze trochę czasu zostało, nie szalej z choinkami ale swoją drogą zaskoczyłeś mnie.... na pewno nic nie kupiłeś? Hę? Ty i powrót z pustym bagażnikiem? Coś mi się nie składa