Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Między brzozami

Między brzozami

Helen 21:11, 15 lis 2019

Misia, a zdjęcia z dzisiejszego sadzenia lub dołowania będą?
Magleska 21:23, 15 lis 2019

Misia
wiesz ,że jestem na bieżąco …..
podglądam co działasz

klon śliczny ….nie wiem co to za jegomość

i mam chętkę na taki żywopłocik grabowy lub bukowy …..nie wiem tylko czy da się go utrzymać na max wysokość 150 cm ….
Misia 21:44, 15 lis 2019

Sylwio witaj w moich skromnych progach przyznam że próbowałam kilka razy przeczytać Twój wątek ale poległam i tylko cichutko zaglądam a z tym trzymaniem się planu to hmm... z grubsza się trzymam

Ognik myślę że w moim wietrznym ogrodzie miałby ciężko choć ostatniej zimy rozmaryn w gruncie przezimował A jeśli chodzi o żywopłot to wiem że w jednym rzędzie dał by radę, ale widziałam taki w dwurzędzie w ogrodzie Kasi Bellingham i się zakochałam w tym gąszczu, poza tym Kasia w audycji radiowej zawsze radziła żeby taki żywopłot grabowy lub bukowy właśnie w dwurzędzie sadzić, i tak się trochę nie posłuchałam bo miało być 10 sadzonek na metr u mnie wyszło 6
Misia 21:46, 15 lis 2019

Helen napisał(a)
Misia, a zdjęcia z dzisiejszego sadzenia lub dołowania będą?

Helen jakiego sadzenia, sosnę odkopałam i zakopałam normalnie tylko sobie łopatą pomachałam
sylwia_slomc... 21:46, 15 lis 2019

Misiu u mnie w skrócie ogród prawie od początków do stanu obecnego w wizytówce Jako taką skróconą wersję tam zapodaję fotki
Misia 21:49, 15 lis 2019

Magleska napisał(a)
Misia
wiesz ,że jestem na bieżąco …..
podglądam co działasz

klon śliczny ….nie wiem co to za jegomość

i mam chętkę na taki żywopłocik grabowy lub bukowy …..nie wiem tylko czy da się go utrzymać na max wysokość 150 cm ….

Ja u Ciebie też na bieżąco

Żywopłocik polecam i myślę że jeśli będzie regularnie cięty to da się go utrzymać na takiej wysokość, podobno z czasem zachowuje się jak bonsai
Misia 21:51, 15 lis 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Misiu u mnie w skrócie ogród prawie od początków do stanu obecnego w wizytówce Jako taką skróconą wersję tam zapodaję fotki

To już wiem co na weekend do czytania/oglądania będzie
Misia 22:48, 15 lis 2019

Siedzę dziś i myślę cały czas nad tą moją rabatą i doszłam do pewnych wniosków.

1 - Zaraz obok brzóz potrzebuję przesłony aby nie było widać garażu na tyłach i tam zmieści się jodła

2 - Tu jest najwęższe miejsce tej rabaty więc musi być coś na nodze z koroną u góry tak aby pod spodem zmieściły się inne chciejstwa i tu wpasuję się klon palmowy

3 - Jarząb

4 - sosna - zostawię jak jest bo po pierwsze mało miejsca będzie miała przy brzozach a po drugie boję się jednak ją ruszać.

5 - tu zmieści się klon ginnala (trochę za dużego go narysowałam) a pod nim derenie z czerwonymi pędami - 7

6 - Miedzy 2,3,4 będzie miejsce na berberysy trawy i jeżówki

Poglądowo zaznaczyłam sobie też posadzone ostatnio nowe nabytki i zielonymi owalami planowane zimozielone rośliny. Przepraszam za bałagan na zdjęciu ale mój młodszy pomimo zimna nadal jeździ taczką

Ania111 23:05, 15 lis 2019

Misia ,
Jestem pod wrażeniem,
Widzę że plany już są,
Teraz tylko realizacja

Trzymanie się w postanowieniu
To takie trudne

Podziwiam i życzę wytrwałości

P.S
Dziękuję za plan
Misia 23:12, 15 lis 2019

Plany są tylko czy dobre