Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród pod lasem 16:15, 21 paź 2019

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Hej, hej! Fotek nigdy nie za wiele, więc jeszcze tego pikutka wrzucę.

to trójsklepka owłosiona... przegapiłam ją
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 16:00, 21 paź 2019

Do góry
Zana napisał(a)

Ignoranci tacy goście.
Strasznie mnie zaintrygowała sprawa basenu, w sensie gdzie on miałby być? Bo miejsca już chyba tak dużo nie zostało?

Placyk zrobiony, brzozy posadzone, no błyskawica! Ja bym Cię tak może do siebie zaprosiła to mi w mig przekopiesz wszystko a ja już sobie obsadzę

Dokładnie

Wiesz co wstępnie myśleliśmy, żeby go dać o tu, gdzie niebieski prostokąt bo tam najdłużej jest słońce.

Ten basen miałby byc na równi z ziemią o taki:

Zostanie naprawdę niewiele trawnika, nawet mi go szkoda... (Mam nadzieję, że przejdzie ta faza mojemu eMkowi...)

No roboty jesienią jakos lekko mi idą w sumie tylko cebule zostały do wsadzenia i róże w listopadzie.

Macham Anulka!

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 15:44, 21 paź 2019

Do góry
Makusia napisał(a)

Świetne te jarząby.
Ogród pod lasem 15:44, 21 paź 2019

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

Iza, jaki to miskant?
Ogród pod lasem 15:41, 21 paź 2019

Do góry
Hej, hej! Fotek nigdy nie za wiele, więc jeszcze tego pikutka wrzucę.
Sezon 2017 u Hanusi 15:29, 21 paź 2019

Do góry
Czekam na Twoją chryzantemkę, Izabelko. Zobaczymy jak przezimują. Moje też wyproszone.

Basiu, nie lubię siedziec bezczynnie, a w taką piękną pogodę, to mus gdzieś wybrać się. Ty w Mużakowie byłaś, to moje marzenie od jakiegoś czasu.
Przerabianie ogródka pod swój gust 15:23, 21 paź 2019

Do góry
Grzesiek- bo jeszcze mrozu nie bylo Ale ogolnie 2 lata temu dosadzalam rosliny, by od konca lutego do listopada zawsze cos kwitlo- dla owadow

Mgliscie bylo rano..
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 14:55, 21 paź 2019

Do góry
Ostatniej różyczce opadły już płatki
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 14:47, 21 paź 2019

Do góry
Mimo ciepłej pogody jesień robi postępy

Kokoryczki, hosty już żółciutkie..
Niezmordowanie kwitnie gaura

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 14:25, 21 paź 2019

Do góry
Makusia napisał(a)

Makusia, oszuście jeden , pamiętam jak u mnie pisałaś, że nie umiesz takich łuczków robić, a co to jest ja sie pytam? No żyleta po prostu psze paniom
Ale jak to wygląda czadersko, fiu fiu
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 14:03, 21 paź 2019

Do góry
Anitka napisał(a)
W środę Muszkieterki wybrały się do ogrodu w Brzoskwini, ale najpierw po drodze do szkółki.

Wcześniej na targach kupiłam derenia 'Helenę'.

I perełkę o olbrzymich kwiatach - derenia ' Venus'.
Liście ma też spore. Kwiaty ma największe ze wszystkich dereni.

Pierwszy posadziłam przy altanie a drugi na skarpie powyżej klona palmowego.

wypasne zakupy derenie uwielbiam....piękna Venus ma już zawiązki kwiatowe?
Moja już 3 roczek rośnie a 2 roczek kwitnie
Ogród wyczesany pięknie się jesiennie prezentuje
Tez mam sporo do wycięcia i nie ma kim niestety, Anitka będziesz jeszcze przycinać kulaski buksowe czy zostawiasz na wiosnę?
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 14:02, 21 paź 2019

Do góry
Iwonka napisał(a)

No piknie psze pani, piknie Mam ochotę wyciąć dużą kosodrzewinę i swojego klona tak wyeksponować. Wiesz tego z wiosny, czerwonego. Na patyku poszedł na razie na wrzosowisko. A czerwony tak bokiem przyklejony... on potrzebuje wyeksponowania. No i miałabym z głowy ustrzykiwanie jednego olbrzyma. Przemyślę przez zimę, po rady będę pukać, tylko obfocę temat
Derenie super! Wiesz, że Candlelight komuś wydałam w zeszłym roku, nie wiem czy do Sylwii nie poszła.

Hortensje chyba do Sylwii wydałaś. Jeśli dobrze myślę, które to to mi się one podobały, ale nie wiedziałam, że tak się nazywają.

Pukaj, ale i tak sobie myślę, że losy kosodrzewiny policzone Ja postawiałam eM po powrocie z jego wypadu w góry przed faktem dokonanym. Wiedział, że coś wykombinuję. I się nie pomylił. Pozbyłam się wielkiego cyprysika, bo kupiłam jego następce

Jest dziura Tzn. była przez moment, bo już zapełniona, ale nie uwieczniona na fotce, bo do nocy mi to wymienianie zajęło. Już dawno się tak nie umęczyłam.
I pomyśleć, że usunięty cyprysik był przywieziony z tego ogrodu w Brzoskwini co byłyśmy w środę.

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 14:00, 21 paź 2019

Do góry
Taki stary z przepieknie plecionym koszem wiklinowym i koronkami to bym nawet pusty powozila

Luther tu byl

wiec oczywiscie musialam pomacac klamke

no i idziemy do ogrodow
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 13:40, 21 paź 2019

Do góry
W zamku bylo muzeum wozkow dzieciecych, bo Zeitz w czasach DDR bylo ich najwiekszym producentem. Teraz juz niestety sie tam nie produkuje. Produkcja poszukala tanszych wykonawcow, tylko kierownictwo jeszcze w Zeitz siedzi.
Niestety nie wolno bylo robic zdjec.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 13:21, 21 paź 2019

Do góry
Daleki od ideału..... 13:20, 21 paź 2019

Do góry

Na takie pełne białe anemony poluję. Jakby ci się chciało zebrać nasionka to byłoby super.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 13:08, 21 paź 2019

Do góry
Aniu o tak z biurem turystycznym swietny pomysl ale chyba przy torebkach i Boleslawcu zostane ale jakktos chce zawsze moge sie z ni na wyciezke wybrac

Ewo my poprostu zawsze jak gdzies jedziemy to szukamy tez jakiejs atrakcji turystycznej, niektore leza poprostu po drodze

Osiedlowy ogródek 12:27, 21 paź 2019

Do góry
Placyk pasuje tam jak ulał

Ogniste kolorki mnie zachwyciły.

Bazylia nadal daje czadu.

I te rozplenice

Osiedlowy ogródek 12:26, 21 paź 2019

Do góry
Osiedlowy ogródek 12:23, 21 paź 2019

Do góry
Pokażę parę pstryków, dosłownie pstryków, na dodatek komórką, z ogródka Reni i jej eMa
Czasu było niestety mało, a wolałam rozmawiać niż koncentrować się na fotkach komórką. Reni eM robi cudowne zdjęcia i pięknie pokazuje ogród. Prosiemy o więcej

Niestety, akurat tego dnia aura była bardziej mokra

Piękne rozplenice. Szkoda, że nie zimują w gruncie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies