Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 20:19, 20 paź 2019

Do góry
Kolejny piękny słoneczny weekend. Złota polska jesień jest cudowna..
Podziwiam każdy listek, oczywiście najbardziej jestem zachwycona dębem Green Pilar, jego liście, aż świecą..Hortensja dębolistna też ładnie się przebarwia
Ptasi gaj 20:15, 20 paź 2019

Do góry
effka napisał(a)
Elu, zaglądam do Ciebie regularnie ale jakoś nie piszę ale dzisiaj pod wpływem tych cudnych kolorowych zdjęć nie mogłam się powstrzymać Green Pillar pięknie się przebarwia!
Podobnie jak Ty wczoraj podlewałam zimozielonr, konewki, deszczówka z baniaków i rodki i inne podane
Mój Memory zupełnie inny hmmm, już cały żółty i kwiatostany takie waniliowe puchate.

Mój też żółty jak cytryna zobacz

To fotka zrobiona w czwartek

Poniżej dzisiaj

Ogród bez reguł 20:12, 20 paź 2019

Do góry
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:11, 20 paź 2019

Do góry
JoannA napisał(a)

Cudowne te róże ,

Czy do Was jesień nie dotarła ,
U was to chyba środek lata
Ogród z wilkiem zamkn. 20:11, 20 paź 2019

Do góry
Monia bardziej rozpierzchłego -coby sąsiadów troszkę zakryć
a glediczja ? a może ze 3 serby po trójkącie …serby mam na drugiej części przy zwykłych brzozach i całkiem mi się podobają -tylko one są tam za brzozami,ale powtórzenie jakieś by było ….ech chyba rozwalę tą rabatę całą ,bo nie mogę nic sensownego wymyśleć i czym dłużej na nią patrzę tym coraz mniej mi się podoba

….ech chyba rozwalę tą rabatę całą ,bo nie mogę nic sensownego wymyśleć
Ptasi gaj 20:07, 20 paź 2019

Do góry
CD

A to moja kalina watanabe jeszcze malenka mam nadzieję że się doczekam dużego krzaka.

Wczoraj bez liści dzisiaj znowu pełno.

Mój ogrodowy pamiętnik 20:03, 20 paź 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)

Takie dni to ja chcę do wiosny .

I kolejny piękny tydzień zapowiadają
Też chcę, ale najpierw zima, buuuu....
Ptasi gaj 19:59, 20 paź 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Aniu bardzo dziękuję. Też zaglądam do Ciebie i innych ogrodów prawie każdy wieczór, ale przeglądając nie robię tego po lepkach to trwa i później mi brak czasu na wpisy.
Mam ogród i dużo obowiązków domowych więc tylko zostaje wieczór.

Dzisiaj podlalismy wszystkie zimozielone bo sucho i nie wiadomo czy deszcz nam napada na tyle aby mogły przy słonecznej pogodzie pobierać wodę z ziemi z niższych partii. Wolę teraz nalać wody niż później jak zimno.

Dzisiaj piękna pogoda oby jak najdłużej tak było.

Trochę fotek może się powtarzam, ale trudno jesień ma swoje prawa, że codziennie się wszystko zmienia szczególnie w kolorach.

To miskant vanilla sky piękna trawka chyba już pokazywałam ale jak zaczęła wiechcie wypuszczać teraz ma seledynowe wiechy przechodzące w biel. Fotka tego nie oddaje. Fotka 1 i 2, 3 - to Memory.

Zdjęcie trawek super ,
Ale nadal będę się bronić przed trawami
Co prawda nie wiem na ile jeszcze starczy mi siły - bo są na prawdę piękne

Ja też nie mam zbyt wiele czasu ,
i doskonale Cię rozumie
Praca , dom , dzieci , pies i działka w weekend

Ogród z wilkiem zamkn. 19:55, 20 paź 2019

Do góry
Monia81 napisał(a)
Madzia widzę, że domek stoi, Emuś dał radę, pozdrów Go od nas i pochwal za robotę skrzynie to już zakończyły swoją wędrówkę, fajną im miejscówkę dałaś a z tymi umbrami to tak ci powiem jak u mnie,najpierw chciałam, ale tak jak ci mówiłam, formalnego ogrodu nie mam, więc jakoś mi nie pasują, u Ciebie mi to też lekko zgrzytało, hmmm brzozy, nie wiem czy byś ich już tam za dużo na tej rabacie nie miała... trudny wybór...
buziaczki

Monia właśnie mi też te umbry zgrzytają mocno ech …

.ema pochwalę ,jak skończy ten domek -za szybko nie ma co chwalić -mam nadzieję ,że nie będzie to za pół roku

a jakie byś tam drzewa oprócz brzóz widziała ? ….

fotka ta sama dla przypomnienia ,żebyś nie musiała daleko szukać

buziaki
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:54, 20 paź 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Witaj Sylwia
Twój piękny ogród ciągnie się bez końca
I taki zadbany ,
ja nie wiem jak ci się to udaje ,
Ale jest cudowny
Ptasi gaj 19:51, 20 paź 2019

Do góry
Ania111 napisał(a)
Ela .
Jak Ty masz pięknie.
Każda pora jest śliczna
Masz bardzo urokliwy ogród

Bardzo lubię do Ciebie zaglądać

Aniu bardzo dziękuję. Też zaglądam do Ciebie i innych ogrodów prawie każdy wieczór, ale przeglądając nie robię tego po lepkach to trwa i później mi brak czasu na wpisy.
Mam ogród i dużo obowiązków domowych więc tylko zostaje wieczór.

Dzisiaj podlalismy wszystkie zimozielone bo sucho i nie wiadomo czy deszcz nam napada na tyle aby mogły przy słonecznej pogodzie pobierać wodę z ziemi z niższych partii. Wolę teraz nalać wody niż później jak zimno.

Dzisiaj piękna pogoda oby jak najdłużej tak było.

Trochę fotek może się powtarzam, ale trudno jesień ma swoje prawa, że codziennie się wszystko zmienia szczególnie w kolorach.

To miskant vanilla sky piękna trawka chyba już pokazywałam ale jak zaczęła wiechcie wypuszczać teraz ma seledynowe wiechy przechodzące w biel. Fotka tego nie oddaje. Fotka 1 i 2, 3 - to Memory.

Malwowy ogród 19:47, 20 paź 2019

Do góry
ElaS napisał(a)
Wyczyszczona rabata przy stodole. A latem jest tu tak kolorowo.

Jesienią tylko smaczne winogrono.

A na werandzie królowa Michalina. Phii Rambo, gdzie ty łazisz? Ja mam najlepszą miejscówkę

A ty sobie tam teraz stój.

Elu ,
Ale za to Michalina zadowolona
Ogród bez reguł 19:46, 20 paź 2019

Do góry
Działeczka Asi :) 19:45, 20 paź 2019

Do góry
asiak napisał(a)
Muszę przesadzić sadzone na wiosnę śliwy wiśniowe. Sadziłam je jak miskanty jeszcze rosły i wydawało mi się, że jest tam sporo miejsca. Nie wiem czemu sadziłam je jak najdalej od brzegu rabaty, ale widzę u Was, że często drzewka są sadzone bliżej brzegu rabaty. Co myślicie o tym, żeby dać je bliżej brzegu?
Morning Light pochłonęły śliwy

Mam za dużo roślin, nie mam gdzie sadzić

Śliwy przecież urosną i przebiją wzrostem ML. Trzeba tylko uzbroić się w cierpliwość. Widziałaś u Anbu jakiej mocy nabrały u niej? A takie patyczaki sadziła...
Myśl co będzie za 3-4 lata. Teraz to bejbiki jeszcze
Ogród bez reguł 19:43, 20 paź 2019

Do góry
Mój ogrodowy pamiętnik 19:41, 20 paź 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Zgadzam się z Tobą w 100 %

Takie dni to ja chcę do wiosny .

Ogród z wilkiem zamkn. 19:41, 20 paź 2019

Do góry
basia3012 napisał(a)

Wiesz Madziu, przyszło mi do głowy, że może lepiej będzie jeśli tutaj zostaną jednakowe drzewa?
Np. wiśnie zostają a brzozy wędrują w inne miejsce i buki też w inne miejsce. Albo odwrotnie, tutaj zostają buki a inne drzewa zmieniają miejsce.
Pod drzewami i tak dzieje się dużo, są hortensje i inne rośliny. Więc można przemyśleć taką możliwość.
Ale Ty Madziu widzisz to na żywo i najlepiej wiesz czy taka zmiana byłaby dobra. Bo może wcale to nie pasuje.
pa

Basiu brzóz nie przesadzę już -za wielkie ….
dziękuję Ci za opinię -.....chyba po prostu dosadzę same brzozy z tej strony ….a buki i umbry wysadzę ….tylko nie mam pomysłu gdzie je dać - z umbrami mogę się pożegnać ,ale buki lubię hmm
ot takie dylematy jak pogodzić chciejstwa żeby jako tako wyglądało

dobrze ,że blisko zima to będę myśleć nad drzewami ...i muszę sobie pooglądać realizacje Danusi i może mi się rozjaśni coś w głowie

pozdrawiam wieczorowo

Ogród bez reguł 19:40, 20 paź 2019

Do góry
Ogród bez reguł 19:38, 20 paź 2019

Do góry
Ponieważ ostatnie dni mnie nie rozpieszczały pogodowo, było zimno i mokro - coś tam jednak podziałałam.
Zrobiłam oprysk PW.
Posadziłam kilka nowych astrów.
Wydłubałam resztki tojeści Beaujolais, która miała być zimotrwała, a zimy nie doczekała. Nigdy więcej "wynalazków"! szkoda miejsca i pieniędzy.
Klonom i hortensjom podrzuciłam fusy kawowe.
Zrobiłam milion zdjęć (a konkretnie 186 ).
Pocięłam resztki i zasiliłam nimi kompostownik. Przesiałam kompost, zapełniając czwarty worek. Dorzuciłam do liściownika urobek z kosiarki - liście i trawa.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:36, 20 paź 2019

Do góry
Katkak napisał(a)
Sylwuś mimo sporej przerwy we własnym wątku u Ciebie jrstem na bieżąco. Kicia żal bardzo. Widzę, że babcia ba inspekcję wyszła. U nas wielkopomna chwila - wycięliśmy starą gruszę. Steasznie już chorowała i bardziej szpeciła niż zdobiła, ale okropnie pusto bez niej, a i ptaki gorzej będzie zimą obserwować. Ale pocieszam się myślą, że na wiosnę glediczię posadzę, taką jak ma Iwonka. Jak to z kartonami się robić, żeby pień szybciej się rozłożył?

Ale ile światła wpadnie do ogroduSą minusy, ale i plusy tej sytuacji. Glediczje są piękne, ale widziałam w botaniku w Krakowie jakie potężne z nich drzewa rosną, nie za blisko domu będzie? Bo wiesz docelowo na wycinke takiego drzewa będzie potem trudno zdobyc pozwolenie, chyba, że będziesz ciąć, ale czy wtedy nie straci wyglądu? Trzeba by Anitki zapytać
O tu mam fotke wprawdzie z mysla o Anitce i Iwonce robiłam, ale na pewno sobie zobaczą

tu eM dla proporcji porównania
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies