Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:59, 21 maj 2015

Do góry
Sebek ...zamiatanie trawnika mnie rozwaliło
...przypomniało mi się jak ja swój odkurzałam...blondynce na szczęście wszystko wypada
Ogródkowe perypetie:) 10:51, 21 maj 2015

Do góry
Aga, ale się u Ciebie zmieniło! Jest cudnie, szkoda, że tak rzadko nas rozpieszczasz zdjęciami... Cieszę się z akcji gabion, będzie super

W przedogródku do kulek dodałbym trawy - brązowe carexy albo Frosted Curls lub Amazon Mist Ale ja ostatnio tylko trawy bym sadził Choć kulki z berberysu byłyby tez spoko
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:39, 21 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Aga - czuję się jakbym oglądał ogród holenderski, a nie leżący na Dolnym Śląsku

Stół po prostu mega!

Ice Dance też ściąłem w tym roku nisko i na szczęście tez puszczają kły - chyba bym umarł, gdybym musiał kupić koło 70 sztuk...

Holenderskie są mniejsze. Mają deficyt areałów.

Podziwiam te przestrzenie. Czy będziesz zmieniała kolor altany pod meble? meble są niepowtarzalne! Ta prostota domaga się SKOPIOWANIA.

I doczekałam się kamasji. Mam plan wsadzić ją na łąkę.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:32, 21 maj 2015

Do góry
Sebek, pięknie u Ciebie. Pozdrawiam i życzę udanego dnia.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:20, 21 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Aga - sadzę bezpośrednio do nich. Wypaliłem dziury w dnach, więc woda w nich nie stoi. Jeśli miałbym do nich odpowiednie osłonki to nie zastanawiałbym się tylko od razu w nich posadził, bo te donice szybko się brudzą... Jeśli chcesz je mieć czyste to muszą stać w miejscu, gdzie deszcz nie będzie rozchlapywał piachu i innego kurzu - a rzadko kiedy ma się takie miejsce, pod dach przecież deszcz też dociera... Innym sposobem jest ich regularne mycie Ja czasem je spłukam bezpośrednio wężem ogrodowym, a jak zmieniam nasadzenia to myję je szczotką i cifem - wtedy aż świecą

Seba robię to samo, tzn cif i szczotka Ja je wstawiam w osłonkach z mniejszymi lub większymi kombinacjami. W weekend czesałam trawę.. mina sąsiadów bezcenna
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:20, 21 maj 2015

Do góry
Małgosik, Madżenko, Ola-leon, Magdalena25, ren133 - przekażę Wasze zachwyty M. i będę pilnować, żeby nie pękł z dumy

Mathildis mam nadzieję, że w pozytywnym znaczeniu

Sebek! Koniecznie muszę zajrzeć jak się traffkujesz, bo (mea kulpa) zaniedbałam ostatnio Twoje rewolucje i nie jestem na bieżąco... Poza tym więcej inspiracji mi trzeba na moje trawkowanie

Tosia jak upchnę tyyyle drzew na mkw co Gabi i Madżenka, to będę miała park, na razie daleko mi do takiego wyniku

Marta-tusiawka kamasje już przekwitają, myślałam, że trochę dłużej będą kwitły, co najmniej jak tulipany. Ale to pewnie loteria - co roku inaczej, jak z czosnkami ( w zeszłym roku kwitły przez tydzień!).
Ogród niby nowoczesny ale... 09:41, 21 maj 2015

Do góry
Magda, Twój ogród to majstersztyk Cudnie jest
Miejsko & sielsko 09:36, 21 maj 2015

Do góry
ewa004 napisał(a)
Sebek jest zawsze gdzie trzeba

Praffffda?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:18, 20 maj 2015

Do góry
Hortensja napisał(a)
Sebek a te Hortensje Limelight które masz posadzone przy wejściu do domu - jak są posadzone, że tak ładnie się prezentują? Odległośc ok.1 metr i jedna czy dwie w dołku?

Hortensjo - tyle lat jestem na ogrodowisku, a słynnej Limelight w ogrodzie nie mam - ffffstyd mi strasznie Miałem jedną sztukę, ale zniknęła po zimie wraz z korzeniami

Mam odmianę Silver Dollar - są posadzone w 2012 oczywiście po jednej sztuce - patrz jakie wielgachne sadziłem A co najlepsze przyszły do mnie jesienią, czyli właściwie to był ich drugi sezon ze mną Widzisz je tam?

A to one w 2014

Aż się mi micha ucieszyła do tych zdjęć, a humor miałem kiepski

Odległość między nimi to mniej więcej 2 metry W tym roku pojawił się plan przesadzenia ich, ale w końcu je zostawiłem w spokoju Całą resztę przewróciłem do góry nogami
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:04, 20 maj 2015

Do góry
mateuszmichn napisał(a)

Dobrze, że nie siedziałeś na niej jak runęła, bo trochę by bolało
Powiem ci, że drewniana też fajnie wygląda no i cieszy oko bo zrobiona samemu

Nie siedziałem, za to Babcia tak... Dobrze, że nic się jej nie stało - Opatrzność czuwa
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:01, 20 maj 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Sebek z tą werbena w tym roku to chyba będzie inwazja mocy... Wszędzie jest, rozprzestrzenia sie po całej Poslce od gór do morza!

Ps. Jestes opóźniony roslinie ok 1 tygodnia Moim rh CW wyrywałam juz przekwitłe kwiatostany a tulipanów juz u mnie nie ma...

I pomyśleć, że ta werbena pochodzi w większości od Danusi, która kilka lat temu wysłała forumowiczom nasiona

Cieszę się kwiatami szybciej u Ciebie, a potem przychodzi kolej na moje
Miejsko & sielsko 19:30, 20 maj 2015

Do góry
Sebek jest zawsze gdzie trzeba
Miejsko & sielsko 19:12, 20 maj 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)

Dziękujemy, dziękujemy...

No, pojechały nam
Ogród Sylwii od początku cz.II 19:07, 20 maj 2015

Do góry
Świetne te skandynawskie fotele Ogród wygląda bosko
Ogród Małej Mi - sezon 2015 18:20, 20 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Od kolorów oczopląsu można zostać

Zdjęcia host z nazwami to genialny pomysł, uwielbiam te rośliny

Sebek... kocham hosty, ale czego ja nie kocham???? Co widać na obrazkach.. miałam pracować... a siedzę na forum.. gadałam przez telefon i wrzucałam (dlatego bez komentarzy), a teraz nic mnie nie usprawiedliwia
Ogród Małej Mi - sezon 2015 17:43, 20 maj 2015

Do góry
Od kolorów oczopląsu można zostać

Zdjęcia host z nazwami to genialny pomysł, uwielbiam te rośliny
Ogród Sylwii od początku cz.II 10:54, 20 maj 2015

Do góry
Pszczółko - Nie mam czasu jeszcze na wypoczynek. Czekam na koniec roku szkolnego mojego najmłodszego . To już blisko Chce mi się tylko do ogrodu !!! ......
Malkul - Gosiek ... będę Cię molestować materiałowo ale jeszcze nie teraz
Makkasia - cieszę się
Frezja , Olili - dzięki za odwiedziny
Sebek - temperatura i cała reszta była w porządku ... Goście zadowoleni, zaskoczeni , to chyba o to chodziło ? Jestem zadowolona i cieszę się ogromnie , że ten temat już poza mną
Andziurex - Mnie również kwiaty rh CW nie rozpieszczały chyba dwukrotnie , nie wiem od czego to zależy ? Teraz nie mogę narzekać Ty również nie będziesz. Poczekaj na lepsze ich dni
Ogród Sylwii od początku cz.II 10:44, 20 maj 2015

Do góry
Ewa - w donicy mam begonię i vertigo ... W szkółce przed komunią nie było nic innego dlatego jeszcze raz pokusiłam się o tę trawę .
Aska - Miło mi Cię gościć po raz pierwszy i mam nadzieję , że nie ostatni raz Pivintu nie używam ... Używałam magiczną siłę i doglebowo i dolistnie . W tym roku zakupiłam nawóz długodziałający i do iglaków i do ogrodu . Także mój ogród został potraktowany nawozem jednorazowo z braku czasu . Wszystkie rośliny ładnie po zimie odbiły a i żurawki wyglądają nienagannie pozdrawiam i zapraszam
Joaska - Mnie się udało i Tobie również tego życzę
Sebek - donice z vertigo były tak ciężkie , że odpuściłam sobie wprowadzanie ich na zimę do wnętrza domu . Zakupiłam nowe .
Rózanieczniki CW nie dotrwały ale tulipany dały radę
Zielona Ania - dzięki wielkie
Kasia - to rh Cunningham's White
JoannaP - dziękuję
Konieczki - pogoda na komunię się udała , było słońce i trochę chłodu ale to dobrze bo za szkłem było w sam raz
Makowo na Kociewiu 07:45, 20 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Czerwony lubię tylko w święta, ale Twoje karminowe tulipany z azalią (jak dobrze, że Madżenka zna się na kolorach to skorzystałem ) przypiąłem sobie

Pięknie jest Kasiu!

one nawet nie są karminowe tylko fuksjowe
Fotorelacje - pielęgnacja roślin 00:57, 20 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Nie Mamie tylko Babci - ale ciiiii Siedzą nieużywane naście lat to dałem im drugie życie

Dokładnie - dwa na cisa Ale jak szmata duża jest to i jedna starczy

Sebus...jak Babcia przeczyta ze jej obrusy od szmat wyzywasz....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies