Wg mnie lepiej będzie jak do purpurowych roślin dodasz też coś z tego odcienia - różowe surfinie, pelargonie - coś bardziej wyrazistego niż delikatna bakopa... Np. rozplenica obsadzona różowymi pelargoniami z bakopą w nogach wyglądałaby bosko
Aska, bukszpany będą dobrze rosnąć w tym i w tym - jednak z powodu bliskości tui zainwestowałbym w korę. Mam pod żywotnikami żwir w powodu huśtawki i po latach więcej jest igieł niż kamieni A sprzątam je odkurzaczem rok w rok Kora na pewno bukszpanom nie szkodzi
W weekend muszę powiązać te tulipany, bo jak będę je wykopywać to potem będę mieć problem z kolorami A tak zmniejszam ryzyko pomyłki Niestety różowe już straciły kwiaty, Queeny walczą
Marta - ja za forum niestety ostatnio w ogóle nie mogę nadążyć i nie bardzo wiem co się u Was dzieje... Liczę na luźniejszy czas, choć nie wiem czy dopiero nie przyjdzie on w lipcu Ale... zawsze coś
Sebek boskie zdjęcia. Tulipany przepiękne, zamiataniem trawnika wymiatasz po prostu. Kompozycje w donicach świetne. Ja stokrotek też jeszcze nie mama serca wyrzucić . Mam rozplenicę fireworks myślisz, że mogę ją skomponować w donicach z białą bacopą?
Cześć Sebek zastanawiam się czy bukszpany podsypać korą czy otoczakami. Moje bukszpany są w bliskim sąsiedztwie z thujami szmaragdowymi, wygodniej byłoby mi podsypać korą, ale nie wiem czy kora im nie zaszkodzi.
Lepiej późno niż wcale Tak mówią
Podobają mi się te moje skarpy, ale wciąż próbuję właściwy dobór roślin, nie wszystko chce na nich rosnąć. Siłą rzeczy tam jest bardziej sucho.