Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Magdalena25 23:26, 13 maj 2015

Witam po przerwie. Twoje donice mnie zachwyciły. Przychodzę z prośbą
Mógłbyś zajrzeć do mojego wątku i doradzić jako fachowiec?
Sebek 08:31, 14 maj 2015

Dziewczyny, wybaczcie, ale ostatnio nieczasowy jestem... Odpowiem na pytania i Wasze wpisy wieczorem

Pozdrawiam Was i lecę dalej
Sebek 20:17, 14 maj 2015

tusiawka napisał(a)
Byłam, zamiatanie trawy widziałam, cudne stokrotki i tulipany też.

Marta - ja za forum niestety ostatnio w ogóle nie mogę nadążyć i nie bardzo wiem co się u Was dzieje... Liczę na luźniejszy czas, choć nie wiem czy dopiero nie przyjdzie on w lipcu Ale... zawsze coś
Sebek 20:20, 14 maj 2015

makkasia napisał(a)
Ja już też zamiatałam trawnik wprawdzie ja po prostu sztywną miotłą wyczesywałam trawnik z suchych listków. Mina sąsiadów bezcenna, zobaczymy jak zobacza mnie ze szczotką do włosów jak trawy będę czesać
Donice śliczne Też posadziłam co nieco ale nie ma się czym chwalić . Może jak się rozrośnie - surfinie te pełne mam takie jak Ty
Tulipki szkoda, że się kończą
ściskam

W weekend muszę powiązać te tulipany, bo jak będę je wykopywać to potem będę mieć problem z kolorami A tak zmniejszam ryzyko pomyłki Niestety różowe już straciły kwiaty, Queeny walczą
Sebek 20:22, 14 maj 2015

mateuszmichn napisał(a)
Ładne tulipany, fajne połączenie kolorystyczne.
Dzięki za odwiedziny w moim małym zakątku i za rade z trawnikiem

Mateusz, ależ proszę Trawnik to moja miłość
Sebek 20:23, 14 maj 2015

Agania napisał(a)
Twój ogród jest piękny, tulipany, donice i ich wypełnienie, trawniczek, kanciki, obwódki, a wrażenia estetyczne mniam

Trawnika jeszcze nie zamiatałam

Aga - no niby się mogę zgodzić, ale gdzie te kanciki? Robione były wiosną, teraz już zarosły

Wczoraj machałem z bliska, bo byłem w Krk - dziś macham już z daleka
popcorn 20:26, 14 maj 2015

Uprasza się o nowe foty Też kanciki wypadałoby poprawić, bo słuch po nich zaginął
Sebek 20:27, 14 maj 2015

Aska napisał(a)
Cześć Sebek zastanawiam się czy bukszpany podsypać korą czy otoczakami. Moje bukszpany są w bliskim sąsiedztwie z thujami szmaragdowymi, wygodniej byłoby mi podsypać korą, ale nie wiem czy kora im nie zaszkodzi.

Aska, bukszpany będą dobrze rosnąć w tym i w tym - jednak z powodu bliskości tui zainwestowałbym w korę. Mam pod żywotnikami żwir w powodu huśtawki i po latach więcej jest igieł niż kamieni A sprzątam je odkurzaczem rok w rok Kora na pewno bukszpanom nie szkodzi
Sebek 20:30, 14 maj 2015

Asiuniaa napisał(a)
Sebek boskie zdjęcia. Tulipany przepiękne, zamiataniem trawnika wymiatasz po prostu. Kompozycje w donicach świetne. Ja stokrotek też jeszcze nie mama serca wyrzucić . Mam rozplenicę fireworks myślisz, że mogę ją skomponować w donicach z białą bacopą?

Wg mnie lepiej będzie jak do purpurowych roślin dodasz też coś z tego odcienia - różowe surfinie, pelargonie - coś bardziej wyrazistego niż delikatna bakopa... Np. rozplenica obsadzona różowymi pelargoniami z bakopą w nogach wyglądałaby bosko
Sebek 20:31, 14 maj 2015

Kacha123 napisał(a)
Byłam, nadrobiłam i krótko podsumuję - pięknie! Na vertigo poluję, ale jeszcze jej nie trafiłam. Pozdrawiam

Kasiu - przechodzę na PW