Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 22:06, 12 maj 2015

kasiek napisał(a)
Agaciu dzięujemy Wam za cudownie spędzony czas i miłą, ciepła atmosferę
Jestes mistrzynia kulinarna i cały czas wspominamy Twoje pyszności Super że razem z Leszkiem mogliscie być z nami - i do kolejnego zobaczenia )

My też się cieszymy , że mogliśmy być z Wami
Agania 22:10, 12 maj 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Agatko jak ja Ci zazdroszczę tak bujnych roślin, u mnie na ogrodzie na razie wszystko malutkie dobrze , że chociaż przydomowy pustką nie straszy, choć nie są to rośliny docelowe ( mam na myśli drzewa).
Witam z pod Krakowa.

Hey Sylwia witam i ja...z czasem i u Ciebie się zagęści pomału będziesz oddalć się od przedogródka, i w końcu miejsca Ci zabraknie ale sadź duże drzewa grupami, taka moja rada na początek, dęby i sosny, i brzozy, mi się sieją same, nawet klony, jak chcesz mogę ci podesłać
Agania 22:15, 12 maj 2015

Kindzia napisał(a)
Matko...jakie kanty!!! U mnie bajzel, nie ma czasu na kanciki na razie

Masz obwódki, ja ich nie mam, to kanty muszę strugać...to dopiero początek...ech

Widok na azaliową i ciąg dalszy do zrobienia

Agania 22:21, 12 maj 2015

Justyna napisał(a)
Aganiu, ale masz teraz kolorowych powodów do radości
Klony i magnolki - zachwycające. I masz Geishę, bardzo ją lubię. Pokaż proszę jaki ma u Ciebie pokrój. Jestem ciekawa, bo mam u siebie dylemat. Próbuję utrzymać równowagę między przewieszających się kształtem, a konieczną korektą wielkości.
Serdecznie

Z tym kształtem to i ja mam problem, na początku bałam się ją ciąć, teraz przyciełam sporo, ale z efektu jeszcze nie jestem zadowolona, sporo u mnie to znaczy nie za dużo
Tu ją widać najlepiej
Agania 22:23, 12 maj 2015

Marzenaka napisał(a)
Piękny ogród, pozdrawiam!

Też pozdrawiam i piękne szyszki zostawiam
Agania 22:31, 12 maj 2015

Milka napisał(a)
Kanty i zieleń trawnika mnie powaliła na kolana pokaż Geishę, przymierzam się do niej, u Justyny widziałam, fajny rarytasek; czy jakies pąki na tripetali są kwiatowe?

Muszę zrobić Geishy nowe foty, nie będzie kwiatów na mojej tripetali, nie rozpoznaję nic, a nic
Gejsza tylko portretowa

sylwia_slomc... 23:29, 12 maj 2015

Agatko na tej dużej części zaczęliśmy właśnie od

3 dębów 1 grabu 1 jesiona 5 wierzb płaczących 3 modrzewie europejskie 4 klony 1 metasekwoja 2 jarzębiny 1 sumak 6 świerków serbskich 3 srebrne 4 zwyczajne 3 sosny czarne 1 jodła balsamiczna 4 magnolie 2 czereśnie 1 morela 1 brzoskwinia 6 jabłoni 5 brzóz 2 derenie 2 rokitniki 1 wiśnia 1 głóg 1 morwa czarna i masę żywotników i jałowce

no i krzewy kalina żylistek krzewuszka pęcherznice hibiskusy forsycje złotlin perukowce, masę bylin itd. ale na razie małe i nie wiele widać trzeba czasu.

Ale dziękuję, że pomyślałaś o mnie, może na jesieni zgłoszzę się po brzózki - jeszcze pomyślę
Marzenaka 23:30, 12 maj 2015

Witaj Agania piękny ogród! Widzę, że też masz klona palmowego. Mój mąż koniecznie chce kupić, bo baaardzo mu się podoba. Muszę tylko go gdzieś wkomponować.
Sebek 23:38, 12 maj 2015

O - spotkanie było

A może wkleisz jakieś zdjęcia z lotu? Chyba aż tak złe nie są?
Agania 19:42, 13 maj 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Agatko na tej dużej części zaczęliśmy właśnie od

3 dębów 1 grabu 1 jesiona 5 wierzb płaczących 3 modrzewie europejskie 4 klony 1 metasekwoja 2 jarzębiny 1 sumak 6 świerków serbskich 3 srebrne 4 zwyczajne 3 sosny czarne 1 jodła balsamiczna 4 magnolie 2 czereśnie 1 morela 1 brzoskwinia 6 jabłoni 5 brzóz 2 derenie 2 rokitniki 1 wiśnia 1 głóg 1 morwa czarna i masę żywotników i jałowce

no i krzewy kalina żylistek krzewuszka pęcherznice hibiskusy forsycje złotlin perukowce, masę bylin itd. ale na razie małe i nie wiele widać trzeba czasu.

Ale dziękuję, że pomyślałaś o mnie, może na jesieni zgłoszzę się po brzózki - jeszcze pomyślę

Sylwia to już są konkretne nasadzenia, ogród jednak uczy nas cierpliwości, od razu nie u rosną, ale trzeba się cieszyć, że już rosną, czas szybko leci, a ogród z każdym rokiem będzie bujnię jeży, brzózka muszę zbierać, bo mam już zamówienie