Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 14:49, 18 mar 2015

Do góry
Obiecałam fotki rozkwitłych żonkilów. Co dzień coś nowego cieszy oczy

Ogródek Iwony 14:41, 18 mar 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

to tak jak moja..ech Iwonka ma serce i ręce do roślinek i stipa i bergenia itd..

Kasiu, napisałam do ciebie na pv
Jak tam twoje graby?
Ogródek Iwony 14:40, 18 mar 2015

Do góry
rozark napisał(a)
Iwonko,

Zakładam nową rabatę w półcieniu. Może podeślesz jakąś inspirację? Bo nie mam na nią pomysłu.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5194-ogrod-maly-w-cieniu-i-na-ciezkiej-glebie?page=57#post_0

Reniu, patrzyłam na tą twoją rabatkę. I tak sobie dumałam i niewiele wymyśliłam. Teraz lecę do ogrodu, wieczorkiem wpadnę i coś pokombinujemy.
Ogródek Iwony 14:35, 18 mar 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Ależ demolka

Zrobiłabym Aniu fotkę PO, ale to jeszcze potrwa. Chodniczek jeszcze nie ukończony i muszę dosypać ziemi, jak już będzie zrobiony. Cały czas robię nasadzenia na rabatę, jak już pan skończy, to muszę jeszcze wykończyć brzeg, bo o kancikach na tych piaskach nie ma mowy. Na dodatek będzie jeszcze latem rozgardiasz na podwórku (dach na gospodarczym trzeba przykryć blachą), więc musi to potrwać.
Pan jeszcze wszedł na taras wyłożyć kostkę, a właściwie poprawić, bo tam też było wielkie koło. Teraz jest prosto. Jak to się gusta zmieniają.
Ogródek Iwony 14:29, 18 mar 2015

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Pomarańczową kupiłam w tamtym roku w Biedronce. W tym roku jej nie mają. Krokosomię czerwoną widziałam w tamtym tygodniu chyba w Lidlu. Nie kupowałam, bo już wysiałam nasiona czerwonej.
Aha, pytałaś o tawułę, posadziłam ją głównie dla żółtego koloru liści (za nią rośnie brązowa trawa) nie wiem, czy zetnę kwiaty, zobaczę, jak mi się będzie wszystko komponować. Nie kwitnie zresztą bardzo długo, się zobaczy.

Ja też lubię tawułkę, mam dwa krzaczki, dlatego się pytałam o nią. Coś mi latem mocno zzieleniała. Muszę ją drugi raz chyba ciąć.
Za krokosmią się rozejrzę
Ogródek Iwony 14:27, 18 mar 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Iwonko przeczytałam wszystko, a na koniec kwitnąca bergenia bardzo ją lubię Muszę przetestować podlewanie stipy do podstawki Życzę pięknej pogody

Ewa, ja bergenię też bardzo lubię. I bronię jej, bo mojemu M nie przypadła do gustu chyba.

Margo napisał(a)

I o to chodzi by miały te 4 żdżbła, czy to ważne w jaki sposób uzyskane
Naleweczki są, co prawda jak będą potrzebne przy każdym pikowaniu to szybko sie skończą, a eM będzie mnie musiał na odwyk wysłać

Gosiu, uśmiałam się. Życzę powodzenia w pikowaniu
Pszczelarnia 11:17, 18 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Pszczółko, mogłabyś pokazać mi miejsce, gdzie posadziłaś ciemierniki? Podobno u ciebie przy dereniach rosną i to ładnie wygląda. Pozdrawiam.
Już znalazłam

Iwono, posty wyżej. Albo poczekaj, zrobię aktualne lepsze zdjęcia z całokształtem.

Zrobię zdjęcia lokalizacji ciemiernikowych.
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 11:09, 18 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Gosiu, pozdrawiam
Z projektem się przespałaś?
Biedna kotka .

Iwonko oj przespałąm się z projektem.I muszę dokonać konsultacji z mężem w sobotę
Kotka faktycznie biedna. kocurek ją zaczepia i muszę być czujna.
Ogródek Iwony 10:07, 18 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Kasiu, dziś był pracowity dzień. Po obiedzie poprosiłam najstarszego syna, który zjechał na weekend do nas i poszliśmy do ogrodu. Przekopaliśmy w końcu moją rabatę z obornikiem. On obornik roztrząsał w dołki, ja zasypywałam ziemią. Potem nasadziłam nachyłki, liliowce, rudbekię i galiardę. Efektu nie widać, bo roślinki jeszcze w karpach śpią. Najważniejsze, że znalazły się już na rabacie. M nawiózł w beczki obornika i zalał wodą. Będzie do podlewania latem
Przy rabacie trwają też prace wykopaliskowe. Zmiana linii chodnika. Były łuki, teraz będą linie proste. Fotka w trakcie prac:

Ależ demolka
Ogródek Iwony 08:50, 18 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Hi, hi, na uspokojenie to jakaś domowa naleweczka. Ale wtedy trawki na pewno poczwórnie zobaczysz

I o to chodzi by miały te 4 żdżbła, czy to ważne w jaki sposób uzyskane
Naleweczki są, co prawda jak będą potrzebne przy każdym pikowaniu to szybko sie skończą, a eM będzie mnie musiał na odwyk wysłać
Początki w Kruklandii 08:33, 18 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Juzia, wena ogrodowa rośnie razem z temperaturą i pojawiającym się słoneczkiem. Musisz poczekać

ot mądre słowa
i życzę miłego dnia
Lawendowy zawrót głowy 08:27, 18 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Jola, stipę się pikuje po jednej, nie cała kępka naraz. Nie wiesz?

Ewcia nastepnym razem tak zrobie
Wczoraj poprosiłam meza zeby moja malutka podlał i zlal ja prysznicem , stipa lezy hihihi mam nadzieje, ze sie podniesie
Miejsko & sielsko 08:20, 18 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
No tak, Ewa zasugerowałaś, że trzeba czynić przygotowania do świąt. Fajne dekoracje

Trochę wyrwałam do przodu bo ja to z tych nadpobudliwych

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:54, 18 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
No to za chwilę wiele pracy cię czeka. Fajnie. Muszę zasięgnąć informacji u źródła. Moze u nas też są graby ?

Iwonko to jest akcja podobno ogólnopolska bo nawet w radiu o tym trąbili
Raczkujący ogród Iwony 07:34, 18 mar 2015

Do góry
Iwonko, co słychać w twoim ogrodzie ?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:15, 18 mar 2015

Do góry
O matko. Krasnal, hi, hi.
Ja już się pogubiłam z twoimi planami. Czemu w hortensjach madz znak zapytania? Tam nic nie zmieniaj. Jest ślicznie.
Berberys fajnie doda koloru.
Działaj, zajrzę później.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 06:35, 18 mar 2015

Do góry
No to za chwilę wiele pracy cię czeka. Fajnie. Muszę zasięgnąć informacji u źródła. Moze u nas też są graby ?
W Gąszczu u Tess 06:25, 18 mar 2015

Do góry
Rzeka krokusów śliczna. Jest ich tam zatrzęsienie
Tesiu, dlaczego się podsypuje pod ciemierniki skorupki jaj? Nie może być dolomit ?
Prawie - jak ogród 06:18, 18 mar 2015

Do góry
Masz śliczną zieloniutką stipę. I już rośnie. Super.
Dziś znowu sloneczko u mnie. Posyłam ci kilka promyczków.
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 00:21, 18 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ewuniu, werbenę posiej w domu. Przecież w domu masz cieplej. Potem będziesz hartować. Zawsze szybciej wzejdzie, niż na zewnątrz

Już pół kuchni zastawiłam, ale chyba wysieję w takim razie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies