Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W ogródku emerytki 13:11, 27 paź 2019

Do góry
gogo napisał(a)
Przy niezamieszkałym domu poletko sumaków, ładnie wyglądają, ale cieszę się, że to nie u mnie

A u mnie takie widoczki, chciałam pokazać ogródek z chryzantemami, ale słabo widać.

I takie.

Grazynko
Jak dużo masz roślinek
Jaką różnorodność

I ten karmnik z butelki
Fajny pomysł
A ptaszki obiad mają
jak w restauracji z gwiazdkami
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 13:08, 27 paź 2019

Do góry
Joku napisał(a)

Piękny jesienny krajobraz, piękne zdjęcie. Obrazek mam w pamięci od czasu jak go wstawiłaś na forum.
Co to za drzewa rosną w szpalerze?
Patrzę na liście na trawniku, sporo masz pracy z grabieniem. Poprzednio też miałam z tym pracy sporo, teraz liści mam niewiele i nie muszę grabić. Przynajmniej na razie.
Jolu taki widok jesienny zachwycił mnie przy panoszącej się mgle, która świetnie dawała tło dla jesiennych kolorów.
W szpalerze na początku rosną śliwy, za nimi wiśnie, jakaś stara odmiana, której nie przycinamy żeby robiły za wiatrochron, no i czekam na jej złote liście, które jeszcze się do końca nie przebarwiły. Na końcu rośnie orzech włoski.
Liści sporo, szczególnie pod klonem, grabienie...cóż to działka M, który nawet nie pozwala mi tego robić

Dzisiejsze rózyczki

Ogród bez reguł 13:07, 27 paź 2019

Do góry
Niezmordowana jarzmianka Claret - nie zna się na kalendarzu...

Na cienistej zielono jak w pełni lata

Rdest pokrewny chyba nie lubi upałów - zaczął kwitnąć dopiero jesienią. A tiarella ma kwiatki jak maleńkie gwiazdki
W cieniu - zacieniona 13:07, 27 paź 2019

Do góry
Szkoda,że ogrodówki słabiej u mnie kwitną...są takie atrakcyjne o tej porze roku.
W ogródku emerytki 13:06, 27 paź 2019

Do góry
Przy niezamieszkałym domu poletko sumaków, ładnie wyglądają, ale cieszę się, że to nie u mnie

A u mnie takie widoczki, chciałam pokazać ogródek z chryzantemami, ale słabo widać.

I takie.

Jeżówkowe-Love 13:02, 27 paź 2019

Do góry
Jeżówkowe-Love 13:01, 27 paź 2019

Do góry

Ten ma przecudny kolor..pomarańcz przechodzący w róż,zdjęcia robione telefonem i niestety nie widać tych pięknych kolorów

Wszystkie podobne,ale każdy inny
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 13:00, 27 paź 2019

Do góry
Milka napisał(a)
Aniu pięknie. Wszystko dorodne bardzo
Tak patrzę na rejestrację, rany....1 lutego stuknie ci 9 lat na forum, szmat czasu, buziaki

Tak Ireno to szmat czasu, ale do świętowania jeszcze trochę czasu zostało
Fajnie, że dane nam było spotkać się tu na Forum i w realu

Dziś liczyłam na słoneczko, żeby wyłowić kwitnące jeszcze pojedyncze różyczki.i świeciło ale zanim się się wybrałam nadciągnęły chmury i panoszą się do teraz to są różyczki bez słoneczka

W cieniu - zacieniona 12:59, 27 paź 2019

Do góry
an_tre napisał(a)
Bogusiu piękna ptaszkowa sesja, jak ta sikora zalotna, wie do czego służy lustereczko

Sikorka uboga -szarytka...bawiła się przez kilka dni,dzisiaj strasznie wieje.

W ogródku emerytki 12:58, 27 paź 2019

Do góry
Wymodziłam wczoraj karmnik dla ptaków
W tamtą zimę butelki wieszałam na drzewach i całe lato walczyłam z ptasimi wysiewami.
Żeby tego uniknąć postanowiłam postawić stojak na trawniku, ale cena takiego mnie zdołowała
Więc go zrobiłam
I ptaki już z niego korzystają

Zrobiłam też kilka skrzynek, ale nie skończyłam, bo brakło mi listewek.

Zaczęły się " pierzyć " miskanty i palczatki, nie wiem, czy zdążą pokazać cały urok, bo od wtorku oziębienie i przymrozki

W cieniu - zacieniona 12:57, 27 paź 2019

Do góry
an_tre napisał(a)
Bogusiu piękna ptaszkowa sesja, jak ta sikora zalotna, wie do czego służy lustereczko

Sikorka uboga -szarytka...bawiła się przez kilka dni,dzisiaj strasznie wieje.

Jeżówkowe-Love 12:56, 27 paź 2019

Do góry
Mam parę fotek uparciuchów które nadal kwitną ..wszystkie z tegorocznego siewu

Taki dziwaczek

Znowu na wsi 12:54, 27 paź 2019

Do góry
Jolu Twój drugi ogród rozkwitł i zmężniał przez te lata, rośliny zrozumiały, że tu jest ich miejsce, gdzie troskliwa ogrodniczka

Mnie dziewięć lat na Forum minie w lutym a dostrzegła to dziś rano Milka.

Cieszę się ogromnie, że nasze drogi spotkały się tu na tym wspaniałym Forum i w życiu, które stało się bogatsze o całkiem spore grono super ogrodniczek, z którymi można pogadać o kwiatuchach i tak od serca...

Dla Ciebie kwiatuszek z mojego ogródka, świeżutki, tak z przed godzinki

Ogród bez reguł 12:53, 27 paź 2019

Do góry
Niestety, niestety... Niż baryczny o paskudnym imieniu Jar...w wtargnął był i przyniósł opady. U mnie dosyć intensywne .
Na szczęście, dzięki zmianie czasu zerwałam się skoro świt i poleciałam do ogrodu. Przez 1,5h udało mi się przekopać jakieś 7,5 m kw, zanim zaczęło lać.

A to są moje skarbulki wykopane

Ogród bez reguł 12:42, 27 paź 2019

Do góry
Dzień zaczął się u mnie w takich przepięknych okolicznościach przyrody

i wyglądało, że mimo niefajnych prognoz będzie fajnie

Przerabianie ogródka pod swój gust 12:39, 27 paź 2019

Do góry
Taki jest Eddie, male psy go fascynuja a jednoczesnie ma przed nimi szacunek Jak sie z nimi bawi, to kladzie sie na podloge, by byc na ich wysokosci

Znowu na wsi 12:39, 27 paź 2019

Do góry
Minęło mi 9 lat od czasu zalogowania się na forum. Szmat czasu , wiele godzin spędziłam tutaj. Sporo osób z moich i Ogrodowiskowych początków już się nie udziela, pojawiły się nowe ciekawe osoby i piękne ogrody. Obecnie czas spędzany przed komputerem i na Ogrodowisku się skurczył ale zaglądam tu codziennie.
Szefowa ze swoim Portalem pojawiła się w mojej głowie dzięki odcinkowi Mai w Ogrodzie. Było to dość krótko po moim powrocie z niemieckiej emigracji, bardzo mi wtedy brakowało tamtych pięknych parków, ogrodów większych i mniejszych. Polska rzeczywistość wtedy była o wiele skromniejsza niż obecnie, marzyło mi się takie wirtualne miejsce przypominające mi tamten świat. Marzenie się spełniło w ponad 100%. Dziękuję Szefowo i Wam wszystkim zaglądającym do mojego wątku.
Moje miejsce na ziemi w 2010 r. było inne

i nieoczekiwanie dla mnie samej zamieniło się na obecne, urządzane już przy pomocy wiedzy i pomysłom pochodzącym z Forum.

Ptasi gaj 12:22, 27 paź 2019

Do góry
Witam będę trochę później teraz podlewam tuje bo lepiej teraz jak 22 w cieniu niż za tydzień brrr. Jest wietrznie,ale.wietrznie

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 11:56, 27 paź 2019

Do góry
an_tre napisał(a)
Jesienne piękności

Piękny jesienny krajobraz, piękne zdjęcie. Obrazek mam w pamięci od czasu jak go wstawiłaś na forum.
Co to za drzewa rosną w szpalerze?
Patrzę na liście na trawniku, sporo masz pracy z grabieniem. Poprzednio też miałam z tym pracy sporo, teraz liści mam niewiele i nie muszę grabić. Przynajmniej na razie.
Pamiętajcie o ogrodach 11:42, 27 paź 2019

Do góry
Podobno to ostatni dzień takiej ciepłej i słonecznej jesieni, zobaczymy może fronty się zmienią jak nasze drzewa.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies