Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kostka "

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 17:06, 08 maj 2016
Do góry
Zagajanka napisał(a)

Justyno, jasna kostka to Libet Via Castello kolor pastello - jako kostka podstawowa;
Semmelrock Palio kolor grafit - jako lamówka.

dzieki) chodziło mi o ta jasna ...bo jestem po przejściach tarasowych ..ta z Libetu mocno przypomina Romalit z bruk-betu która wybrałam pierwotnie (ale był bez jakości - gruz mi przyszedł) dlatego zwóciłam uwagę ..bo twoja zachowuje własciwy kolor i jakość .....ostatecznie mam inna z semerlocka ...moze być...choć nie jest to coś czego szukałam pierwotnie
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 15:25, 08 maj 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)

a ja mam pytanie o kostki - nawierzchnię brukowa ...co ona za jedna i jaki kolor i producent?

Justyno, jasna kostka to Libet Via Castello kolor pastello - jako kostka podstawowa;
Semmelrock Palio kolor grafit - jako lamówka.
Ciężkie pięknego początki... 11:47, 08 maj 2016

Do góry
Izoldka napisał(a)

Taras mieliśmy robić z drzewa egzotycznego, ale że powierzchnia tarasu to aż 70 (!!!!!) metrów kw. to koszty nas przerosły i raczej będzie kostka brukowa. Czekamy na wstępną wycenę, bo musimy jeszcze nieszczęsną skarpę umocnić. I to kolejna rzecz która w ostatnim czasie spędza mi sen z powiek...

Jak majster przyjedzie na wizje lokalną to dogadamy szczegóły.

Iza,

nie wolisz zrobić zamiast z egzotyka z modrzewia? Będzie mniej betonowo przy takiej powierzchni. A przy odpowiedniej pielęgnacji pewnie prędzej cały ogród przeprojektujesz niż taras będzie do wymiany
Biało różowy ogród za płotem. 00:22, 08 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Ilonko pokaż mi jedno miejsce gdzie coś tutaj jest wymuskane, chyba, że na zdjęciach tak to wygląda, ale zapewniam, że tak nie jest

Ziemia świetnie przygotowana, zgrabiona i wyrównana, kostka położona idealnie równo. szczegółowe plany nasadzeń, dbałość o każdy szczegół - mam wymieniać dalej?
Ogród Wioli 22:52, 07 maj 2016

Do góry
Przeczytalam cały wątek, bardzo dużo już zrobiłaś w stosunku do tego co na początku było.
Śliczna kostka!
Marta Ci dobrze doradza w kwestii rabat, tylko te Rh trochę za blisko od płotu i wąskie te rabaty wg mnie, ją bym poszerzyła.
Moja córa zachwycona fotką Twojego maltasia
Moje małe królestwo 11:36, 07 maj 2016

Do góry
Flower1 napisał(a)

Tereniu widzę ze tarasik z mojej kostki )piekny ja cały czas czekam na swój wymarzony pozdrowionka!

bardzo podoba mi się ta kostka M początkowo miał inną wizję,ale w końcu udało mi się go przekonać
Moje małe królestwo 10:42, 06 maj 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)
Taras wyszedł świetnie. Bardzo ładna kostka.

Dziękuję
Ogród z uśmiechem 10:34, 06 maj 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
Coby się nie lenić i nie tylko magnoliować posadziłam powojniki. Pierwszy ma dać tło swierkowi inversa

Co to za jegomość ten powojnik?...Super, że sadzisz roślinki roku na rok ogród będzie się zagęszczał, ja czekam na moje długo poszukiwane klony strzępiastokore

Podoba mi się ten kamolec przy rabacie...widzę, że szykujesz kostkę na obwódkę...co to za kostka i jaki rodzaj czy jakoś się specjalnie nazywa?
Moje małe królestwo 08:59, 06 maj 2016

Do góry
Taras wyszedł świetnie. Bardzo ładna kostka.
W ogrodzie Lorki za zakrętem 17:04, 05 maj 2016

Do góry
lorka napisał(a)
to kilka szerszych kadrów..
nie pokazuje bo nie mam co pokazywac.. no ale ,zebyście miały obraz sytuacji haha
frontówke już znacie.. czekam na larriski, stipy,lavendy, perovskie i czosnki.. i z obawą na ML..nie wiem czy nie ukatrupione, nie dają znaku zycia niestety

frontówka cała( udajcie ,że nei widzicie tych worów na śmieci

moje nowe nabytki 3 wisienki i zamienione tuje na cisy( zaszalałam i kupiłam takie duże

lecimy z bokiem.. szafirki i narcyzki, budzące się carexy evergold( ale słabiutko na razie.. z tyłu te małe ciski hillii

i rozpoczęte w tamtym roku tyły.. bo częśc ogrodu jest wyżej, więc będzie murek i na srodku schodki do wgłębnika( warzywnik, basen trampolinek i domek na narzędzia)

tyłów wam nie pokaże, bo jest sajgon.. nie ma jeszcze ogrodzenia, zdemolowany warzywnik, sosna do wycięcia , i kupa żwiru hihi

za to tutaj, gdzie młoda mi kijek bambusowy kradnie, będzie kostka( i wyrównana rabata do szerokosci tego domku.. tam wstawie hustawkę a po jej obu bokach będa hortensje annabelki i dwie wisnie umbraculiferki

a te mikrusy to zalażek żywopłociku z buksów, a za nim będzie żywopłocik z erecty( na razie mają z 10 cm tyci gałązeczki hehe)

Chcę się rzec: brawo Ty !!!!!!!; czekam na twoje carrexy żeby porównać je w sezonie z moimi. Tulipany faktycznie jak pięknie !!!! Przecudne !!!!
Te cisy ładnie się komponują

Agata A co to są lariski bo zapomniałam

W ogrodzie Lorki za zakrętem 15:46, 05 maj 2016

Do góry
to kilka szerszych kadrów..
nie pokazuje bo nie mam co pokazywac.. no ale ,zebyście miały obraz sytuacji haha
frontówke już znacie.. czekam na larriski, stipy,lavendy, perovskie i czosnki.. i z obawą na ML..nie wiem czy nie ukatrupione, nie dają znaku zycia niestety

frontówka cała( udajcie ,że nei widzicie tych worów na śmieci

moje nowe nabytki 3 wisienki i zamienione tuje na cisy( zaszalałam i kupiłam takie duże

lecimy z bokiem.. szafirki i narcyzki, budzące się carexy evergold( ale słabiutko na razie.. z tyłu te małe ciski hillii

i rozpoczęte w tamtym roku tyły.. bo częśc ogrodu jest wyżej, więc będzie murek i na srodku schodki do wgłębnika( warzywnik, basen trampolinek i domek na narzędzia)

tyłów wam nie pokaże, bo jest sajgon.. nie ma jeszcze ogrodzenia, zdemolowany warzywnik, sosna do wycięcia , i kupa żwiru hihi

za to tutaj, gdzie młoda mi kijek bambusowy kradnie, będzie kostka( i wyrównana rabata do szerokosci tego domku.. tam wstawie hustawkę a po jej obu bokach będa hortensje annabelki i dwie wisnie umbraculiferki

a te mikrusy to zalażek żywopłociku z buksów, a za nim będzie żywopłocik z erecty( na razie mają z 10 cm tyci gałązeczki hehe)
Ja i mój ogródek, a może ogród 07:42, 04 maj 2016

Do góry
Domi macham z rana poweekendowo

Kostka skręcona? ojoj, do lekarza trzeba
Coś jeszcze, coś więcej... 20:04, 03 maj 2016

Do góry
Nowa obwódka z przesadzonych bukszpanów - kostka nie zdała egzaminu

W zamyśle miał być łan tulipanów - na jakieś 150 sztuk zakwitnie może 8? Na razie jest jeden

Tyle radości ile rozterek i dylematów :) 12:12, 03 maj 2016

Do góry
Flower1 napisał(a)
Witam,taka sama kostka jak moja piękny dom.

Dziękuję. Miło mi, że się podoba
Tyle radości ile rozterek i dylematów :) 11:37, 03 maj 2016

Do góry
Witam,taka sama kostka jak moja piękny dom.
Ogród Wioli 09:55, 03 maj 2016

Do góry
Super wyszło. Fajna kostka, też nad taką się zastanawiam. Rh posadziłabym wzdłuż płotu, a przy ścieżce bukszpany, Rh duże rosną i mogą wejść na ścieżkę.
Z jaka kopalnią walczysz? też mam pod sobą jedną, ale na szczęście nie mam tak dużych strat jak co niektórzy
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 09:06, 03 maj 2016

Do góry
elcukro napisał(a)

Co to za kostka? Fajny piaskowy kolor.

To kostka Libet Decco Antico Natulit piaskowo-beżowy
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 18:54, 02 maj 2016

Do góry
L00zak napisał(a)
Wyjście przed domem na ukończeniu...
Paski żwirkowe obsadzone świerkiem Vermont Gold i Kostrzewą siną. W środku między alejkami z kostki trzy duże donice, a po bokach alejek kwadraty żwirkowe. Donice i kwadraty do zagospodarowania. Tu idę w kierunku ogrodu minimalistycznego

Co to za kostka? Fajny piaskowy kolor.
Tu ma być ogród :) 18:50, 01 maj 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)

hehe ..kompromis

komplecik donicowy fajny...ale pokaz z większej odległości obie strony murku

dokładnie

jeszcze będzie okazja to pokażę całokształt, na razie w związku z pracami na przedpłociu, kostka zafajdana i front nie bardzo się nadaje do obfotografowania.
Moja "przyziemna" :) pasja 18:47, 01 maj 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

Niech cię ręka boska broni przed bambusami drzewiastymi, rozsadza ci donice .., moje plastikowe nawet powykrzywialy. Nie wykopiesz, nie podzielisz, piła spalinowa nie da rady... Ja Ci z całym sercem poelcam fargesia, urosna do 3 M, i nie sa ekspansywne.

Mnie tez wszystcy przestrzegali przed drzewiastymi, ale nei słuchałam... Do czasu az mi rozwaliły podjazd z kostka granitową
I tez sie zastanwiałam nigra czy aureocaulcata... Miałam 3 rodzaje...

Pytanie czy na pewno chcesz 5-6 metrowe bambusy łyse na dole. Czy idelane nie beda 3 metrowe?

Najlepsze zrodło i znakomitych cenowo bambusy to wiesz ze Hoser? Nie daj sie skusić innym , ja juz próbowałam w innych miejscach i za kazdym razem była wtopa. najlepiej zrób zdjecie, wstaw inspiracje i Hoser Ci doradzi.

3-metrowe byłyby idealne. Czytam wszędzie, że w naszych warunkach drzewiaste bambusy nie dorastają do maksymalnych rozmiarów, więc miałam nadzieję, że drzewiasty będzie miał max 4m.

Chciałabym uzyskać efekt minidrzewek z widocznymi pniami, nie liściastego żywopłotu na ścianie, czy kolumn. Tak, żeby korony były ażurowe i tło było widoczne. Mam na myśli coś prostego tego typu:

http://www.houzz.com/photos/294396/Dana-Point-Residence-contemporary-landscape-orange-county

W takim razie muszę znów poczytać o bambusach krzewiastych, ale one chyba mają cienkie łodygi.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies