Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Początki w Kruklandii 11:49, 10 maj 2015

Do góry
Grab i jego otoczenie mi się podoba Nie trzeba przy nim dużo, on ma być gwiazdą
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:45, 10 maj 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)

Nie mogłeś. Stokrotki wyglądają obłędnie...tak minimalistycznie bo jeden gatunek...świetne Sebuś!!

Magda - ja uwielbiam minimalizm, choć patrząc na mój ogród jest on tego totalnym zaprzeczeniem
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:39, 10 maj 2015

Do góry
Aska - mam taki Margaretek w donicy nie miałem, ale traktując je jak resztę balkonowych należy je podlewać regularnie, ale nie za dużo. Tak, by ziemia była stale wilgotna, a nie mokra. Dzięki temu choroby grzybowe nie opanują rośliny zbyt szybko, a może nawet i w ogóle. Jesli masz zaszczepioną to ja bym ją podlewał od spodu, bo pień gdy będzie miał zbyt mokro zacznie gnić Co do nawożenia to na pewno obficie, doniczkowe karmię raz lub dwa razy w tygodniu

Dorota - to dobrze, może jeszcze się o tym nie dowiedzieli, że będziemy na nie polować i nie wywindowali cen

Kasiu - dzięki

Aniu - tulipany nazywają się Chinatown A stokrotki wyglądaja dla mnie cukierkowo

Ensata - donice dopiero będą ładne, mam przynajmniej taką nadzieję Co do tuj to pytanie jest na pewno do mnie?

Nula - Tobie również dziękuję

Pozdrawiam zaglądających i lecę na kominki

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:31, 10 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

A teraz doniczkowo Miałem wywalić stokrotki, ale zmieniłem plany nasadzeń, bo... sami zobaczcie Jak mogłem je wywalić skoro tak walczą?

Nie mogłeś. Stokrotki wyglądają obłędnie...tak minimalistycznie bo jeden gatunek...świetne Sebuś!!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:11, 10 maj 2015

Do góry
Super zakupy! I jakie wielkie juz te trawy!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:55, 10 maj 2015

Do góry
Sebek masz zdjecie jak twoje tuje wygladaja? W sensie ten zolty jest zarowiasty?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:30, 10 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

A teraz doniczkowo Miałem wywalić stokrotki, ale zmieniłem plany nasadzeń, bo... sami zobaczcie Jak mogłem je wywalić skoro tak walczą?

W skrzynkach pojawiły się purpurowe wilce i pelargonie - wolałbym surfinie, ale zawsze we wrześniu je łapie grzyb i trzeba wszystko wyrzucić...( ...)

też nie miałabym sumienia ich wyrzucić ; -) prezentują się jeszcze bardzo smakowicie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:27, 10 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Piękny
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:13, 10 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Jak można mieć tak pięknie? Naucz mnie!

waldek727 napisał(a)
Sebo.
Musisz się przeprowadzić do Kielc.
Tam jest klimat na takie piękne ogrody jaki posiada Aga.

Chłopaki dziękuję Wam bardzo !!!!!!!

Sebuś Ty póki co masz większą wiedzę niż ja
a Twój ogród powala na łopatki

Waldek zajrzałam na sekundkę do Ciebie i chyba zostanę w wątku już do końca mojej porannej kawki

A co do mnie, coś tam tworzę, kombinuję, bez jakiegoś konkretnego planu .
Czasami zazdroszczę np Izie, że ona każdą rabatę ma przemyślaną, zaplanowaną.......a ja w zależności co mi wpadnie w ręce, co przywiozę od mamy, co kupię, stoję nad rabatą i myślę jak to będzie wyglądało jak zakwitnie i wsadzam hahahahahah.

Wiadomo że jakieś tam wyobrażenie mam, wiele rzeczy mi się podoba, ale to jak działam w ogrodzie samą mnie dziwi hahahahaha.

Myślę że za dwa lata mój ogród zacznie przypominać to co mi się klaruje w głowie.................
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 06:40, 10 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Na rabatach zrobiło się czarno - i jest super

Super zdjęcie! Pięknie u Ciebie - jak zawsze
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 00:20, 10 maj 2015

Do góry
Jak można mieć tak pięknie? Naucz mnie!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 00:16, 10 maj 2015

Do góry
No nie wiem jak wyrazić mój zachwyt - po prostu genialnie wygląda Twój ogród
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:09, 09 maj 2015

Do góry
Mirka napisał(a)
Napisz coś więcej o tej trawie mam ją wysianą z nasionek wygląda tak jak twoja.

Mirka - no jest to po prostu ogrodowiskowy potfffór I chyba pierwsza posadziła go Madżenka - u niej wyrosły ogromne

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1491-kiedys-bedzie-tu-pieknie?page=522

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1491-kiedys-bedzie-tu-pieknie?page=565

Nie umiem powiedzieć zbyt dużo o tej trawie, bo dopiero pierwszy raz ją testuję - ale Wrocławianki i Syla mają z nią doświadczenia, więc najwyżej je dopytaj o tajniki uprawy

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:05, 09 maj 2015

Do góry
Aska napisał(a)
Sebek ja mam zwykły Florovit uniwersalny do kwiatów domowych i balkonowych. w ulotce podają 10 ml na 1 litr wody to uzyskamy najmniejsze stężenie czyli 1% ,ale ok skoro Ty dajesz 10 ml na 4 litry i masz ładne rośliny czyli coś w tym musi być. Spróbuję robić słabsze roztwory . Mam jeszcze jedno pytanieopryskujesz w maju profilaktycznie iglaki środkiem na szkodniki-tarczki,przędziorki itp? jeśli tak, to jaki środek polecasz?

No to chyba inny Ja mam ten

Na przedwiośniu (choć nie wiem czy grudzień można nazwać przedwiośniem ) opryskałem rośliny Promanalem - i na razie jest ok... Tfu tfu!!! W zeszłym roku też nim potraktowałem rośliny i ogólnie robali u mnie nie było.
Środki są różne, u mnie dobrze działał Polysect, teraz znowu kupiłem jakiś inny z Agrecolu. Pryskam jak pojawi się większa ilość szkodników albo jak widzę, że roślinom coś się dzieje - kilka robaczków mnie nie rusza, roślin też
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:55, 09 maj 2015

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Śliczne ujęcia , szczególnie serduszka urocze!

Dostałem od Alinki siewki - w tym roku są większe od rh
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:54, 09 maj 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

widziałam w Leroy Merlin za 14.99

A mi się 10.90 wydawało drogo I nadal mi się wydaje, ale będą do jesieni, więc kwota się zamortyzuje w czasie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:53, 09 maj 2015

Do góry
Urszulla napisał(a)
Ha,ha,ha
trawniczek super ładnie obsadzone masz donice, stokrotek bym nie ruszała przezimowała Twoja werbena w gruncie i wypuściła pędy ze zdrewniałych łodyg. I co dalej? zostawić do rośnięcia na tych łodygach?

Potraktowałem te co przezimowały jak byiny, czyli to co suche wyciąłem, a reszta niech rośnie W zeszłym roku niektóry ogrodniczkom przezimowały i wredy były one o wiele mocniejsze i większe - i ja nato liczę
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:43, 09 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Na froncie stokrotki i surfinie połączone z potfforem, czyli trawą vertigo I mam nadzieję, że ta trawka pokaże mi na co ją stać

Wiedzieliście, że vertigo ma włosy?

Napisz coś więcej o tej trawie mam ją wysianą z nasionek wygląda tak jak twoja.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:43, 09 maj 2015

Do góry
Sebek ja mam zwykły Florovit uniwersalny do kwiatów domowych i balkonowych. w ulotce podają 10 ml na 1 litr wody to uzyskamy najmniejsze stężenie czyli 1% ,ale ok skoro Ty dajesz 10 ml na 4 litry i masz ładne rośliny czyli coś w tym musi być. Spróbuję robić słabsze roztwory . Mam jeszcze jedno pytanieopryskujesz w maju profilaktycznie iglaki środkiem na szkodniki-tarczki,przędziorki itp? jeśli tak, to jaki środek polecasz?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:40, 09 maj 2015

Do góry
Dorotka napisał(a)
Marzenko, powiedz mi co teraz rośnie w woich donicach??? Przekwitły mi stokrotki i nie wiem co tam sadzić. Bratków nie lubię. Może jakieś trawki.
Poradź prosze.

Dorotko - zobacz ile mamy artykułów i wątków na forum o obsadzaniu donic na lato

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/25-letnie-kompozycje-kwiatowe-na-balkon-i-taras

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/24-kwitnace-rosliny-na-balkonach-czyli-jak-dobierac-kolory

https://www.ogrodowisko.pl/watek/116-kompozycje-na-parapety-i-balustrady

https://www.ogrodowisko.pl/forum/53-najpiekniejsze-aranzacje-w-donicach-na-balkonie-i-tarasie - tutaj przejrzyj kompozycje konkursowe

A jak kusi Cię coś konkretnego to przejrzyj wątek o tej roślinie

https://www.ogrodowisko.pl/forum/35-jednoroczne

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies