Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 21:09, 09 maj 2015

Mirka napisał(a)
Napisz coś więcej o tej trawie mam ją wysianą z nasionek wygląda tak jak twoja.

Mirka - no jest to po prostu ogrodowiskowy potfffór I chyba pierwsza posadziła go Madżenka - u niej wyrosły ogromne

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1491-kiedys-bedzie-tu-pieknie?page=522

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1491-kiedys-bedzie-tu-pieknie?page=565

Nie umiem powiedzieć zbyt dużo o tej trawie, bo dopiero pierwszy raz ją testuję - ale Wrocławianki i Syla mają z nią doświadczenia, więc najwyżej je dopytaj o tajniki uprawy

Aska 22:42, 09 maj 2015

Dziękuję bardzo za podpowiedź. Tego Florovitu nigdy nie miałam, muszę koniecznie zaopatrzyć się w niego-a mogę podlewać nim bukszpany? i czy możesz podesłać zdęcie Pinivitu,którego używasz,bo może okaże się ,że ja zupełnie innego używam i stąd mam takie wątpliwości co do użycia odpowiedniego stężenia. Jeszcze mam tylko jedno pytanie co do margaretek posadzonych w doniczkach, bo nie mam doświadczenia jeśli chodzi o te kwiaty, wiem,że muszą być na stanowisku słonecznym,a nie wiem jak z podlewaniem i z nawożeniem, bo w internecie podają sprzeczne informacje . Będę wdzięczna za informacje
dorciabe 00:30, 10 maj 2015

Dzięki za info o vertigo
W ubiegłym roku kupiłam w LM po 14,90 czyli nie podrożały
Kacha123 06:40, 10 maj 2015

Sebek napisał(a)
Na rabatach zrobiło się czarno - i jest super

Super zdjęcie! Pięknie u Ciebie - jak zawsze
Mathildis 10:27, 10 maj 2015

Sebek napisał(a)

Piękny
Mathildis 10:30, 10 maj 2015

Sebek napisał(a)

A teraz doniczkowo Miałem wywalić stokrotki, ale zmieniłem plany nasadzeń, bo... sami zobaczcie Jak mogłem je wywalić skoro tak walczą?

W skrzynkach pojawiły się purpurowe wilce i pelargonie - wolałbym surfinie, ale zawsze we wrześniu je łapie grzyb i trzeba wszystko wyrzucić...( ...)

też nie miałabym sumienia ich wyrzucić ; -) prezentują się jeszcze bardzo smakowicie
Ensata 10:54, 10 maj 2015

Piekne donice
Ensata 10:55, 10 maj 2015

Sebek masz zdjecie jak twoje tuje wygladaja? W sensie ten zolty jest zarowiasty?
Nula 11:09, 10 maj 2015

Piękne te donice ze stokrotkami
Magda70 11:31, 10 maj 2015

Sebek napisał(a)

A teraz doniczkowo Miałem wywalić stokrotki, ale zmieniłem plany nasadzeń, bo... sami zobaczcie Jak mogłem je wywalić skoro tak walczą?

Nie mogłeś. Stokrotki wyglądają obłędnie...tak minimalistycznie bo jeden gatunek...świetne Sebuś!!