Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Urszulla 20:31, 09 maj 2015

Ha,ha,ha
trawniczek super ładnie obsadzone masz donice, stokrotek bym nie ruszała przezimowała Twoja werbena w gruncie i wypuściła pędy ze zdrewniałych łodyg. I co dalej? zostawić do rośnięcia na tych łodygach?
leon60 20:31, 09 maj 2015

dorciabe napisał(a)
Sebek śliczne wiosenne ujęcia
Już kupiłeś vertigo? dzisiaj szukałam, ale nigdzie nie było...

widziałam w Leroy Merlin za 14.99
Sebek 20:32, 09 maj 2015

dorciabe napisał(a)
Sebek śliczne wiosenne ujęcia
Już kupiłeś vertigo? dzisiaj szukałam, ale nigdzie nie było...

Kupiłem w Plantpolu - produkują je tam
Anita1978 20:40, 09 maj 2015

Śliczne ujęcia , szczególnie serduszka urocze!
Aska 20:43, 09 maj 2015

Sebek ja mam zwykły Florovit uniwersalny do kwiatów domowych i balkonowych. w ulotce podają 10 ml na 1 litr wody to uzyskamy najmniejsze stężenie czyli 1% ,ale ok skoro Ty dajesz 10 ml na 4 litry i masz ładne rośliny czyli coś w tym musi być. Spróbuję robić słabsze roztwory . Mam jeszcze jedno pytanieopryskujesz w maju profilaktycznie iglaki środkiem na szkodniki-tarczki,przędziorki itp? jeśli tak, to jaki środek polecasz?
Mirka 20:43, 09 maj 2015

Sebek napisał(a)
Na froncie stokrotki i surfinie połączone z potfforem, czyli trawą vertigo I mam nadzieję, że ta trawka pokaże mi na co ją stać

Wiedzieliście, że vertigo ma włosy?

Napisz coś więcej o tej trawie mam ją wysianą z nasionek wygląda tak jak twoja.
Sebek 20:53, 09 maj 2015

Urszulla napisał(a)
Ha,ha,ha
trawniczek super ładnie obsadzone masz donice, stokrotek bym nie ruszała przezimowała Twoja werbena w gruncie i wypuściła pędy ze zdrewniałych łodyg. I co dalej? zostawić do rośnięcia na tych łodygach?

Potraktowałem te co przezimowały jak byiny, czyli to co suche wyciąłem, a reszta niech rośnie W zeszłym roku niektóry ogrodniczkom przezimowały i wredy były one o wiele mocniejsze i większe - i ja nato liczę
Sebek 20:54, 09 maj 2015

leon60 napisał(a)

widziałam w Leroy Merlin za 14.99

A mi się 10.90 wydawało drogo I nadal mi się wydaje, ale będą do jesieni, więc kwota się zamortyzuje w czasie
Sebek 20:55, 09 maj 2015

Anita1978 napisał(a)
Śliczne ujęcia , szczególnie serduszka urocze!

Dostałem od Alinki siewki - w tym roku są większe od rh
Sebek 21:05, 09 maj 2015

Aska napisał(a)
Sebek ja mam zwykły Florovit uniwersalny do kwiatów domowych i balkonowych. w ulotce podają 10 ml na 1 litr wody to uzyskamy najmniejsze stężenie czyli 1% ,ale ok skoro Ty dajesz 10 ml na 4 litry i masz ładne rośliny czyli coś w tym musi być. Spróbuję robić słabsze roztwory . Mam jeszcze jedno pytanieopryskujesz w maju profilaktycznie iglaki środkiem na szkodniki-tarczki,przędziorki itp? jeśli tak, to jaki środek polecasz?

No to chyba inny Ja mam ten

Na przedwiośniu (choć nie wiem czy grudzień można nazwać przedwiośniem ) opryskałem rośliny Promanalem - i na razie jest ok... Tfu tfu!!! W zeszłym roku też nim potraktowałem rośliny i ogólnie robali u mnie nie było.
Środki są różne, u mnie dobrze działał Polysect, teraz znowu kupiłem jakiś inny z Agrecolu. Pryskam jak pojawi się większa ilość szkodników albo jak widzę, że roślinom coś się dzieje - kilka robaczków mnie nie rusza, roślin też