Choć nie najpierw w tygodniu zrobiłam rabatke na irysy od Wacława bo czas był najwyższy sadzić w grunt
tyle chwastów wygrzebałam jeszcze
ale iryski posadzone, z przodu podsadziłam je rudbekią, bo będzie ładna o tej porze gdy irysy już nie zdobią
tylko fotki nie cyknęłam chyba
Jeśli miałabym wybierać najbardziej bezobsługową rabatę, to ta podokienna zajęłaby pierwsze miejsce. Poza oberwaniem rodkowych kwiatów po kwitnieniu i nawiezieniem latem i wczesną wiosną, nic tam nie trzeba robić.
Ma taki nieoczywisty kolor, dobrze komponuje się z wieloma roślinami- stąd pewnie jego popularność. Wnosi też na rabaty nutki uporządkowania. U mnie to ostatnie jest równie istotne jak inne jego zalety.
Czytałam u Ciebie, że pozbyłaś się hortensji Candlelight. U mnie wciąż ma się dobrze. Ładnie się przebarwia.
Karol nie wysiewałam rozchodnika.Zawsze robię podziała dużej kępy i mam sporo sadzonek.
Zeszły rok to były moje ostatnie wysiewy różnych nasion.Teraz tylko pomidorki wysiewam.
Ps .Dużo mi się wysiało nasion pęcherznicy żółtej mam sporo sadzonek.Pamiętam że wysiewałeś ją
U nas w koncu popadalo Od wczoraj, z przerwami spadlo 35 litrow, w koncu Od jutra ma byc piekna jesien wiec jest idealnie Wczoraj zdazylam cyknac conieco, ale nic nowego nie ma, rozchodniki jedynie sie przebarwiaja.
Z sadzonek.
I umyslilam, ze za rok usuwa jedna rabate hortensjowa, ktora ma za duzo slonca- zostaje tylko ta najdlusza w cieniu. A w zamian powstanie kolejna rabata prairowa.
Dziękuję Aniu.
A widziałaś jak kwitnie barbula ?Pięknie dziękuję ci za nią.
Ciacho śliwkowe było super.Było, bo już nic nie zostało po nim.
Oj , tak jesień już nam z tyłu depcze po piętach. Tykwy rosną , dla ciebie też
Najważniejsze aby długo nie było przymrozków.
nigdy o tym nie slyszalam ale mi sie udaje z sadzonek. Urywam, kawalek wsadzam w ziemie i mam na drugi rok
ten jest wlasnie z jednej malej galazki wsadzonej rok temu w ziemie