Obornik na łąkach kiedyś rozsypywali przed zimą. Ja bym odpuściła taki zabieg na trawniku pod oknem, będzie śmierdziało przez zimę.
Kompost wiosną rozsyp, teraz nic nie zasilaj.
Nierównomierne rozsypanie nawozu i za mała ilość nawozu zapewne jest przyczyną tego problemu. Teraz nawóz jesienny wyłącznie można stosować. Od wiosny się poprawisz w sypaniu nawozów.
Forum jest bardzo popularne, zdjęć jest ponad milion, a może i dwa. Mamy własne serwery, które opłacamy z własnych funduszy. Zdjęcie zajmują bardzo dużo miejsca a z emotikonami zajmą jeszcze więcej, a więc jeśli zależy nam na sprawnym działaniu forum tak, jak to założyliśmy - czyli zdjęcia, ogrody, porady -
nie obciążajmy serwerów niepotrzebnymi obrazkami...upodobnimy się do innych for i zacznie szwankować działanie. Admin i bez tego ma od groma roboty, a jest jeden i działa nocami. Dajmy mu się nieco wyspać To mój apel. Jeśli widzicie, że ktoś nadużywa emotikonów - napiszcie mu aby wyhamował Proszę.
Nie... Może nie oceniajmy ludzi właśnie tak, ja opisałam jedynie fakty, a różne są sytuacje i różne uwarunkowania (wykupione wczasy??), a czasem totalna nieznajomość obchodzenia się z ogrodem i roślinami, lub pozostawienie ogrodu pod opieką kogoś, kto nie miał do czynienia za bardzo z tym. Ja tylko chcę przedstawić, że nie zawsze wszystko idzie jak z płatka, a powody mogą być różne. Niekoniecznie leżą po stronie inwestora
Danuś, to prawda! ...i bardzo mi przykro że Wasza praca nie została uszanowana. Niejedna osoba na forum chciałaby mieć ogród z "metką Gardenarium" i później szanowałaby go i pilnowała jak coś drogocennego!
Dlatego że takiego symbolu informatyk u nas nie przewidział, Są takie jak podano.
W Twoim może jest ale u nas nie ma. I tu nie ma co rozumieć, tylko trzeba wpisywać te z listy. To nie jest forum na uśmieszki i ruszające się ludziki, tylko ogrodowe.
Danusiu, czytając ten watek przeraziłam sie, że aż mi się gorąco na duszy zrobiło. Zaraz pomyślałam sobie o moich dwóch rabatach przydomowych. W jednej narożnej, od SW, nasadziłam zbyt wiele (niestety teraz to widzę). Od początku zakładałam, że poprowadzę je na max. 2 m, a świerk Glauca Globosa ma być płaska i rozlożysta.
Najbliżej tarasu jest: sosna Compact Gem, jałowiec Robusta Green, wspomniany świerk, a pod oknem: enkiant dzwonkowaty i azalia.
Na domiar złego, po drugiej stronie tarasu rośnie sosna czarna Nana.
Danusiu proszę, powiedz mi, co mogę pozostawić a z czym uciekać, póki nie jest za późno?
Siarczan amonowy zakwasza, ale jest też nawozem azotowym, a teraz azot to już za późno.
Grozi pleśnią pośniegową, która atakuje trawniki zbyt dużo i zbyt późno odżywione azotem.