Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Kondziowy ogrod cz II 22:26, 14 paź 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Kondziu zdjęcia tajemniczego ogrodu przepiękne Masz dobre oko i idealny teren do fotografowania.
dziekuje jak sobie przypomnę początki hi hi hi hi
Leśne Wzgórze 20:59, 14 paź 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Aniu buczki często chorują. Dużo osób walczy ze zdobniczką, w szkółkach też można często zobaczyć chore buki. Ja z moim walczyłam prawie cały sezon, choć walka wygrana to dziękuję za te nerwy i tony chemii

Wczoraj oglądając działki myślałam o Twoim leśnym ogrodzie Widziałam piękną, na polanie w środku lasu.Po prostu cudo Niestety cena zaporowa Ale szukam dalej...

Spokojnego tygodnia

Podczytywałam Twój i inne wątki gdy opisywaliście dość trudną walkę ze zdobniczką... mam od 4/5 lat 3 buki (1 szczepiony pendula i 2 Purple Fountain) i na żadnym nie miałam mszycy... oczywiście nie wyklucza to problemów z tymi drzewami w późniejszym czasie.
Dzięki za opinię... jeden "-" więcej na buka jak na razie

Nam działka trafiła się niczym ślepej kurze ziarno
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 10:57, 14 paź 2014

Do góry
Jeśli jakiś rozjaśniacz to może derenie małe np.ivory halo lub ML
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 09:49, 14 paź 2014

Do góry
Może kolor jakiś tu wprowadzić? Po przeciwnej stronie będziesz miała żywopłot z buka czerwonego?
Moja codzienność - ogród Oli 18:35, 13 paź 2014

Do góry
Beata - mam nadzieję, że ładnie przezimuje

polinka - ja też liczę na to, że szpalerek będzie jednakowy bo ta różnica we wzroście i kwitnieniu mnie drażni

Janina, Agnieszka - dzięki dziewczyny

Gosia - lubię pracować właśnie kończę przekopywać ostatnią w tym sezonie rabatę ale na forum chyba wszyscy pracują bo ogrody przepiękne ! przecież samo się nie zrobi
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:39, 13 paź 2014

Do góry
polinka napisał(a)
To jeszcze pomęczę Was grabami

A tu uszykowane miejsce na nowe trawki Gracilimusy zmieniły rabatkę

Żurawki ustąpiły miejsca ice dance

Powiem wow!!!
ależ bujnie a ML rosną błyskawicznie
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:32, 13 paź 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Weekend ogródkowo i pracowicie spędzony, trawa przycięta, liscie zgrabione (nowe juz napadały...niestety........ta walka z liśćmi z lasu to jak mityczna stajnia Augiasza...co sprzątne to naleci i tak w kółko), cebulowe posadzone ...tak w 3/4 bo reszta jeszcze do wysadzenia, nawozy jesienne rozsypane....ale pogoda była boska.........jakie kolory, jakie słońce, jaka temperatura....oby jak najdłuzej trwało to cudne babie lato........

Mój poprzedni ogród graniczył z lasem bukowo-dębowym. Wiem coś na temat przyjemnej jesieni z zamiataniem i grabieniem liści. Ile ja się wtedy nadenerwowałam na tą syzyfową pracę, a dziś? Dziś Małgosiu dużo bym oddała aby wrócić do tych liści i tej złości

Moja "przyziemna" :) pasja 11:47, 13 paź 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Dzisiaj mgła, mleko. Ponuro się zaczyna, ale pewnie wyjdzie słońce .

Udanego tygodnia!

Jagoda a coś Ty taka rozradowana? Urlop masz???
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 10:41, 13 paź 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Małgosiu czy Ty jeszcze nawozem jesiennym nawozisz rośliny??

Tak Paulina, jesiennym - bo nie miałam czasu zrobic tego wczesniej, ale podobno do połowy październka mozna więc sie zmiesciłam w czasie....

Przesadzania traw współczuje......sama nie wiem jak to bedzie za kilka lat z moimi, bo prędzej czy póxniej trzeba edzie je wykopac, odświezyc, podzielic...na razie o tym nie myśle tylko...sadze kolejne, nowe..
Pozdrawiam !
Kondziowy ogrod cz II 08:49, 13 paź 2014

Do góry
Kondziu zdjęcia tajemniczego ogrodu przepiękne Masz dobre oko i idealny teren do fotografowania.
Moja codzienność - ogród Oli 08:14, 13 paź 2014

Do góry
leon60 napisał(a)

U mnie brązowieją świeżo sadzone wiosną, one pierwsze zakwitły pięć zeszłorocznych przesadzonych jeszcze trzyma ładnie kolor i oby jak najdłużej

U mnie tak samo. Zeszłoroczne ładne, sztywne, jeszcze różowe Na tegoroczne nawet nie patrzę bo tak mnie wnerwiają Mam nadzieję, że w następnym roku wszystkie będą już jednakowe

Jesieni u Ciebie w ogrodzie nie widać?
Mój wymarzony ogród 08:08, 13 paź 2014

Do góry
Czytam o pożartych roślinach Psiaki często tratują Ci ogródek czy mają swoje przysmaki?

Mój Budrysek uwielbia proso podjadać
Ogród do kwadratu 08:03, 13 paź 2014

Do góry
Piękna, kolorowa jesień w kwadratowym

Też nie wyobrażam sobie dzielenia gracków, będziemy "cierpieć" wiosną

Cieszę się, że jesteś
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:41, 13 paź 2014

Do góry
Łączę się w bólu pocięciowym Przesadzałam gracki w krótkim rękawie... nawet nie będę komentować własnej głupoty

Teraz tylko przesadzałam a na następny dzień nie mogłam się wyprostować, ciekawe jak wiosną będę je dzielić???

Leśne Wzgórze 07:34, 13 paź 2014

Do góry
Aniu buczki często chorują. Dużo osób walczy ze zdobniczką, w szkółkach też można często zobaczyć chore buki. Ja z moim walczyłam prawie cały sezon, choć walka wygrana to dziękuję za te nerwy i tony chemii

Wczoraj oglądając działki myślałam o Twoim leśnym ogrodzie Widziałam piękną, na polanie w środku lasu.Po prostu cudo Niestety cena zaporowa Ale szukam dalej...

Spokojnego tygodnia
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:15, 13 paź 2014

Do góry
aga_pe napisał(a)
kop dołki, ML jadą

Aga dzięki wielkie

ML posadzone, podlane, czekam do lata na przyrost
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:13, 13 paź 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)
Mąż o kawalerów nie jest zazdrosny ? Ciekawe czy jego też tak fotografujesz
Ślicznie wszystko wyszło, geometryczne graby by u Ciebie pasowały, ale puszczone luzem też dadzą czadu... obojętnie jaką decyzję podejmiesz będzie dobra

Ania Foty cykam jak eM w pracy

Zima przed nami, będę myśleć nad sposobem prowadzenia grabów.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:12, 13 paź 2014

Do góry
Zielona napisał(a)

Jagoo, a czy widziałaś takie wielkie graby u Moniki /Kwiat Holandii/? Kupiła ogromne okazy i też wspominała, że mają rzadkie korony, ale to podobno się zmieni i po zaklimatyzowaniu się będą gęste. Jeśli cena dobra, to... po małych (w mojej ocenie idealnych) brzozach, może kupisz wielkie graby

Polinko Grabiszcza piękne Miałaś świetny pomysł

Marta, pomysł długo się klarował ale to była miłość od pierwszego wejrzenia
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:11, 13 paź 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
Ale pieknie wyszły wszystkie zmiany szacun

Kondziu dzięki Dzięki tym grabom dopiero doszłam do tego w którą stronę chce iść z ogrodem. Niby tylko dwa drzewka...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:10, 13 paź 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Nie ma co. Chyba sobie muszę te graby też kupić. U mnie widziałam nawet takie ok 5-6m, tylko strasznie liści miały mało, nie wiem czy to później się zmieni. Stoją od zeszłego roku i cena obniżona. Wolałabym jednak takie śliczne, zdrowe, jak Twoje .

Hm, takie 5-6 m. to dopiero okazy W doniczkach jak stoją to pewnie ciężko im żyć, w ogrodzie pewnie dojdą do siebie. A masz możliwość reklamacji w razie czego?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies