Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:48, 09 paź 2014

Do góry
Toszka napisał(a)
Ślicznych chłopców adoptowałaś

Toszko, niestety Cię nie posłuchałam ale jadąc do szkółki cały czas miałam w głowie Twoje podpowiedzi Niestety jak zobaczyłam graby wszytko uleciało, to jest miłość od pierwszego wejrzenia
Wiesz jak bardzo sobie cenię wszystkie Twoje sugestie i rady, i dziękuję bardzo, że czasami wpadniesz do mnie Za grabami będą ML.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:42, 09 paź 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
a nie szkoda ci wydawać pieniądze na siatkę w ja bym dał taki materiał na nią i będzie tanio i ładnie wyglądało

Kondziu siatka jest w fatalnym stanie. Jeszcze rok,dwa i sama się rozleci. A przy naszym psiaku wędrowniku nie można tak ryzykować
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:48, 09 paź 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
to ja nie będę ruszać tej lawendy, z resztą, dopiero rozwija kwiaty
ale kiedy to ciecie, to dalej nie wiem
nie wtedy kiedy drzewa się tnie zanim ruszą, a potem?
nie znam się na różach, kiedy ich cięcie
maj?
czy ta lawenda już nie ruszy w maju?

Na cięcie lawendy za pózno. Ja cięłam miesiąc temu i miałam obawy, że wymarnarzną mi zima.
Lawendę należy ciąc wiosna po minięciu silnych przymrozkow, najlepiej w tym samym terminie co róże, czyli w czasie kwitnienia forsycji

Rench napisał(a)

No to fest,ja własnie wygoliłam połowę swojej lawendy

Uciekła mi aukcja róży Souvenir du dr Jamain, rozgłosiłam wszem i wobec, a sama się spóźniłam , jestem wściekła

A ja już tego Souvenira zamówiłam w sierpniu Lawendę ogoliłaś? Nie za póżno?
Ewkakonewka napisał(a)

Aaaaa cudownie wiedzieć, że nie tylko ja tak robię
Normalnie ulgę poczułam

Wyłamałam się z tego kręgu

nicol21 napisał(a)

Napisałam - teraz planuj prace weekendowe. W niedzielę jak już ciemno będzie oczekuję 3 stronicowego eseju o przeprawach w ogrodzie
Ale jeśli chcesz działać teraz/wieczorem to włączasz oświetlenie ogrodu + latarka na czoło i do dzieła hehe!

He jesienia to ja odpoczywam a nie latam z latarką
monteverde napisał(a)

Marzenko a ja widziałam jak z zieleni rzucali na ziemię cebulę i łopatami nasypywali ziemię podeptali i było posadzone a tulipany wiosna urosłydobre i nie ma katorgi pozdrówka

No czegoś takiego ejszcze nie widziałam...
tusiawka napisał(a)

Dzięki za namiary chyba list do Mikołaja napiszę .

Spoko, Mikołaj jeszcze ma czas aby środki pieniężne uzbierać

Luki napisał(a)
Ja na prawde nie mogę się doczekać tego wybuchu różanego w Twoim ogrodzie... cóż to miejsce robi z ludzmi, o to bym się nie podejrzewał, że zaczną mi się róże podobać... fakt u siebie już miejsca nie mam, ale za płotem to sporo posadze
Tak czytam o tych żółtych Carexach i sam zacząłem się rozglądać i przy okazji znalazłem ostatnio w szkółce Kosmatke olbrzymią Aurea, no i nawet mi się spodobała, ale nie wiedząc nic o niej nie zabrałem. Co o niej myślisz?

Ha jak u Ciebie pojawią sie róże odtrąbię sukces!

aage napisał(a)

Co roku przesadzałam a ostatecznie oddałam w dobre ręce...tak skończyło się życie przetaczników w moim ogrodzie

Przesadziłam teraz na tyly, więc chyab z dwa sezony przetrwają

Mala_Mi napisał(a)

Skąd to znam ?????

Dlatego kupiłam teraz przetacznki inspire blue, osiągają 15 cm
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Marzenko dzięki za instrukcję obsługi trytom

Polecam sie

polinka napisał(a)
Madżen dzięki za kontakt do p.Henia Zakupy mega udane

O ciekawa jestem co kupiłaś

stychaz napisał(a)
Marzenko, wklejam linka gdzie przykładałam seslerię jesienną do bukszpanu https://www.ogrodowisko.pl/watek/1017-wersja-mini-mini?page=140

Pozdrawiam cieplutko

WIdzialam, zachwycająca sesleria. Nie mam tego koloru...

Pszczelarnia napisał(a)
EDIT: posadziłam mój rekord życiowy - 900 cebulek. I nie umiem posługiwać się tym czymś do sadzenia, dobre do ubicia piany w kuchni.

Hi hi zaraza cebulowa cię dopadła aleź będzie widok wiosną!!

GabiK napisał(a)
A ja ciągle nie wiem, czy sadzić, czy nie te cebulowe. Tak rzucić na ziemię i przysypać nie bardzo można, bo inne rośliny by miały za wysoko potem, a to by było najlepsze wyjście.
Czas się kurczy - Laura chce chodzić na zajęcia dodatkowe 3 razy w tygodniu, my 2 razy mamy swoje. I kiedy pracować w ogrodzie, kiedy odpoczywać? Gdzie litość, gdzie miłosierdzie?

Rzucić i przysypać to się nie da, nie w naszych warunkach a w szczególności w Warszawie. Wymarzną. Wykop dłuzszy rowek i powtykaj je gęsto
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:32, 09 paź 2014

Do góry
26.09.2014r

9.10.2014r.

W następnym roku będzie wymieniona cała siatka i na nią pójdzie biały powojnik, który będzie jasnym tłem dla całego ogrodu
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:22, 09 paź 2014

Do góry
19.04.2014r.

8.07.2014r.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:08, 09 paź 2014

Do góry
Dzisiaj wspomnienia Pierwsza rabata i jej metamorfozy a raczej moje przesadzanie

22.05.2013r/

22.09.2013r.

17.10.2013r.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:07, 09 paź 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Kondzio, mówisz, że śliczna odsłona? Czekam co powiesz na resztę zdjęć?

czekam hi hi hi
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:02, 09 paź 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
śliczna odsłona a kiedy reszta zdjęć

Kondzio, mówisz, że śliczna odsłona? Czekam co powiesz na resztę zdjęć?

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:01, 09 paź 2014

Do góry
leon60 napisał(a)
Przystojniaki [/quote

Ola, pozazdrościłam Tobie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:59, 09 paź 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Przystojniaków nowych widziałam - swietnie sie komponują w tym miejscu - juz ich lubię
Dylemat drzewkowy przestudiowałam i podpowiedzi dziewczyn też...jakie profesjonalne i rzeczowe te dyskusje tu sie toczą..podziwiam, naprawde, nie zartuje i wiedzę i wyobraźnie przestrzenną
Ja nie pomoge bo ani wiedza nie ta ani doswiadczenie - jak juz posadzisz to mogę spojrzec i ocenic czy mi sie podoba czy nie - tyle...nie bedziesz mieć ze mnie pożytku jako doradcy ..

Zmiany na rabatach widzę, rosliny powiekszaja gabryty, taki już dojrzały sie ten twój ogród robi, pieknie jest - ja nie umiem tak komponowac rabat, zwycięża u mnie dusza kokoszki albo sroczki - co zobaczę że mi się podoba i "błyszczy" to chce miec i kupuje a potem mam misz - masz ale może to tak ma byc że ogród jest taki jak włascicielka....nie mam natury uporzadkowanej, formalnej to i ogród mam taki mniej uporządkowany ......

Żałowałam wielce że sie spotkałysmy w Wojsławicach, Zielonej-Marty pytałam nawet bo mysłałamże ciebie po prostu nie rozpoznałam wśród tylu nowych twarzy, ale niestaty nie dotarłas Paulinko........ no nic może nastepnym razem
Miłego pogodnego ogródkowania zycze - weekend ma byc u was prawie letni....

Małgosiu u mnie też było kokoszkowanie ale szczerze mówiąc denerwował mnie ten misz masz. Niby z jednej strony cały czas brakowało mi koloru, kwiatów, roślin kwitnących a z drugiej strony nic mi nie konweniowało.
W środę po posadzeniu grabów jakbym nowe oczy dostała Zobaczyłam swój ogród w zupełnie innym świetle i idąc za ciosem wydałam prawie wszytko co kwitnie. Zostawiłam hortki, lawendę i wrzos choć los lawendy też jest niepewny
Ogród kolorowy, kwitnący uwielbiam u kogoś, zachwycam się każdym kwiatkiem, zapachem ale z moją uporządkowaną i pedantyczną naturą nie wygram i nie zamierzam z tym już walczyć

O moim wyjeżdzie do Wojsławica nawet nie będę pisać bo szkoda moich i Waszych nerwów

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:49, 09 paź 2014

Do góry
aga_pe napisał(a)
ano tak, dwóch przystojniaków

Wczoraj jak wracałam do domu to przez całą drogę uśmiechałam się do nich. Takich pasażerów mieć to sama przyjemność podróżowania
Ogród z łezką 19:19, 09 paź 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Kasiu przesyłam słońce z Dolnego Śląska, jutro powinno dotrzeć

Dotarło, dziękuję
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:58, 09 paź 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Ha, ha dobre Przeczytałam to eMowi i mówi co to takiego? Każdy ma jakieś hobby. Zero uśmiechu, tylko stwierdzenie rzeczywistości
W tej wielkiej pelerynie z kijem od szczotki to nawet ja sobie nie mogę Ciebie wyobrazić

Małgosiu kilka dni temu sąsiad stwierdził, że chyba kocham te moje rośliny skoro tak je fotografuję... Dzisiaj sprawdzałam wszystkie możliwe ustawienia aparatu robiąc fotki jednej trawce. Możesz sobie wyobrazić co ten sąsiad pewnie dzisiaj o mnie myśli

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:07, 09 paź 2014

Do góry
Goście 2
Zasłoni, zasłoni
Minimalizm z odrobiną romantyczności 13:06, 09 paź 2014

Do góry
Tydzień grabowy czy co?? Też wczoraj skusiłam się na fastigiatę
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:03, 09 paź 2014

Do góry
Krótka zapowiedz zmian

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:28, 08 paź 2014

Do góry
Madżen dzięki za kontakt do p.Henia Zakupy mega udane
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 23:45, 06 paź 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Małgosiu u mnie brama wjazdowa zamykana na klucz. Jeśli ktoś chce się do mnie dostać, musi dzwonić i czekać aż wyjdę i otworzę. I zawsze odwiedziny każdy zaczyna od zwiedzenia ogrodu Taki mały terror jak u Ciebie Najgorzej jak ktoś mało zainteresowany roślinami i widzę, że kieruje już swoje kroki do drzwi wejsciowych a ogród ciągnie się dalej. Wtedy dziwnie się na niego patrzę.Na szczęście większość znajomych kocha ogrody
eM jak wraca z pracy to już wie, że musi choć luknąć do ogrodu aby wiedzieć co w danym dniu zostało przesadzone, podcięte itd.

SPokojnego weekendu MAłgosiu

Dzieki Paulinko ja już po weekendzie przeczytałam twój wpis ale za miłe zyczenia i tak dziekuje - weekend spędziłam u dzieciaków, z wnusią i najbliższymi, było swietnie

Terror ogrodowy rozumiem jak nikt

Żałuję że nie dotarłas do Wojsławic, liczyłam ze sie poznamy osobiscie...może jeszcze będzie okazja.....
Moja "przyziemna" :) pasja 20:01, 05 paź 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Widzę, że masz gracki za hortkami. Zadowolona jesteś z tego połączenia? Ładnie to wygląda na fotkach ale wiesz, hortki też ładnie wyglądają a ''dziady'' dalej się u mnie pokładają. Dlatego proszę o wyrażenie swojej praktycznej opinii

Poli, wiesz, ze nie znoszę pokładających się hortensji, tak samo, jak Ty. Podwiązane nie wyglądają już tak ładnie, jednak mimo całych tych nerwów, lubię to połączenie i nie będę go zmieniać, ale też nie myślę o powtarzaniu na tak długim odcinku . Silver Dollar są dość mocne, ale skłaniam się do wymiany w przyszłości tych nn w kwadracie bukszpanowym, one są bardzo ciężkie do opanowania. No i zła jestem, że SD jednak szybko różowieje, a w tym roku zielenieje.
Zakątek z fioletową ławeczką 09:51, 05 paź 2014

Do góry
http://pl.pinterest.com/madzenka/natural-planting-style/

http://pl.pinterest.com/madzenka/modern-garden/

Piny Marzenki, pewnie tu coś znajdziesz na swój kącik przystankowy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies