Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

paniprzyroda 21:46, 12 paź 2014

Coś cicho u Ciebie? Buziam
Margarete 10:15, 13 paź 2014

Mala_Mi napisał(a)
Ha, ha, ha.. po co komu trawnik...... mężusiowi mojemu

Ależ się łądnie już zrobiło, ogród wygląda bardzo dojrzale...

I u mnie goście zwykle zaczynają od ogrodu.. nieliczne dziwaki tylko nie... a są tacy normalni, co nawet już do domu nie chcą wejść..

Ja nie mam tego problemu bo.........nie ma mi kto marudzić
Ja i mój ogród dziekujemy za komplementy
Buziaki !
Margarete 10:17, 13 paź 2014

paniprzyroda napisał(a)
Coś cicho u Ciebie? Buziam

Cały weekend spędziłam w ogrodzie........a poza tym wieczorami miałam inny atrakcyjny program rozrywkowy....
Wczoraj kino - "Bogowie".....swietne polskie kino a w piątek Festiwal swiatła w Łodzi.......już 4 edycja tego festiwalu, naprawdę piekne animacje 3D na Pl. wolności, pokazy na budynkach, Piotrkowska i jej kamienice podświetlone na kolorowo, koncerty na ulicach, do tego ciepły wieczór...trzeba to zobaczyć.....

Pozdrawiam Mariolko!
Margarete 10:19, 13 paź 2014

popcarol napisał(a)
Małgoś, co słychać? Popracowałaś dzisiaj? Gapa ze mnie, wczoraj wiozłam Młodą na Mokrą na urodziny do koleżanki, do Ciebie rzut beretem... mogłam Ci przerzucić przez płot - jak zwykle tego bluszczu
zapraszam do mnie Buziaki!!

Tak tak Karolka, sadziłam cebulowe, grabiłam liscie - u mnie las za płotem więc liści od groma a do tego koszenie, nawożenie jesienne itp...
Po bluszcz podjade wieczorkirm sama do ciebie, dam znac kiedy
Pozdrawiam !
Margarete 10:24, 13 paź 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Gosiu Tajga cudna i busz na rabatach też Moja rozplenica właśnie tez zaczęla kitki wypuszczaćMoże jakieś spóźnione mamy Teraz już odpoczywaj boś zasłużyła

Dzieki za komplement w imieniu swoim i ogrodu
Moje kitki nadal "w zapowiedziach" pokazały sie i stoją, są malutkie i nie rozwijaja sie.....nie wiem moze noce za zimne...martwie sie bo skoro w taką nadzwyczajnie ciepłą jesien nie uda sie popatrzec na kitki i nacieszyc sie nimi to co bedzie gdy jesien będzie bardziej jesienna, szara, bura i zimna w kolejnych latach...kicha.
Dobrze wic że ostatnio kupiłam w Wojsławicach dwie inne odmiany rozplenicy...te sie "kitkuja " same choć sa malutkie
Pozdrawiam!
Margarete 10:28, 13 paź 2014

Zielona Marto, Pani Przyrodo - fotek nie ma bo...........kupiłam sobie nowy smartfon, zrobiłam nim piekne fotki ale nie chciał mi współpracować z komputerem , nie mogłam ich przesłac.........kicha, chyba sie nie nadaję do tych nowoczesnych technologii........pesel daje znac o sobie........wnerwiłam sie i pizgnełam wszystko wieczorem....moze dzis spróbuje ponownie...
Margarete 10:35, 13 paź 2014

eliza3 napisał(a)
Małgosiu, jestem pod wrażeniem Twojej pracowitości.
Twoja lista jest imponująca
To bardzo dobry pomysł z tą listą, bo człowiek biega, narobi się, kręgosłup boli, a wydaje mu się , że niewiele zrobił... a tak to czarno na białym... no i zawsze można się pochwalić...
Od jutra też taką listę sobie zrobię... tylko teraz trzeba samozaparcia, aby była wystarczająco długa
Kitki trawkowe też widziałam, gratuluję. Róże też masz śliczne.
Pozdrawiam cieplutko

Witam Elizko u mnie i pozdrawiam.
Dzieki za ciepłe słowa
Margarete 10:41, 13 paź 2014

polinka napisał(a)

Małgosiu czy Ty jeszcze nawozem jesiennym nawozisz rośliny??

Tak Paulina, jesiennym - bo nie miałam czasu zrobic tego wczesniej, ale podobno do połowy październka mozna więc sie zmiesciłam w czasie....

Przesadzania traw współczuje......sama nie wiem jak to bedzie za kilka lat z moimi, bo prędzej czy póxniej trzeba edzie je wykopac, odświezyc, podzielic...na razie o tym nie myśle tylko...sadze kolejne, nowe..
Pozdrawiam !
Margarete 10:47, 13 paź 2014

Weekend ogródkowo i pracowicie spędzony, trawa przycięta, liscie zgrabione (nowe juz napadały...niestety........ta walka z liśćmi z lasu to jak mityczna stajnia Augiasza...co sprzątne to naleci i tak w kółko), cebulowe posadzone ...tak w 3/4 bo reszta jeszcze do wysadzenia, nawozy jesienne rozsypane....ale pogoda była boska.........jakie kolory, jakie słońce, jaka temperatura....oby jak najdłuzej trwało to cudne babie lato........
Olili 12:19, 13 paź 2014

Wspaniałe zmiany nastały w Twoim ogrodzie, zostawiam pozdrowienia