Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 14:15, 13 paź 2014

Olili napisał(a)
Wspaniałe zmiany nastały w Twoim ogrodzie, zostawiam pozdrowienia

Witaj Olili - ty chyba pierwszy raz u mnie. Dzieki za miłe słowa.
Widze że ty tez z łodzkiego a z której części łódzkiego ?
Pokaż nam swój ogród ?
polinka 15:32, 13 paź 2014

Margarete napisał(a)
Weekend ogródkowo i pracowicie spędzony, trawa przycięta, liscie zgrabione (nowe juz napadały...niestety........ta walka z liśćmi z lasu to jak mityczna stajnia Augiasza...co sprzątne to naleci i tak w kółko), cebulowe posadzone ...tak w 3/4 bo reszta jeszcze do wysadzenia, nawozy jesienne rozsypane....ale pogoda była boska.........jakie kolory, jakie słońce, jaka temperatura....oby jak najdłuzej trwało to cudne babie lato........

Mój poprzedni ogród graniczył z lasem bukowo-dębowym. Wiem coś na temat przyjemnej jesieni z zamiataniem i grabieniem liści. Ile ja się wtedy nadenerwowałam na tą syzyfową pracę, a dziś? Dziś Małgosiu dużo bym oddała aby wrócić do tych liści i tej złości

Sebek 16:12, 13 paź 2014

Margarete napisał(a)
Zielona Marto, Pani Przyrodo - fotek nie ma bo...........kupiłam sobie nowy smartfon, zrobiłam nim piekne fotki ale nie chciał mi współpracować z komputerem , nie mogłam ich przesłac.........kicha, chyba sie nie nadaję do tych nowoczesnych technologii........pesel daje znac o sobie........wnerwiłam sie i pizgnełam wszystko wieczorem....moze dzis spróbuje ponownie...

Zdjęcia możesz zgrywać bezpośrednio z telefonu - będzie szybciej
U nas też zaawansowana jesień, choć w Katowicach jakby...mniej Chyba Dolny Śląsk ma ten sam klimat
Pozdrawiam
popcorn 18:41, 13 paź 2014

hej Małgosiu, co u Ciebie? pozdrawiam!!!
Bogdzia 21:04, 13 paź 2014

Margarete napisał(a)
Weekend ogródkowo i pracowicie spędzony, trawa przycięta, liscie zgrabione (nowe juz napadały...niestety........ta walka z liśćmi z lasu to jak mityczna stajnia Augiasza...co sprzątne to naleci i tak w kółko), cebulowe posadzone ...tak w 3/4 bo reszta jeszcze do wysadzenia, nawozy jesienne rozsypane....ale pogoda była boska.........jakie kolory, jakie słońce, jaka temperatura....oby jak najdłuzej trwało to cudne babie lato........

Mnie liście zupełnie nie przeszkadzają. Na rabatach mogą sobie byc a z trawnika kosiarka zbiera i zadnego kłopotu nie ma. Pozdrówka Malgosiu.
Margarete 01:08, 14 paź 2014

Sebek napisał(a)

Zdjęcia możesz zgrywać bezpośrednio z telefonu - będzie szybciej
U nas też zaawansowana jesień, choć w Katowicach jakby...mniej Chyba Dolny Śląsk ma ten sam klimat
Pozdrawiam

Sebek, ty tak samo jak mój syn, on jest niewiele starszy od ciebie, bardzo prosto i łatwo mówi o pewnych czynnościach związanychz obsługa wszelkich nowych urządzeń a ja potrzebuje więcej czasu żeby |"oswoic" te urzadzenia, ale juz dałam rade, skomunikowałam komputer z telefonem, za moment wkleje conieco i pokaże moją jesien.....żal za odchodzącym latem, ale trzeba mysleć pozytywnie, że kazdy kolejny dzień przybliża nas przecież do...wiosny !!
Dzieki że wpadłeś i pozdrawiam !
Margarete 01:09, 14 paź 2014

Bogdzia napisał(a)

Mnie liście zupełnie nie przeszkadzają. Na rabatach mogą sobie byc a z trawnika kosiarka zbiera i zadnego kłopotu nie ma. Pozdrówka Malgosiu.

Ja też korzystam z kosiarki do tego celu ale nie bede codziennie kosić a przeciez liscie spadaja codziennie i mnie wnerwiają conieco...

Ale żeby była jasność Bogdziu, Polinko - ja kocham ten mój las za płotem i nawet żebym codziennie, na czterech, ostatkiem sił musiała grabic liście to i tak nie zamieniłabym tego miejsca na żadne inne
Margarete 01:19, 14 paź 2014

popcarol napisał(a)
hej Małgosiu, co u Ciebie? pozdrawiam!!!

Hej Karolina !
Po staremu, pokaze co aktualnie dzieje sie u mnie w ogrodzie to sama sie przekonasz....

Róże...wciąż kwitną.....chociaz juz nie wszystkie odmiany..... oto chippendales

Margarete 01:26, 14 paź 2014

Ascot już ostatni kwiat chyba w tym sezonie

Za to moja Eden rose albo "prawie eden rose" szaleje...(nie patrzymy na taczkę)

Pink fairy (prezent od Bogdzi)jeszcze o sobie przypomina

Margarete 01:29, 14 paź 2014

No i najnowszy nabytek - Tajga (w tle biała okrywowa Milky way) kolor jest przekłamany na tej fotce bo w rzeczywistości to ona jest taka purpurowa, bardzo ciemna, ciemniejsza niż Ascot :

Pozostałe róże albo jak Artemis juz odpoczywają albo jak Pastella maja pąki które raczej juz nie zdążą sie rozwinąć