Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Milka 16:39, 13 paź 2014

polinka napisał(a)
To jeszcze pomęczę Was grabami

A tu uszykowane miejsce na nowe trawki Gracilimusy zmieniły rabatkę

Żurawki ustąpiły miejsca ice dance

Powiem wow!!!
ależ bujnie a ML rosną błyskawicznie
polinka 07:23, 15 paź 2014

Irenko, mam nadzieję, że ML szybko nabiorą masy i wystrzelą w górę

Cieszę się, że jesteś
polinka 07:47, 15 paź 2014

Trafiłam wczoraj na wątek Waldka (niestety na innym forum) i coraz bardziej przekonuję się do ekologicznego ogrodu. Po walce przez cały sezon ze zdobniczką bukową i wylaniu hektolitrów chemii mam jakiś wewnętrzny uraz do tych wszystkich wspomagaczy.

Pisałam już wielokrotnie, że w poprzednim ogrodzie nie stosowałam żadnych nawozów, podlewałam rośliny może dwa, trzy razy w sezonie a wszystko ładnie rosło i co najważniejsze nie miałam żadnych chorób grzybowych, mszycy itd.
Teraz oglądam każdą roślinkę kilka razy, stosuję wspomagacze, jak coś zauważę zaraz chemia A póżniej się zastanawiamy dlaczego pszczoły umierają??

Myślę, że temat bardzo ciekawy i dobrze, że zima przed nami, będę zdobywać wiedzę a na początek mojej ekologicznej przygody zastosuję w następnym tygodniu Rosahumus doglebowo i oprysk całego ogrodu wodą utlenioną, która działa bakteriobójczo i grzybobójczo

aga_pe 08:33, 15 paź 2014

polinka napisał(a)
Trafiłam wczoraj na wątek Waldka (niestety na innym forum) i coraz bardziej przekonuję się do ekologicznego ogrodu. Po walce przez cały sezon ze zdobniczką bukową i wylaniu hektolitrów chemii mam jakiś wewnętrzny uraz do tych wszystkich wspomagaczy.

Pisałam już wielokrotnie, że w poprzednim ogrodzie nie stosowałam żadnych nawozów, podlewałam rośliny może dwa, trzy razy w sezonie a wszystko ładnie rosło i co najważniejsze nie miałam żadnych chorób grzybowych, mszycy itd.
Teraz oglądam każdą roślinkę kilka razy, stosuję wspomagacze, jak coś zauważę zaraz chemia A póżniej się zastanawiamy dlaczego pszczoły umierają??

Myślę, że temat bardzo ciekawy i dobrze, że zima przed nami, będę zdobywać wiedzę a na początek mojej ekologicznej przygody zastosuję w następnym tygodniu Rosahumus doglebowo i oprysk całego ogrodu wodą utlenioną, która działa bakteriobójczo i grzybobójczo

o wodzie utlenionej nie słyszałam

A też się zastanawiałam kiedy lać humus, bo mam chyba od 3 miesięcy. Gdzieś wyczytałam, że późną jesienią...czyli chyba teraz?
polinka 10:42, 15 paź 2014

Wyczytałam, że teraz dobry czas
aga_pe 10:49, 15 paź 2014

to w tym tygodniu leję
AlicyaLK 11:15, 15 paź 2014

Cześć Polinko! Widzę, że u Ciebie wszystko bujnęło na maxa Mam techniczne pytanko... jak gęsto sadziłaś bukszpan na obwódki i czy w jednym, czy w dwóch rzędach? Wybieram się po kulki do Zaprężyna w tym tygodniu czy oni mają też sadzonki takie na obwódki właśnie, bo się nie dopytałam
Buziaki... Miłego tygodnia życzę
polinka 11:51, 15 paź 2014

ALA Cieszę się, że wróciłaś

W tamtym roku na plantacji nie było takich małych sadzonek, nie wiem jak jest teraz
Bukszpan na obwódki sadziłam jeden obok drugiego,tak aby korzenie się stykały, w jednym rzędzie. W tamtym roku sadziłam w maju i w tym jest już ładny gęsty bez prześwitów- cięcie,cięcie i jeszcze raz cięcie ale pamiętaj aby już nie ciachać w tym roku
Margarete 13:18, 15 paź 2014

polinka napisał(a)
To jeszcze pomęczę Was grabami

A tu uszykowane miejsce na nowe trawki Gracilimusy zmieniły rabatkę

Żurawki ustąpiły miejsca ice dance

Oj ta, tak ..jak w tej piosence z Kabaretu Starszych Panów.."męcz mnie, dręcz mnie....".dawaj dawaj te foty bo łądnie to wszystko do siebie pasuje i oko cieszy...
AlicyaLK 13:52, 15 paź 2014

polinka napisał(a)
ALA Cieszę się, że wróciłaś

W tamtym roku na plantacji nie było takich małych sadzonek, nie wiem jak jest teraz
Bukszpan na obwódki sadziłam jeden obok drugiego,tak aby korzenie się stykały, w jednym rzędzie. W tamtym roku sadziłam w maju i w tym jest już ładny gęsty bez prześwitów- cięcie,cięcie i jeszcze raz cięcie ale pamiętaj aby już nie ciachać w tym roku

Dzięki Jadę przede wszystkim po kulki. Mam nadzieję, że nie za późno Pani mówiła, że jeszcze mogę sadzić... wcześniej nie miałam czasu się zebrać... praca mnie przywaliła ale wychodzę powoli na prostą