Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Za drzwiami do ogrodu... 22:39, 31 sie 2019

Do góry
anpi napisał(a)

Myślę,że pytasz o czerwone begonie,które mam posadzone przy brzegu wzdłuż rabaty.Kupuję wiosną takie malutkie sadzoneczki po 1-2 zł, one dają kolor ciągle,aż do zimy Miejscami przeplatają się z innymi roślinami(tu z irgą)udając ich kwiaty

Już w kilku ogrodach widzę te begonie i faktycznie pięknie ożywiają ogród.
Za drzwiami do ogrodu... 22:34, 31 sie 2019

Do góry
anpi napisał(a)

Tak to ta różyczka,ona ma takie zmienne to ubarwienie kwiatów w różnych fazach rozkwitu(jeden bukiecik ma różne kwiatuszki),porach rozkwitu ,czyli zależnie od pogody(nasłonecznienia) i w różnym świetle na fotkach też różnie wychodzi

Czytałam gdzieś, że ona wielka rośnie. A jak jest u Ciebie?
Blaski i cienie nowego życia 22:32, 31 sie 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)

Cieszę się że miejscami u mnie coś ładnie wygląda. Do całokształtu dużo brakuje i nadzieji też. Bo mnie pokręciło i ciężkie prace już nie dla mnie.

Ujecie piękne ale informacja o kręgosłupie nieciekawa. Kuruj się bo wiem jak ciężko gdy cie uziemi...
Skąpana w słońcu 22:26, 31 sie 2019

Do góry
ewsyg napisał(a)

Ewa, a ta biała jeżówka w głębi zdjęcia (nie pomponiasta ) to Virgin czy jakaś inna?
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:24, 31 sie 2019

Do góry
Wytyczone, obsiane, podlane....jak nie narobi znowu dziadostwa to obstawiam, że za jakieś dwa trzy tygodnie druga strona do roboty będzie

tu gdzie to jasne bedzie łąka, a przy samej donicy po długości dalie te co teraz w niej posadzone na tymczasie były

druga łąka będzie tak ja te nabite paliki

to już błogi widok, a jeszcze jak się zazieleni.....teraz jeszcze tylko codziennie ze dwie godzinki podlewania

a na wiosnę trzeba będzie przy liliowcach odgrzebać obrzeża z cegły spod mułu....
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:18, 31 sie 2019

Do góry
mniej więcej co 20 cm posadziłam, weszło mi 41 sztuk.....zostało pewnie ze sto do wyrwania jeszcze....

siała baba mak....

widok z mostka

od razu mi lepiej
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:17, 31 sie 2019

Do góry

Witam serdecznie, mam problem z aranżacją swojego przedogródka. Jest on od strony południowej, a ziemia piaszczysta. Nie mam na niego pomysłu. Im więcej przeglądam internet, aby czymś się zainspirować, tym większy mam mętlik i nie mogę się na nic konkretnego zdecydować. Od strony płotu chciałabym, aby rosło tam coś większego, tzn. do 1-1,5m wysokości (na pewno nie tuje). Bardzo też bym chciała, żeby był atrakcyjny przez cały rok, bo to przecież wizytówka reszty ogrodu. Bardzo proszę o pomoc w aranżacji tego kawałka ziemi. Pozdrawiam
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:14, 31 sie 2019

Do góry
piaskowanie

wytyczanie dokąd siać

szykowanie pod sadzenie hibiskusów
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:10, 31 sie 2019

Do góry
Najpierw gryzienie potem piaskowanie, znowu gryzienie, równanie sianie podlewanie, na wałowanie brakło nam sił...

tu już lepiej

to teraz tu

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:05, 31 sie 2019

Do góry
Przesadzone

Teraz nic nie stoi na drodze do mostku

a tu dojdą irysy od Wacława

i początek walki o trawnik
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:02, 31 sie 2019

Do góry
Witam serdecznie, mam problem z aranżacją swojego przedogródka. Jest on od strony południowej, a ziemia piaszczysta. Nie mam na niego pomysłu. Im więcej przeglądam internet, aby czymś się zainspirować, tym większy mam mętlik i nie mogę się na nic konkretnego zdecydować. Od strony płotu chciałabym, aby rosło tam coś większego, tzn. do 1-1,5m wysokości (na pewno nie tuje). Bardzo też bym chciała, żeby był atrakcyjny przez cały rok, bo to przecież wizytówka reszty ogrodu. Bardzo proszę o pomoc w aranżacji tego kawałka ziemi. Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies