Gosiu na pierwszej focie to gaura z lewej strony widać trochę bielej reszta czerwona jest niższa.
Przy pałacu kultury od strony dworca Śródmieście są takie klomby.
Werbena jak masz nasiona wrzuć je do lodówki. Werbena potrzebuje stratyfikacji. I w lutym wysiej do doniczek. Wschodzą ok 4 tygodnie.
Druga metoda zaznacz jesienią miejsce wysiej do gleby jesienią i czekaj wiosna powinny się pokazać siewki ok maja. Potem możesz flancowac po całym ogrodzie. Wysiej z 2 różne torebki aby była pewność, że jak w jednej nasiona do niczego to w drugiej będą dobre. To cała filozofia.
W Wawie eksperymentują z roślinami sucholubnymi i miododajnymi
w związku z ociepleniem. W wykazie jest dużo roślin polnych. Zresztą każdego roku były łany kwiatów przy ulicach, habry, maki, koniczyna, lucerna i wiele innych i następowała zmienność kwitnienia. Nie kosili tylko po przekwitnieniu.
Ten rok jeszcze nie specjalnie jest wykoszone że względu na suszę.
Podlewają, ale tylko klomby. Wody w Wiśle trochę na dnie.
O mamo oo, no to Iwonka teraz zabiłaś mi ćwieka. Bo ciągle myślę o tych zaeilcach pod wiśnią ale Toszka nastraszyła mnie plamistością liści, że się wiśnia od zawilcow zarazi. A tam mi one mega pasują. Zobacz, to jest to puste miejsce wokół wiśni Kiku. Mają tam sporo miejsca i mogłyby się rozrastać. Na wiosnę kiedy Kiku jest królową rabaty zawilcow nie ma a latem i jesienią kiedy Kiku przycięta i zielona, zawilce by zdobiły.
Tak to ta różyczka,ona ma takie zmienne to ubarwienie kwiatów w różnych fazach rozkwitu(jeden bukiecik ma różne kwiatuszki),porach rozkwitu ,czyli zależnie od pogody(nasłonecznienia) i w różnym świetle na fotkach też różnie wychodzi
Myślę,że pytasz o czerwone begonie,które mam posadzone przy brzegu wzdłuż rabaty.Kupuję wiosną takie malutkie sadzoneczki po 1-2 zł, one dają kolor ciągle,aż do zimyMiejscami przeplatają się z innymi roślinami(tu z irgą)udając ich kwiaty
Witam.
Proszę o podpowiedź co to mi wyrosło na trawniku? Przez jedną noc pojawiło się w 2 miejscach. Całkiem zwarta substancja, śluzowata - byłem w szoku, że wyrosło przez jedną noc. Wyczytałem, że to może wykwit piankowaty? Co z tym robić? Zdjąć z trawnika i gdzieś wywalić, poczekać aż słońce wysuszy?
Moja kostrzewa ma już ze 3- 4 lata ,ale dzielona była wiele razy ,bo zaczynałam od może trzech kępek, a mam kilkanaście i a sporo jeszcze rozdałam.Ona szybko przyrasta. I tnę ją co roku wiosnę niziutko wtedy jest latem ładna,świeża ,bez suchych źdźbeł(tak się pisze?)