Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Makowo na Kociewiu 22:00, 27 wrz 2014

Do góry
Dziękujemy i obiecuję fotorelacje
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:58, 27 wrz 2014

Do góry
Do zobaczenia jutro Jedźcie ostrożnie!

Dla Karoliny - przesadzać liściaste zdecydowanie najlepiej teraz, wiosną ruszy juz jakby nigdy nie była przesadzana.
Wersja mini mini 21:53, 27 wrz 2014

Do góry
Justynka czy Ty planujesz Lavender Ice, bo czytałam że chyba tak? Na zdjęciach jest zachwycajaca! Pasowałaby do burgundy !
Ogródek Anity 21:52, 27 wrz 2014

Do góry
Do jutra zatem, zabieraj hunterki wprawdzie ma być gorąco ale znak rozpoznawczy potrzebny
Ogród do odświeżenia 21:47, 27 wrz 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Julcia jak już ładnie!!! Ja bym nie ciachała chyba...

Moje buksiki w dalszym ciągu zdechlaki, w łezce mam 3 chore też Ale stożki Gierczusiowe "do cycków" zdrowe, odpukać Jeżeli zdechną (przy pagodzie też mam ze trzy chore...), na wiosnę w wasze strony wybrać się trzeba będzie Bo wymienić trzeba będzie

Juluś, tak żałuję, że Cię nie będzie...

Buziolki gorące przesyłam

Kasiu, no co z tymi buksami Waszymi się dzieje? U Ciebie, Irenki i Noemi narzeka?...jakieś paskudztwo z nieba spadło?...Madżenka pisała, że Signum trzeba pryskać...ja chyba na wszelki wypadek też się zaopatrzę...u mnie na tyłach ok, nawet jak ciut kulkę w sierpniu przycięłam, tak jak kazałaś

No cóż, nie zawsze można być tam, gdzie by się chciało

odbuziowuję
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 21:47, 27 wrz 2014

Do góry
Miłej imprezki życzę. Szkoda że Cię nie będzie ale zrobimy dl Ciebie duuuużo fotek.
Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:39, 27 wrz 2014

Do góry
Gosiu super nowina, widzimy się jutro
krzyś bardzo Cię kocha
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:26, 27 wrz 2014

Do góry
Gartulacje z okazji 900 - tki

U nas była cudowna pogoda i zrobiłam duuuużo miejsca na nowe róże

Aniu czy masz Lavender Ice?
Ogród do odświeżenia 21:20, 27 wrz 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Do mnie na pierwsze spotkanie Marzena cały samochód buksików przywiozła , zamówień miała sporo dla srodkowej Polski, wypakowanie tego towaru długo trwało a z innych samochodów inne roślinki wysiadały , dziewczyny jesc nie chiały tylko polowały na zielone. Bardzo to sympatyczne choc dla postronnych obserwatorów musi byc śmieszne.

No właśnie Bogdziu Ci postronni obserwatorzy dla nas to dziwne osobistości...a Madżenka dobrą robotę wykonała...swój czas poświęciła, żeby załatwić i swoim transportem przywiozła i w dobrej cenie jeszcze...no uczynna Dziewczyna z niej...fajnie im tam pod Wrocławiem niedaleko takie złoto na polu rośnie...mi Mała Mi chyba z pół ogrodu wykopała...mój syn tachał karton roślin w pociągu...ja szczęśliwa...Kuba może ciut mniej, ale się nie skarżył
Moja "przyziemna" :) pasja 21:15, 27 wrz 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Nawet mi nie mówcie, ze miskanty nie będą rosły pod brzozami!

Musztarda po obiedzie. Dziś w ciężkich mękach posadziłam siedem!

Będą tylko nie beda tak bezobsługowe jak na murku. Po prostu będziesz musiala je dokarmiać i podlewać, ale przy Twoim perfekcjoniżmie to nie problem zwłaszcza źe masz piach więc podlewanie lub linie kroplujace to mus. Na mojej glinie jako tako sobie radzą bukszpany pod brzozami ale po 4 latach od posadzenia korzenie brzóz są wszędzie . Nawet cebuli jest już trudno gdziekolwiek upchać...
sadzenie cisów od sznurka powaliło mnie na kolana Pełna profeska!

Młode drzewka wymagają palikowania nie tylko dlatego aby sie nie wykrzywiały. Wiatry powodują naruszanie drobnych korzonków drzew i dlatego slabiej przyrastaja. Więc moze paliki nie dodają urody ale przez pierwsze 1-2 sezony są niezbędne. Wystarczy palikować na wysokości 1 m

I za Twoją namową w 3 godz. naprawdę dużo mozna zrobić
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:54, 27 wrz 2014

Do góry
I jeśli jutro postanowię kupić coś wiecej niz 6 szt carex evergold to prosze mnie odesłać do psychiatryka!!!
Profilaktycznie wezmę ze sobą 50 zł
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:53, 27 wrz 2014

Do góry
Julka jeszcze zakwasy po pilatesie w czasie urlopu amiałam a po dzisiejszym dniu bede miała zakwasy w kręgosłupie Ty wiesz ile róż się teraz tam zmieści? I wreszcie znów widać wiśnie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:52, 27 wrz 2014

Do góry
I nie byłoby tak strasznie ale....
Postanowiłam od razu przesadzić 8 buków w miejsce budleji...
....Potem przesadzić trzy varelki i burgundy ice bo niesymetrycznie posadziłam w lipcu...
..Potem wsadzic roplenice, które stały w doniczkach.... razem szt 10....
a na koniec....
....postanowiłąm, ze kostrzewy na przedpłociu nie konweniują i przesadziłam w miejsce kostrzew, które rosły na różance... 40 szt z jednej rabaty na drugą...
M zgrzytał zębami od samego wożenia traw taczkami.... i stwierdził "subtelna" różnica w kolorach a dla mnie od dwóch miesiecy zebrinusy z srebrną kotrzewą nie współgrały. Zatem sobie przesadziłam. I teraz jest mega kontrast pomiedzy varelkami a kostrzewą a na przepdłociu bardziej ta ciemnoniebiesko-zielona konweniuje
Chyba wreszcie żwirek na przedpłociu wysypię

Teraz tylko myśle gdzie 10 morning lightów posadzić skoro nie poszły na przedpłocie...Mam nadzieję, że mi dziewczyny jutro w drodze do Wojsławic doradzą
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:45, 27 wrz 2014

Do góry
Tylko trzy fotki z wykopywania budleji...wielkie potwory!! Oboje z M targaliśmy...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:43, 27 wrz 2014

Do góry
makkasia napisał(a)
Madzenko rewolucjonistko nasza żyjesz?
Ja tylko chciałam życzyć jutro pięknego spotkania
ściskam ...i pamiętajcie makówka będzie z Wami

Makkasia skoro boli to znaczy, ze żyję
O 20 zeszłam z posterunku... podelwałam przy lampie garazowej....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:42, 27 wrz 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)
Madżen buksy posadziłam ciąć?, czy nie?

Jesli mocno to dopiero wiosną, jesli po "łebkach" to bym cieła...Ale na swoją odpowiedzialnośc Ja swoich kilak dzisiaj ciachnełam a w tygodniu reszta bo nie lubie poczochranych zimą, ale to kosmetyczne ciecie , nie radykalne
Jesienne spotkanie Ogrodowiska w Wojsławicach 28.09.2014(niedziela) 20:39, 27 wrz 2014

Do góry
Info od Marty (Finki) bedzie miała :

Jeżówki: Cheyenne Spirit, White Swan, i niekwitnące Mozzarella, Katherine i Summer Salsa
Ophiopogon
Carex comans 'Bronze'
Carex siderosticha 'Vanessa'
Carex morrowii 'Variegata'
Hakonechloa 'Albostriata', 'All Gold' i zielona
Zawilce: Praecox, Honorine Jobert, Quinn Charlotte
Caryopteris 'Blaue Donau'
Pennisetum 'Little Bunny'
Eupatorium Baby Joe
Żurawki
Primula capitata 'Salvana'
Primula vialii 'Red Hot Poker'
i jeszcze jakieś krzaczory i borówki
a oprócz tego cebulki: tulipany, irysy, krokusy, lilie, narcyze i trochę czosnków
Wszystkie tulipany za zeta: botaniczne bedą na sztuki a reszta w opakowaniach po 20 szt czyli po 2 dychy.

Zatem zbrojcie się obrodniczki

Carex elata nie bedzi emiał Tomek, bo już słabiutkie zostały
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:41, 27 wrz 2014

Do góry
stychaz napisał(a)

Kurcze, jeden kwiatek, to nie dobrze, chyba że jest z tych co dają czadu w drugim roku.

Każda róża potrzebuje min 1 sezonu..
Wersja mini mini 15:39, 27 wrz 2014

Do góry
Justynka comte u mnie nie kwitnie teraz...
A widziałaś Ghita renaissance ale to nie Twój pokrój? Kolor z tych chłodniejszych
Ja jescze muszę kupić Heritage bladawca, ale na razie jest Queen of Sweden

Sorki za literówki ale jestem w samochodzie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:35, 27 wrz 2014

Do góry
stychaz napisał(a)
Marzenko, jak znajdziesz chwilkę, to obfoć Comte, plizzz

Ale ona u mnie zakwitłą 1 kwiatem w sierpniu i teraz nie tłoczy... Na fotkach w necie jest cudo.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies