Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wersja mini mini

Wersja mini mini

baraga1904 12:16, 27 wrz 2014

stychaz napisał(a)
Marzenko, Old Port znam, tylko w niej trochę układ płatków mi nie pasuje. Kolor ma piękny ale rozetka dla mnie za duża.
Tuscany w takim razie odpada. Rapsody mam i szukam gdzie by tu ją upchnąć, niestety w porównaniu z Burgundy Iceberg wygląda "cienko". Gdyby pręciki nie były żółte, to byłaby super.

Co do wyboru róż, to stanęło (na chwilę obecną) na Gertrude Jekyll, Herzogin Christiana i Mariatheresia. Muuuszę jeszcze dokupić jedną Burgundy Iceberg Uwielbiam ją

ps. Dzisiaj przyszedł mój katalog róż Austina

edit: czytam jeszcze o odmianie wyjściowej Comte de Chambord - też pięknie wygląda. Ma tylko inny pokrój.

...gdzie można zamówić taki katalog? Będę wdzięczna
stychaz 12:18, 27 wrz 2014

Na stronce Davida Austina - katalog jest darmowy.
https://www.davidaustinroses.com/english/Cat.asp?Theme=
Madzenka 15:23, 27 wrz 2014

stychaz napisał(a)
Marzenko, Old Port znam, tylko w niej trochę układ płatków mi nie pasuje. Kolor ma piękny ale rozetka dla mnie za duża.
Tuscany w takim razie odpada. Rapsody mam i szukam gdzie by tu ją upchnąć, niestety w porównaniu z Burgundy Iceberg wygląda "cienko". Gdyby pręciki nie były żółte, to byłaby super.

Co do wyboru róż, to stanęło (na chwilę obecną) na Gertrude Jekyll, Herzogin Christiana i Mariatheresia. Muuuszę jeszcze dokupić jedną Burgundy Iceberg Uwielbiam ją

ps. Dzisiaj przyszedł mój katalog róż Austina

edit: czytam jeszcze o odmianie wyjściowej Comte de Chambord - też pięknie wygląda. Ma tylko inny pokrój.

Mam comte
Dlatego uważam ze każdą róże trzeba naocznie obejrzeć bo zdjęcia jedno a potem w realu drugie. Ja jestem zakochana w Louis Odier ma zimy róz i do niej dokupię Lavender Ice. Do Novalis chyba się nie przekonam.....
Na wiosnę upoluję Young Lycidas ale to na inną rabatę. Burgundy chyba dokupie trzecią szt. Jak na razie to moja faworytka na równi z Munstead Wood

Katalog Austina wciąż oglądam, kolory jednak pokazuje zupełnie inne ...
Madzenka 15:28, 27 wrz 2014

Madzia z białych pogooglaj Claire Austin - cudeńko. A First Lady macie? To jest prawdziwy cud natury.
stychaz 15:30, 27 wrz 2014

To fakt, każda jest inna a zdjęcia nie dość, że przekłamują kolor, to jeszcze mało gdzie pokazany jest cały krzak.
Czyli przyszłe lato będzie różane
noemi 15:31, 27 wrz 2014

Marzena2007 napisał(a)
Madzia z białych pogooglaj Claire Austin - cudeńko. A First Lady macie? To jest prawdziwy cud natury.

Już zaglądam do katalogu …
stychaz 15:32, 27 wrz 2014

Marzena2007 napisał(a)

First Lady podziwiałam u Robaczka - piękna, dostojna róża. Nie mam, bo nie w "moim różanym stylu"
stychaz 15:33, 27 wrz 2014

noemi napisał(a)

Już zaglądam do katalogu …

Madzia pogooglaj, szczególnie u rosomanek, tam znacznie więcej zdjęć.
stychaz 15:35, 27 wrz 2014

Lilaka niet, część seslerii podzieliłam i podsadziłam resztę pustych miejsc pod grabami. Blat kuchenny wyszlifowany i naolejowany - nie ukradłam dzisiejszego dnia
Madzenka 15:39, 27 wrz 2014

Justynka comte u mnie nie kwitnie teraz...
A widziałaś Ghita renaissance ale to nie Twój pokrój? Kolor z tych chłodniejszych
Ja jescze muszę kupić Heritage bladawca, ale na razie jest Queen of Sweden

Sorki za literówki ale jestem w samochodzie