Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 12:46, 27 wrz 2014

Rozpogodziło się, jest pięknie! Za godzinkę jadę z Magdą Nikitą i Gosią Stokrotką po buksiki.

Posadziłam z Młodą wszystkie cebulowe do doniczek z ziemią. Zadołuję w warzywniku i jak radziła Gabriela będę miała na ozdobę wejścia, wiosną
3 paczki zostawiłam dla Teściowej, niedługo ma urodziny.
Przygotowałam trochę roślinek - w doniczkach, te które dzieliłam wiosną - dla Małgosi i Teściowej (jutro będą na moich urodzinach, wezmę przy okazji - za tydzień jadą na weekend pod Augustów). Może posadzą na działce. M.in. 2 wykopane hortki bukietowe, hosty, trawki (m.in. wyczesaną rozplenicę - uschła w większej części po podziale latem:/).
Już prawie nie mam w doniczkach roślinek - jeszcze kilka żurawek dla Krysi i tyle Trzeba wyczyścić okolicę do zimy, żeby się nie zmarnowały.

Gotuję obiad i jedziemy
Mala_Mi 15:16, 27 wrz 2014

Rozplenica uschła, ale w maju ruszy...
Szkoda, że nie jedziesz buuuu
popcorn 17:51, 27 wrz 2014

Aniu, mam nadzieję, dzięki!
Aż strach co tam się będzie działo, z Ogrodowiska chyba z 50 osób będzie! Bawcie się dobrze!

My miałyśmy dzisiaj mini-spotkanie. Umówiłyśmy się z gościem od bukszpanów, wywiozł nas na jakąś działkę w lesie, wybrałyśmy buksiki - przyszłe stożki. Gość ich ma ze 100, lekko licząc. Niestety stoją w doniczkach jedna obok drugiej, a mają 50-100 cm. Więc te w środku są niestety łyse. Wybrałyśmy najładniejsze (ja mam 5), za 2 lata może będą przypominały stożek na razie to takie krzaczory, w miarę foremne, ale łysawe tu i ówdzie.

Potem zaprosiła nas Gosia Stokrotka do siebie, pogadałyśmy przy herbatce i cieście. Obejrzałyśmy ogródek, wymieniłyśmy roślinki (dostałam 7 rozsadek citronelki). I do domu
Juto posadzę buksiki, jakieś fotki zrobię

Magda dzięki wielkie!!!

miłego!
11stokrotka 19:44, 27 wrz 2014

Pozdrawiam serdecznie, dziękuję za sympatyczne spotkanie. Buziaki dla Gabrysi
Bogdzia 21:21, 27 wrz 2014

No to fajne spotkanie miałyscie i jeszcze buksiki macie , super.Pozdrówka.
Madzenka 21:47, 27 wrz 2014

Miłej imprezki życzę. Szkoda że Cię nie będzie ale zrobimy dl Ciebie duuuużo fotek.
popcorn 21:51, 27 wrz 2014

Małgosiu, dziękuję!! Gabi wreszcie padła, pomagała mi jeszcze robić torcik na jutro i kroić pieczarki

Bożenko, fajnie było, pośmiałyśmy się, popodziwiałyśmy potencjał działki Małgosi (ach ale bym sobie nasadziła! ile miejsca! staw! taras wypasiony! cuudnie!)

Marzenko, bawcie się jutro wspaniale! Róbcie fotki, będę Was oglądać. Byle pogoda dopisała - dzisiaj było super!

miłego!
Nikita 23:36, 27 wrz 2014

Carola - dzięki za wszystko!. Jutro to raczej nie dam rady, ale w poniedziałek z samego rana muszę zameldować w "szmaragdowym" nowe buksiki
paniprzyroda 23:38, 27 wrz 2014

Fajny dzień dziś miałaś, buksiki mam nadzieję zobaczyć
popcorn 07:14, 28 wrz 2014

Magda, ja też jeszcze nie posadziłam - może dzisiaj mi się uda? Chociaż mam gości.. hm.

Mariolko, na pewno pokażę

pozdrawiam!