Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Okno na ogród 08:55, 29 sie 2019

Do góry
HannaR napisał(a)

Ewa, specjalnie dla Ciebie i dla Waldka .

Haniu, jak fajnie że pokazujesz nam swój ogród, bo jest wart podziwiania! Już to pisałam ale powtórzę, niesamowita metamorfoza! Lekko, naturalnie a jednocześnie elegancko! Masz nosa ogrodowego

Powiedz mi, co to za roślinka z dużymi liśćmi na pierwszej fotce, czyżby zawilce?

Widzę, że masz chyba turzycę palmową? Fajna jest, polecasz? Od jakiegoś czasu myślę o niej.
Ogród na tle lasu malowany 08:53, 29 sie 2019

Do góry
Madia napisał(a)
W temacie traw nie mogę pominąć tej, która była u mnie pierwsza czyli Miskant Giganteus

Kępa z prawej strony po rozsadzeniu dała kępę z lewej i tak powstało przejście do ogrodu

A tutaj trochę dziki zakątek. Nie jestem pewna, ale to chyba Mozga trzcinowata

Brama z Giganteusa ogromna, wiesz ja się trochę boję tych miskantów, jeden mi rośnie gdzieś na dole ogrodu i tak sobie króluje swoim majestatem
Mozga tworzy duże połacie, ładna ta twoja mozga

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 08:48, 29 sie 2019

Do góry
aniaod napisał(a)
Ogrodomaniacy doradzcie. Planuję założyć rabatę przy podjeździe ale mam dylemat co do jej ksztaltu, która wersja lepsza? Na ostatnim zdjęciu jest mniejsza wersja tej rabaty
Planuję tam trawy, hortensje kulki cisowe szalwie i sezonowo to tulipany i jezowki.
Co jeszcze można tam dosadzic?
Czy szalwie chowacie jakoś za innymi roślinami żeby nie było widać brzydkiego dołu? Czy mogłaby tu być hortensja Bobo czy będzie za mała? Czy moznaby tam włożyć niewielkie drzewko typu nisko szczepiona śliwa nigra?

Wersja mniejsza lepsza

Drzewko ok, co do reszty pytań, na razie muszę do pracy lecieć.

Blaski i cienie nowego życia 08:45, 29 sie 2019

Do góry
Migawka spod kaliny- zadomowiła się już sadzonka dużej hosty, będzie symetrycznie po obu stronach i rozplenica też się przyjęła więc na wiosną zarośnie teren. Wyłożenie maty dużo korzyści przyniesie bo płożące chwasty mnie dobijały

Migawka z ulicy gdzie walczyłam 6 lat, po ostatnim ścięciu tawuł i wyplewieniu wygląda tam przyzwoicie, a roślinki zagęściły się i kwitną. Wyglądają lepiej niż latem.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 08:45, 29 sie 2019

Do góry
Kim napisał(a)
Pani Danusiu przesadziłam Dęba i Danica mam nadzieję że teraz może być

Tak, o to chodziło
Blaski i cienie nowego życia 08:38, 29 sie 2019

Do góry
W tym roku obcięłam tuje znacznie i wyszły duże prześwity ale to tylko celem ich odmłodzenia.

Przez szpary zrobiłam fotki tyłów rabaty hortensjowej

Trochę traw, które marnie rosną ML i Variegatus 5-letni wyglądający nak świeżo kupiona sadzonka.

Bukszpany, i kwiatki: wiosną czosnki, a teraz miały być liatry, które ledwo zipią. W tym wszystkim jeżówki jakoś najlepiej funkcjonują.

Dalej magnolia z wiosennymi pierwiosnkami i przebiśniegami a teraz z kłosowcem Aurea. I to się mi udało

Na końcu budleja bardzo kiepska i Zebrinusy, z których będzie pożyyek

Ogród zacząć czas. 08:27, 29 sie 2019

Do góry
Zakupy internetowe wczoraj dotarły, hurra, hurra Będzie dzisiaj przymiarka na kwadrat przed wejściem. Sadzonki ładne, zdrowe, dobrze zapakowane. Może Hakone najsłabiej wygląda, ale pozostałe dla mnie super!

Jeszcze tylko cisów brakuje, ale to w pobliskiej szkółce mam nadzieję, że uda mi się zakupić.

Blaski i cienie nowego życia 08:22, 29 sie 2019

Do góry
anna_g napisał(a)

No - w takim przypadku to ten tymczas faktycznie się nie opłaca.
Mam nadzieję, że Ci choć trochę jest lepiej. Zdrowia życzę Ci bardzo gorąco. Trzymaj się.

Zbieram się po masażach i ogród idzie w odstawkę żadnego plewienia i koszenia, nie mówiąc o innych pracach.
Wczoraj rybki karmiłam- tam gdzie nierówna tafla to widać jak ich dużo.

Blaski i cienie nowego życia 08:15, 29 sie 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Hortensje pięknie Ci rosną, bardzo mi się podobają w tym zestawieniu pod drzewem u Ciebie

Długo się na nie czeka a potem radość wielka. I zimą też fajnie się z okna patrzy

Blaski i cienie nowego życia 08:10, 29 sie 2019

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Fajnie,mogą być i takie wysokie

Róże u mnie

Ulubienica Comtessa

Artemis zaczynają ale to takie słabe angielki

Edenki super jesienią są bardziej różowe

Blaski i cienie nowego życia 08:02, 29 sie 2019

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Ula u mnie to duże drzewo ale inny ma ksztalt tych kwiatów no i bardzo pachnie. To mi wygląda na taką sama NN co i u mnie co miala byc BOBO Magical masz piekne, tez je bardzo lubie a ta druga NN to mi wygląda na Plathon. Pięknie u Ciebie Ula zupełnie inny ogrod sie wydaje Pozdrawiam Jak chcesz to zrobie zdjecia wszystkich trzech i zamieszcze u siebie to będziesz miec porownanie

Zrób zdjęcia

Ogrodowe marzenie Mrokasi 07:36, 29 sie 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)
Parę obrazków wieczornych .

Przypomnij mi proszę czy to świdośliwa? W jakiej odległości jest od domu?
Kiedyś nie zwracałam uwagi na drzewka i krzewy, teraz tylko na nie patrzę

Bardzo ładnie to teraz wygląda

No i gratki na tysiączek Strach się bać co będzie jak zaczniesz plany na nowych gruntach
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 07:07, 29 sie 2019

Do góry
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 07:06, 29 sie 2019

Do góry
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 05:17, 29 sie 2019

Do góry

Tam, gdzie jeże mówią dobranoc. 05:03, 29 sie 2019

Do góry

Ptasi gaj 00:07, 29 sie 2019

Do góry

To są dwa derenie biały "elegantissima" jeden i drugi duży - są piekne.

Nie długo derenie "sibirica" będą się czerwieni.

Przedsmak

Ptasi gaj 23:47, 28 sie 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Zaworka na ostatniej focie są trzy krzaki derenia przycinane wiosna i w lipcu. W tym roku nie przycinalam bo sucho i dają cień.

Mam jeszcze derenie cięte tylko na wiosnę bardzo silnie. Derenie są bardzo dekoracyjne nie raz potrafią w środku wypuścić czerwone pędy a na nich białe liście u mnie prawie każde lato.

Ale masz wielkiego tego derenia. Piękny gigant .
Ptasi gaj 23:36, 28 sie 2019

Do góry
zawitka napisał(a)
Na ostatnim zdjęciu to dereń tak się rozpanoszył???/Kiedy przycinałaś górę tujkom mam ochotę swoje wyrównać ale trochę się boję bo mają dopiero ok 1,5 metra .?????

Zaworka na ostatniej focie są trzy krzaki derenia przycinane wiosna i w lipcu. W tym roku nie przycinalam bo sucho i dają cień.

Mam jeszcze derenie cięte tylko na wiosnę bardzo silnie. Derenie są bardzo dekoracyjne nie raz potrafią w środku wypuścić czerwone pędy a na nich białe liście u mnie prawie każde lato.

Mój ogrodowy pamiętnik 23:33, 28 sie 2019

Do góry
China Girl cała łysa od dołu więc tylko kwiat uchwycony .

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies