Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Preparaty Em 15:34, 27 wrz 2014

Do góry
Używalam i nie widziałam żadnego efektu. Wydałam 200 zł na wariant z wrotyczem, opuchlaki nie zginęły a rośliny jakoś lepiej nie wyglądały...
Moja "przyziemna" :) pasja 15:30, 27 wrz 2014

Do góry
Uprzedzam, ze miskanty pod brzozami słabo rosna. Moje musiałm przesadzić, bo brzozy wypijały im wodę a trawki lubią dużo wody... I były morning lighty strasznie rachityczne
Wersja mini mini 15:28, 27 wrz 2014

Do góry
Madzia z białych pogooglaj Claire Austin - cudeńko. A First Lady macie? To jest prawdziwy cud natury.
Wersja mini mini 15:23, 27 wrz 2014

Do góry
stychaz napisał(a)
Marzenko, Old Port znam, tylko w niej trochę układ płatków mi nie pasuje. Kolor ma piękny ale rozetka dla mnie za duża.
Tuscany w takim razie odpada. Rapsody mam i szukam gdzie by tu ją upchnąć, niestety w porównaniu z Burgundy Iceberg wygląda "cienko". Gdyby pręciki nie były żółte, to byłaby super.

Co do wyboru róż, to stanęło (na chwilę obecną) na Gertrude Jekyll, Herzogin Christiana i Mariatheresia. Muuuszę jeszcze dokupić jedną Burgundy Iceberg Uwielbiam ją

ps. Dzisiaj przyszedł mój katalog róż Austina

edit: czytam jeszcze o odmianie wyjściowej Comte de Chambord - też pięknie wygląda. Ma tylko inny pokrój.

Mam comte
Dlatego uważam ze każdą róże trzeba naocznie obejrzeć bo zdjęcia jedno a potem w realu drugie. Ja jestem zakochana w Louis Odier ma zimy róz i do niej dokupię Lavender Ice. Do Novalis chyba się nie przekonam.....
Na wiosnę upoluję Young Lycidas ale to na inną rabatę. Burgundy chyba dokupie trzecią szt. Jak na razie to moja faworytka na równi z Munstead Wood

Katalog Austina wciąż oglądam, kolory jednak pokazuje zupełnie inne ...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:18, 27 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

ta nie jest szczepiona, po cięciu w czerwcu gałęzie się zagęściły i przyrosty są około metra do 1,3m jednej gałązki!!!

U mnie pissardi rosną jak szalone. W pobliskiej wsi widziałam szpaler cięty corocznie w geometryczny żywopłot, po prostu miodzio. Od roku tnę moje na wąsko aby się zagęszczały a za rok wyrównam sobie ich górę , bo już z drabiny nie sięgaliśmy, wreszcie mamy sprzęt z Lidla do cięcia żywopłotów na wysokosci. Wg mnie pissardi nie przycinane rozlażą sie i mają długie badyle. Aczkolwiek trzeba pamietac, że kwitną najlepiej na dwuletnich pędach, dlatego nie można przesadzić z cięciem.
Niecięte to piekne kuliste drzewka średniej wielkości ale dosyć rzadkie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:55, 27 wrz 2014

Do góry
Zwłaszcza gdy pogoda sprzyja na Dolnym Ślasku piękne słońce
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:54, 27 wrz 2014

Do góry
Irenko Amistar raczej jest powszechnie dostepny, Signum i Falcon przez internet. U mnie Falcon całkowicie zatrzymał czarną plamkstość liści róż. Opryskałam nim również bukszpany, ktore miały brązowe plamy. Jadę sobie dzisiaj długo samochodem i obserwuję łyse drzewa, całkowicie łyse, inne z brazowymi liścmi, wyglądającymi jak porażone grzybami. Jarzębiny w Kolobrzegu były wszystkie chore, klony, też, ochy i topole przy drogach niemal bezlistne..... Coś zatem musiało byc w tych deszczach... Bez przyczyny tak masowe porażenie liściastych się nie odbywa. Moje graby są tak chore pierwszy raz, mimo źe w ubiegłym roku obficiej i dłużej padalo... Więc to nie zwykle choroby grzybowe....
Jesienne spotkanie Ogrodowiska w Wojsławicach 28.09.2014(niedziela) 14:39, 27 wrz 2014

Do góry
Kamajla bez hunterek teź przyjmujemy!!! Ja się dorobiłam w prezencie od Mikolaja po 10 latach kopania dolów...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:37, 27 wrz 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)

Aż ciekawa jestem gdzie Ty to wsadzisz? Sama jedziesz kopać?

Julka te cisy bliżej Ciebie, gmina Lubin
Nigdzie na razie nie jadę... O urlopie nawet nie marzę...nastepny weekend też odpada....
Może zapłacę a wykopię wiosną.???
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:35, 27 wrz 2014

Do góry
Kamjla czy jesteś jutro w Wojsławicach? To uzgodnimy wszystko. Ja na razie nie mam ani czasu ani miejsca aby to posadzić najwyżej posadzę w przechowalniku i żywoploty bukszpanowe wymienię na cisowe

Cieszę sie, ze sie o miejsce u mnie martwicie, coś się wymyśli teściowej zrobie obwódki

Moi drodzy ja dopiero wracam. Rewolucje zaczne ok 16-17... Dużo czasu na nią dzisiaj nie mam...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 00:29, 27 wrz 2014

Do góry
Nie chcę być zlym prorokiem ale za dwa lata będziesz wykopywać pęcherznicę... Nie będzie ci się nic na tej rabacie mieścić. Moja pęchernica sadzona maluteńka (10 cm) jesienią 2011 ma aktulnie 1,5 m wysokosci, 70 cm szerokości przy trzykrotnym cięciu w sezonie, przycinam po 30-50 cm....
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 00:24, 27 wrz 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Też tak kombinowałam ale eM stwierdził, że jestem na swoim podwórku, w swoim ogrodzie i będziemy robić na co mamy ochotę Jak będzie miał taki kaprys to nawet trawnik będzie odkurzał

Jak człowiek w nocy biega z latarką po ogrodzie w poszukiwaniu opuchlaków, zdjęcia jednej rabaty robi w 100 różnych pozycjach, w czasie deszczu biegam z konewką i podlewam to myślę, że sąsiadów odkurzacz w bukszpanach nie zdziwił

A ja myślalam, że tylko ja glupio wyglądam podelwając w deszczu konewką świeżo posadzone rosliny....
Bukszpanow jeszcze nie odkurzałam, zwykle je bardzo mocno otrezpuję aby suche liście ze środka powypadały.
Ogrodnik Mimo Woli cd 00:19, 27 wrz 2014

Do góry
Zatem macham na dobranoc.

O czyszczeniu garnków pożyteczne porady poczytałam
Minimalizm z odrobiną romantyczności 00:09, 27 wrz 2014

Do góry
CIs pospolity przyrasta 20-30 cm rocznie, w zalezności od gleby, slońca , wody nawozów. U mnie 30 cm rocznie i ten o ktorego pytałaś to własnie pospolity

Jechałam samochodem i M tak trząsł , że literówek pełno poczyniłam
Ogród Sylwii od początku cz.II 00:07, 27 wrz 2014

Do góry
Syla a ja napiszę śliczniaście!
Przetacznik kłosowy (Veronica spicata) 00:02, 27 wrz 2014

Do góry
Borbetka napisał(a)
Posadziłam przetacznika pomiędzy małe kulki bukszpanowe i kompletnie je zasłonił i spacyfikował. Jak go zestawiacie? Chyba przerobię tę rabatę. Wydaje mi się, że najładniej będzie wyglądał sam, jako biała duża plama, bo mam białego akurat. Trochę się wygina do słońca na półcienistej rabacie, ale daje radę. Kule bukszpanowe za to rosną za wolno tam i nie wiem, co mam zrobić. Kwitnie cały czas, ale nie mam doświadczenia jak będzie wyglądał po przymrozku. Pewnie słabo i utnę go, bo mnie to będzie denerwowało . Jakie macie zdania? Sam czy pomiędzy czymś innym?

U mnie w drugim roku też bardzo mocno przyrósł, osiągnąl ponad 1m. Teraz go orzesadze za bukszpany a nie pomiedzy...
zielono mi...czyli ogrod iwony 00:00, 27 wrz 2014

Do góry
Zapraszam na nasze spotkanie w niedzielę
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4922-jesienne-spotkanie-ogrodowiska-w-wojslawicach-28-wrzesnia-niedziela?page=9#post_7
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:57, 26 wrz 2014

Do góry
Iwon napisał(a)
Marzenko śliczny ogród. Bardzo elegancki i zadbany. Tym razem zaznaczam, aby nie szukać gdzie skończyłam

Witaj Iwon, zapraszam cześciej
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:56, 26 wrz 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)
Marzenka, jesteś ładniejsza od owej pani
a ogród masz to już bezapelacyjnie najpiękniejszy z tych pięknych

Hi hi na szczęście jestem młodsza
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:55, 26 wrz 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Ja bym jechała po te cisy z donicami. Każdy w domu ma jakieś duże. Kopać i od razu do donicy.A na miejscu sprawdzać stan -czy nie ma jakiejś zarazy.

Bukszpany kupowałam świeżo kopane to i z cisami sobie poradzę....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies