Jeżówki są zaplanowane pod świerkami z ML, myślisz, że je tak przeciągnąć w L? Może to dobry pomysł. Jeżówki spięłyby te dwie części... Nie wiem tylko, czy mam ich na tyle. Co ile sadzić dla zwartego pasa?
Asiu, dziękuję za informacje. Tak, jak piszesz, chyba zrezygnuję z sadzenia po trzy brzozy, to jednak za mała rabata, zaraz obok świerki serbskie, może mi z tego wyjść jeden, wielki gąszcz . Twój przykład dodatkowo potwierdza, że nawet gdy zdecyduję się na małe sadzonki, to nie będę długo czekać na efekt .
Dzwonię do szkółki, czy mają już obiecywane sadzonki.
Dlatego, że są z boku dałabym również i tu Widząc u siebie spore dwuletnie sadzonki sadziłabym co ok. 45 cm albo dla lepszego efektu w dwóch liniach naprzemiennie
Chyba racja z jeżówkami . Jeszcze mam trochę czasu na ułożenie tego. Jak już zakończę skarpę i posadzę cisy, wyrównam rabatę, to krajobraz rozjaśni się i będzie łatwiej o decyzje.
Aktualnie wyszło słońce, przymierzam się do sadzenia żywopłotu. Muszę jeszcze sprawdzić tylko poziom na "półce na niego, bo ziemia przygotowana .
Uprzedzam, ze miskanty pod brzozami słabo rosna. Moje musiałm przesadzić, bo brzozy wypijały im wodę a trawki lubią dużo wody... I były morning lighty strasznie rachityczne
Jagoda - przyszłam się zainspirować Twoją rabatą trawiastą Co prawda murku u mnie nie ma ale rabatę bezczelnie skopiuję (jeśli nie masz nic przeciwko)
A przy okazji doczytałam, że szukasz szarej farby do wnętrz - ja polecam Fluggera nr 5496 (z mieszalnika). Szary, wręcz wpadający w srebrzysty. Mam tym kolorem pomalowany prawie cały dom. Jest śliczny, nie wpada w żaden inny odcień bo do białej bazy dodany jest tylko czarny barwnik - specjalnie sprawdzałam zanim zleciłam mieszanie. Szczerze polecam