Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

andziurex 14:41, 26 wrz 2014

O.... Dobrze wiedzieć. Dzięki. Kamieni u mnie dostatek na szczęście
Krys 15:09, 26 wrz 2014

aaasiunia24 napisał(a)
mam pytanie odnosnie zórawek czy moge im obcinac te kwiaty bo tak naprawde to mi sie one nie podobaja tylko liscie sa sliczne

ana_art 15:27, 26 wrz 2014

aaasiunia24 napisał(a)
mam pytanie odnosnie zórawek czy moge im obcinac te kwiaty bo tak naprawde to mi sie one nie podobaja tylko liscie sa sliczne
ja tak kiedyś robiłam bo tez mi sie kwiaty nie podobały
Dorota123 22:00, 26 wrz 2014

Witaj Aniu, Twój wątek często odwiedzam, śledzę zmiany i nieustannie podziwiam. Ogrom pracy za Tobą, ale efekt jest wspaniały. Myślę, że wcześniej nie robiłam u Ciebie wpisu, ale w innym wątku zaproponowałaś mi wiosną sadzonkę szałwi różowej z przedpłocia, a wpisu nie robiłam, bo są wątki, które mnie onieśmielają, a Twój do takich należy. Pięknie u Ciebie , miło się spaceruje po Twoim wątku. Pozdrawiam.
Anias 10:05, 27 wrz 2014

Mam pytanko, jak to jest z tymi trawami? bo patrzac na Twoje ogromne trawy juz się pogubiłam która jest która
Która rośnie najwieksza i najbardziej sie rozrasta ML? a potem która?
nie miałam nigdy traw, nie bardzo sie na tym znam a i powiem szczerze jakos nie do konca mi sie do tej pory podobały... no ale u Ciebie wszystko zmienia znaczenie! bukszpany, trawy, zurawki.. wszystko chcialaby się miec
Madzenka 15:18, 27 wrz 2014

ana_art napisał(a)

ta nie jest szczepiona, po cięciu w czerwcu gałęzie się zagęściły i przyrosty są około metra do 1,3m jednej gałązki!!!

U mnie pissardi rosną jak szalone. W pobliskiej wsi widziałam szpaler cięty corocznie w geometryczny żywopłot, po prostu miodzio. Od roku tnę moje na wąsko aby się zagęszczały a za rok wyrównam sobie ich górę , bo już z drabiny nie sięgaliśmy, wreszcie mamy sprzęt z Lidla do cięcia żywopłotów na wysokosci. Wg mnie pissardi nie przycinane rozlażą sie i mają długie badyle. Aczkolwiek trzeba pamietac, że kwitną najlepiej na dwuletnich pędach, dlatego nie można przesadzić z cięciem.
Niecięte to piekne kuliste drzewka średniej wielkości ale dosyć rzadkie
Mala_Mi 20:47, 27 wrz 2014

Ogród bez traw?????? TO nie możliwe
Pozdrawiam i gonie pakować sie na jutro
Anias 22:05, 27 wrz 2014

Mala_Mi napisał(a)
Ogród bez traw?????? TO nie możliwe
Pozdrawiam i gonie pakować sie na jutro

... tak bo przed ogrodowiskiem nie wiedziałam co to piękny ogród
a tutaj same piękne ogrody!!
Iwk4 23:02, 27 wrz 2014

Anias napisał(a)

... tak bo przed ogrodowiskiem nie wiedziałam co to piękny ogród
a tutaj same piękne ogrody!!

Ja też i mój też bez traw był Ale już nie jest.

Aniu, odpoczywasz dziś ?
Słonecznej niedzieli życzę
anna_pisalska 23:09, 27 wrz 2014

ana_art napisał(a)
byłam kiedyś w Szepietowei na wiosnę i ani wystawcy, ani organizacja mnie nie zachwyciła (niektórzy sprzedawcy nie znali nazw roślin które sprzedawali) Jak ma już wybierać to wolałabym pojechać w tym czasie do Szmitów poszwędać się po pięknych zakątkach

Szkółka Państwa Szmit to zupełnie inna bajka Zawsze z przyjemnością odwiedzam i wracam. Jednak mimo wszystko, wspieram ODR Szepietowo od czasu do czasu Nie zawsze producenci są sprzedawcami Musimy wybaczyć.