Pięknie Danusiu i dalie i chyba firletka. Dalie wcześnie kwitną.
Widzę, że już podlewasz. Różnie z tym deszczem jest jak chmura nadejdzie to pokropi. U mnie tak sobie z wilgocią.
Pozdrawiam
Danusiu nie ważyłam. Mam parę kurek nie to co Ty. Musi minąć parę miesięcy, dwa czy trzy zanim jajka będą normalnych rozmiarów. A i od gatunku kurek też to zależy... Na początku zdarzają się też takie większe o podwójnych żółtkach.
Dziś znalazłam jajko w trawie, podejrzewam najstarszą szarą nową kurkę
Karola, ważyłaś pierwsze jajka? Po jakim czasie młode kurki niosły normalne, duże?
Moje na razie zniosły pierwsze 6 jajek przez dwa dni i ważyły jajka po około 37 g. Malutkie ale to normalne, tylko kiedy będą duże?
Sylwio- oczywiście, uwielbia wszelkie zwierzaki
Wczoraj były pierwsze jajka - 2 sztuki Czekamy na więcej. A więc zaczyna się odżywianie na własnych jajkach i potem warzywa
Planuję założenie trawnika powierzchnia 400-450 m2, kształt nieregularny, jesteśmy z żoną po pierwszych pracach obejmujących wkopanie krawężników, wstępne wyrównanie terenu, dzisiaj wykonamy odwodnienie z rynien. Ziemia na działce glina przysypana obecnie ziemią wierzchnią która był sypka i ciemna, niestety nie wszędzie jest jej tyle samo. Ziemia nie jest idealnie równa przez to że jeździła po niej koparka która na pewno ubiła ją mocno w miejscu przekopu.
Zerwaliśmy darń w miejscu gdzie planowana jest trawa. Teraz zastanawiam się nad dalszym harmonogramem prac żeby nie kręcić się w kółko i nie robić nie potrzebnie pewnych rzeczy, jeśli jest taka szansa to proszę o porady.
Należy przede wszystkim wynająć sprzęt (glebogryzarkę) i wymieszać/połaczyć glinę z tą warstwą wierzchnią, gdyż na takim klepisku pod spodem źle trawnik będzie rósł i woda nie będzie wsiąkała. A wcześniej należało nasypać piasku i wymieszać z gliną, dopiero potem sypać ziemię żyzną i znowu mieszać.
Aga, nam też spodobały się ciemne zielenie kwadratów i jaśniejsze trawnika, a zwierzakom wystają fajnie głowy z tej trawy. Podoba się to zwiedzającym i nam