Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogród bez reguł 13:02, 01 lip 2020

Do góry
Nie wiem co chwalić, za dużo ładnych zdjęć
Moje lilie ciągle w pąkach.
W Kruklandii 12:53, 01 lip 2020

Do góry
Pomarańczowe byliny też będą? Heliopsis, Helenium, Gaillardia, Hemerocallis, Eremurus, dalie, irysy, lilie. Do tego koniecznie kolory dopełniające, niebieskie i fiolet i będzie pięknie
Ogród bez reguł 12:52, 01 lip 2020

Do góry
Ja w stipie mam czosnki

lilie

szałwie

Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 08:49, 01 lip 2020

Do góry
Dorka, nie znam odmian, kupowalam na targach wiec ruletka. Mam 2 białe ktore sie juz rozłażą, żólte w kolorze słoneczka obrzeżone czerwinia (sa najpiekniejsze) i widze ze cebulki chyba nornice poprzenosiły w inne miejsca, wczoraj zakwitła tez różowa (nie pamietałam ze mam) wszystkie te lilie po kwitnieniu bede wykopywać i dawac na rabaty istniejace. One rosna przy domu od lasu tam bede robic od wiosny porzadek.

Glina masakra, wspołczuje. A drzewo jakie posadzisz? Ja wczoraj w koncu dotachalam mojego Crimsona. Nie mialam duzego auta wiec cześć wystawała przez okno i lezala na masce. Posadzilam go od razu po pracy. Jest przepiekny, az swieci na rabacie, ładnie ja wypełnil. A ten grab co mi chodzi po głowie i maja 2 szt. to Monument. Az mnie skreca by kupic. Dostanie do towarzystwa śmiałki, parzydła, sa juz paprocie, hosty i rodgersje.
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:25, 30 cze 2020

Do góry
U Ciebie Dorotko jak zwykle kwitnąco i kolorowo. Wiem, że masz cudne lilie do dziś pamiętam ich zapach a dopiero zaczynają. Szczepisz róże.. no proszę. Ja mam w planach również spróbować, ale na podkładce takiej zwykłej dzikiej.. zobaczymy, tylko muszę się jeszcze dokształcić i dopytać

Maruna u Ciebie zawsze cudna, u mnie rosnąć nie chce.. a miałam przecież nawet od Ciebie nasiona. Nie wiem.. pewnie ma za mało miejsca.
Ogródkowe perypetie:) 22:07, 30 cze 2020

Do góry
Monia81 napisał(a)

Aguś u Ciebie zawsze coś kwitnie, jest cudnie powiedz mi co to?

Monia Eucomis.. mam pierwszy raz, jak postępować dostałam instrukcje od Anitki. Byłam teraz w ogrodzie, żeby sprawdzić co to i czy pachnie.. śmierdzi niemiłosiernie za to lilie pachną teraz obłędnie

Ale ładny.. fakt.
Ogród w remoncie 21:58, 30 cze 2020

Do góry
Daaaawno nie pokazywała rabaty tzw. posumakowej. Trochę tam zmian się odbyło bo jako hakone i bodziszki w zeszłorocznej upały i duszę kiepsko tam rosły. Teraz jest tam sesleriia, kocimiętka i punktów kilka róż. Zaczynają lilie, wyższe są od młodziutki magnolii pomiędzy bukszpanami

Hortka kosmata w tym roku pozbierała się po przesadzeniu i przycięciu. Czytałam, że w zasadzie nie należy jej ciąć a ja mam wrażenie, że bardzo dobrze jej to zrobiło bo zagęściła się i nie jest Łysa na dole

Będzie kwitła
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 21:50, 30 cze 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Dorii, polecam lilie królewskie - są obłędne I pięknie pachną

Muszę zapamiętać

Na pewno dokupię jeszcze Lili, bardzo je lubię ale jeszcze nie bardzo wiem z czym je komponować. Muszę też pamiętać by pod cebulki nasypać ziemi z dużą ilością piasku, szkoda by wygniły.
Ogródkowe perypetie:) 20:37, 30 cze 2020

Do góry
Iwonka pytała ile mam róż.. wydawało mi się, że 40.. tyle miałam spisane policzyłam je.. dokładnie nawet te w donicach.. i mam.. 62 sama nie wiem jak ja je zmieściłam na tak małej przestrzeni.

W temacie różanym.. oczywiście aura spowodowała, że większość już opadła albo została połamana.. cóż zrobić.
Zaczęły za to kwitnąć fairy..

A co obecnie oprócz róż.. w buszowisku zaczęły lilie, liliowce, moje ukochane tawułki, przetaczniki i przetacznikowce..
Czyli coś tam kwitnie

Moja bajka 17:28, 30 cze 2020

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Kasiu, pięknie kwitną u Ciebie wszystkie różyczki

Lilie w oczku są czarujące

Dzięki Ewciu. Cieszę się nimi w każdej wolnej chwili.
Moja bajka 16:12, 30 cze 2020

Do góry
Kasiu, pięknie kwitną u Ciebie wszystkie różyczki

Lilie w oczku są czarujące
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 15:43, 30 cze 2020

Do góry
Dorii, polecam lilie królewskie - są obłędne I pięknie pachną
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 15:14, 30 cze 2020

Do góry
U mnie lilie też się nie rozrastają jakoś mocno. To co posadziłam za nimi decydowanie mocniej, szczególnie złocienie więc ciężko dostać się do Lili które też dość gęsto posadzone mam.

Deszczowe lilie zostawiam
Ptasi gaj 13:40, 30 cze 2020

Do góry
Były komunikaty. Dostałam esemesa ostrzegswczego aż 2 x na telefon że będzie burza po południu, ale coś takiego co było wczoraj taka ulewa to potop.

Jestem na działce padało widać że wszystkie rośliny znowu ucierpialy. Jedynie w oczku lilie wyglądają dobrze.

Ogród bez reguł 11:29, 30 cze 2020

Do góry
Kawa napisał(a)
lilie zapisałam i na pewno nabędę
pysznogłówki wielkie są
aczkolwiek sa też niższe odmiany jedną miałam niższą ale nie wiem czy zakwitnie bo mrówki zeżarły
No właśnie miały być niewysokie ale im chyba za dobrze u mnie i bujnęły
Ogród bez reguł 11:21, 30 cze 2020

Do góry
lilie zapisałam i na pewno nabędę
pysznogłówki wielkie są
aczkolwiek sa też niższe odmiany jedną miałam niższą ale nie wiem czy zakwitnie bo mrówki zeżarły
Ogród bez reguł 11:14, 30 cze 2020

Do góry
Kawa napisał(a)

pięne to zestawienie
i dopiero zauważyłam ze u Ciebie pysznogłówki kwitną!
Tak, pysznogłówki już zaczęły. Posadzone trochę niefortunnie, bo na brzegu rabaty, a porosły wysokie, ale i tak ciekawy efekt powstał.
A te lilie... Polecam absolutnie Są cudnie i pięknie pachną. Jedyna wada - trzeba je delikatnie podeprzeć, bo są wysokie i pod ciężarem kwiatów trochę się pochylają.
Za nimi za chwilę zakwitnie kłosowiec Blue Fortune i budleja. Będzie jeszcze ładniej
Ogród Basi i Romka 23:20, 29 cze 2020

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
Piękne lilie

pomidory już takie dorodne masz ..moje dopiero co się pokazały

Dwa pomidory koktajlowe czekają na degustację lilie ładne ale teraz to już chyba za dużo deszczu wszystko się przewraca po ulewach i jeszcze piesio próbuje poznawać moje rabaty
Ogród to moje hobby 23:03, 29 cze 2020

Do góry
Franek była wczoraj u ciebie wpisałam się odnośnie bambusa. Cholewcia coś wcisnęłam nie zapisałam i zniknęło.

Lilie kwitną bez nawozow. W poprzednich latach wkładałam korki substrala do donic jak były mniejsze teraz nie ma potrzeby kwitną ładnie to dopiero początek.
Jak możesz to dodaj mi tego bambusa do pąki o ile można teraz. Bardzo ładny.

Widzę, że nowe klony dodałeś przeczytam o nich tylko już nie dzisiaj.
O róży napisałam u siebie.

Pozdrawiam
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:51, 29 cze 2020

Do góry
A powiedz mi, ktore lilie pachna, bo moje niestety nie Piekne widoczki z gory.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies