Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "tawuły"

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 13:05, 24 kwi 2018

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Piekna kostka no i te rabaty tawula kwitnie jak szalona

Tak, to jest zdecydowanie czas tawuły Szkoda, ze tak krótko kwitnie, ale potem ma też wielką zaletę - przez cały sezon nie rzuca się po kwitnieniu w oczy, chociaż rośnie na samym brzegu rabaty

Gabisia napisał(a)
Janka, ale działasz Pięknie! Szklarenka świetna

Gabiiiiii, pokazałabyś też kawałeczek swojego ogrodu - przecież tęsknimy za Twoją "bombonierką z pralinkami"...
Metamorfoza- nowy ze starego 19:30, 23 kwi 2018

Do góry
Anda napisał(a)
Pnące róże to naprawdę duże róże i nie da ich się tak prowadzić, aby zajmowały mało miejsca Dlatego odradzam
Jeśli nie róże to byliny lub nieduże krzewy, może tawuły jakieś niskie lub Euonymus alatus Compactus.

Wspomniałam o pnących bo u rodziców 2 krzaki mają z 15lat jeśli nie więcej i udaje nam się je utrzymać w ryzach, parę razy miały większe cięcie i to zupełnie nie w sezonie cięć róż bo jak akurat byłam w PL [ok, nie w trakcie kwitnienia] i wg mnie są do opanowania. Gałązki oraz kwitnienie skupia się w górnej części i tak do metra to są dosłownie 3-4 dość grube pnie i tyle - stąd propozycja że coś na dole musi być i że mogą wyrosnąć na taką wysokość żeby zagospodarować górną część ogrodzenia.
Ale nie wmawiam, jak kto lubi i woli

w swoim małym ogródku mam 2 eden rose oraz jubilee celebration i to chyba 4 rok i będzie i jakoś aż tak duże nie są.
Metamorfoza- nowy ze starego 17:03, 23 kwi 2018

Do góry
Anda napisał(a)
Pnące róże to naprawdę duże róże i nie da ich się tak prowadzić, aby zajmowały mało miejsca Dlatego odradzam
Jeśli nie róże to byliny lub nieduże krzewy, może tawuły jakieś niskie lub Euonymus alatus Compactus.

Dziekuje Ewuniu, znowu zlote rady od Ciebie dostalam Bede miala nad czym myslec
Metamorfoza- nowy ze starego 16:22, 23 kwi 2018

Do góry
Ogrodowe kreacje 11:51, 23 kwi 2018

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Daria będą kostrzewy, rozplenice i jeden miskant - bo zebrinus padł niestety
Do tego tawuły japońskie, derenie białe, jeżówki, werbena patagońska, hortensje bukietowe i trzmielina bialo-zielona

U mnie zebrinus padl tez po dwoch latach wyrosł. Poniewaz padł wsadzilam tam rozplenice i w zeszlym roku w tym samym mjenscu zebrinus, rozplenica i proso ktore sie wysialo. Wniosek z tego, ze nalezy czekac.
Jestem ciekawa, czy w tym roku bedzie tak samo.
Ogrodowe kreacje 11:45, 23 kwi 2018

Do góry
Daria będą kostrzewy, rozplenice i jeden miskant - bo zebrinus padł niestety
Do tego tawuły japońskie, derenie białe, jeżówki, werbena patagońska, hortensje bukietowe i trzmielina bialo-zielona
Miłkowo - sezon 2016-2022 06:14, 23 kwi 2018

Do góry
to kilka migawek
skończyłam z cisami, jeszcze tylko pod murem do wyrównania
tawuły do cięcia i 2 trzmieliny na pniu
potem przesadzanie
i dalsze ratowanie buksów
i dalie już do gruntu dam
żonkile ne tle róży

nowe w niebieskim, latarenka na świeczkę

brunera
coś kilka nie widzę..

podgarycznik variegata,bardzo go lubię, super zadarnia w trudnych miejscach i rozjaśnia
Księżycowy... 20:13, 22 kwi 2018

Do góry
Wszystko rośnie w oczach, praca też Taki dziwny rok wyborów: czy dosiewać bób i groszek, które częściowo wymarzły, czy odpuścić sobie i wysiewać już ogórki i szparagową? Co robić najpierw, skoro zabrakło tego jednego miesiąca i wszystko trzeba robić na raz. Dopiero dzisiaj sypnęłam nawóz pod róże, hortensje tylko częściowo nawiezione. Czekam na piwonie i ich kwitnienie ( tak, moje młodziutkie krzaczki mają pąki), żeby zacząć przesadzanie na rabatach, a w donicach czekają rośliny. Nie wiem w co mam ręce włożyć...

W moim młodym ogrodzie unosi się aromat kwitnącej tawuły szarej i kalin burkwooda.

Brzozy Youngii już z liśćmi, a Doorenboski jeszcze nie.

Najmłodszy grujecznik

Na zielonej... trawce :) 18:36, 22 kwi 2018

Do góry
Tawuły

Anabelle

Mój ogródek 14:32, 22 kwi 2018

Do góry
Figielka napisał(a)
Witam,
Ładny ogród, moje tawuły też zaczęły kwitnąć.
Pozdrawiam.

Dziękuję i zapraszam
Z Pszenicznej ... 11:13, 22 kwi 2018

Do góry
Dziś piękna pogoda, podobno już ostatnie dni takie ciepłe.
Przeszłam się więc po ogrodzie i doszłam do wniosku że ogród zaczyna radzić sobie sam... rośliny się powiększają, rozrastają uniemożliwiając w ten sposób rozwój chwastów... bronię się przed nimi też włókniną...
Mam ją przy grabach, bo przez siatkę wszystko przełazi
Mam ją też na rabacie jesiennej pod korą, wcześniej był tam trawnik i nie wszystko dokładnie wyciągnęłam... jak zgnije wszystko to włókninę wytnę.. na razie nie widzę szkód że ona tam jest. Więc nie demonizuję...

Tymczasem rabaty bujają w górę, kwitnąć zaczynają tawuły, pigwowiec, złotlin, bergenia, wilczomlecz już niedługo..

Przedziwny Ogród 08:22, 22 kwi 2018

Do góry
AgataM napisał(a)

Migdałki kwitną gęsto tylko na jednorocznych pędach. Zaraz po przekwitnięciu obcinam wszystkie gałęzie krótko. wtedy wypuszczają zdrowe baty, a na następny rok gęsto na nich kwitną
Tawuły obcinam jesienią. Wiosną rosną jak chcą bez kontroli

O o migdałkach to nie wiedziałam, ogolę w tym roku równo
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 06:36, 22 kwi 2018

Do góry
Lubię zapach kwitnącej tawuły:

Przedziwny Ogród 22:37, 21 kwi 2018

Do góry
kasiek napisał(a)
Ależ dorodne migdałki! Piekne okazy masz A tawuły jakie boskie! Czym Ty je karmisz?

Migdałki kwitną gęsto tylko na jednorocznych pędach. Zaraz po przekwitnięciu obcinam wszystkie gałęzie krótko. wtedy wypuszczają zdrowe baty, a na następny rok gęsto na nich kwitną
Tawuły obcinam jesienią. Wiosną rosną jak chcą bez kontroli
Przedziwny Ogród 22:29, 21 kwi 2018

Do góry
Ależ dorodne migdałki! Piekne okazy masz A tawuły jakie boskie! Czym Ty je karmisz?
Mój ogródek 18:33, 21 kwi 2018

Do góry
Witam,
Ładny ogród, moje tawuły też zaczęły kwitnąć.
Pozdrawiam.
Mój ogródek 18:14, 21 kwi 2018

Do góry
Kwitnące tawuły, zapach roznosi się po całym ogrodzie
Ogród z łezką II 07:21, 21 kwi 2018

Do góry
Jednak nie wszystkie pierwiosnki ząbkowane zginęły zeszłej zimy. Jeden kolor się uchował

Tawuły w świeżych listkach

Aaaa...jeszcze mi przedpłocie zostało, tam mam zupełnie nie ruszone...
Przedziwny Ogród 23:58, 20 kwi 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Uwielbiam kwitnące tawuły!
Paw prześliczny.

Haniu, serdecznie dziekuję
Bajkowy ogród Weroniki 23:14, 20 kwi 2018

Do góry

ijeszcze jedna biała piękność przy domu, a przy niej wisteria w pąkach.

Las w słoneczny piątek.

Teraz tawuły, potem rododendrony, parzydła, szkarłatki i peonie w tym miejscu pokażą swoje piękno.Za chwilę niezapominajki i hosty też mają coś do podziwiania.

Kwitną też śliwy i brzoskwinie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies