Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 15:44, 26 maj 2018

Figielka napisał(a)
Do cienia polecam begonie.Jednoroczne są w zielone i bordowe, a kwiatki mają różne.Na wiosnę sprzedają w 6-8 pakach.Sadzę w grupach do gruntu po trzy do pięciu i cały sezon jest coś kwitnącego.

Iwonka, bardzo Ci dziękuję za podpowiedzi . Widziałam begonie u kilku dziewczyn i rzeczywiście ładnie wyglądają ale sadzenie jednorocznych to nie dla mnie . Wystarczą mi cebulowe.
kwartet 16:37, 26 maj 2018

Jeśli pozbywałabyś się tawół to ja zrobiłabym tak:
skarpeta z perowskiej pod tują,skarpeta pod bonzajem z id,dorzuciłabym sesleri z lewej x 1(utworzyć trójkąt), i powtórzyła seslerię z prawej a zamiast tawół green carpet,liczę że żurawka zmężnieje
kwartet 16:40, 26 maj 2018

A i jeszcze skarpeta pod świerkiem z Jd o ile wyrobi
kwartet 16:45, 26 maj 2018

A jeśli perowska dałaby radę z prawej strony to jedną hortęsję z prawej przesuneła bym w mejsce najbardziej na prawo tawóły a w jej miejsce dała właśni plamę perowskiej
mrokasia 16:59, 26 maj 2018

Aniu kochana, obawiam się że ani perowskia ani sesleria nie da rady po prawej . Za mało słońca .
Chyba zrobię tak, że wywalę stąd te tawuły, zastąpię je green carpetami i wtedy zobaczę jak mi to gra. Tuja ma skarpetę z perowskiej a bonsaj z id.
Żurawka powinna zmężnieć sądząc po innych egzemplarzach, które mam.
Dzięki .

Ps. Mój mąż jak o tym usłyszy to padnie...
Magleska 22:41, 26 maj 2018

Nie padnie najwyżej postuka sie po głowie co znowu wymyślasz
Nie potrafię doradzić ...... ale raczej tawułek bym się pozbyła ......chyba
Ten bosajek jest tak ładny ,że tylko podsadzilabym go np.berberysem i Ice dance ,lub Ice dance i żurawkami .....ech nie wiem sama .....

Sama robię misz muszę ,a dorAdzam ograniczanie
Np.dziś pod dziecięcą zrobiłam miks host tam gdzie nową tworzę
Johanka77 23:35, 26 maj 2018

Gratki na 305! Bo 300 przespałam
mrokasia 11:49, 27 maj 2018

Magleska napisał(a)
Nie padnie najwyżej postuka sie po głowie co znowu wymyślasz
Nie potrafię doradzić ...... ale raczej tawułek bym się pozbyła ......chyba
Ten bosajek jest tak ładny ,że tylko podsadzilabym go np.berberysem i Ice dance ,lub Ice dance i żurawkami .....ech nie wiem sama .....

Sama robię misz muszę ,a dorAdzam ograniczanie
Np.dziś pod dziecięcą zrobiłam miks host tam gdzie nową tworzę

Mialaś rację - postukał się w głowę i powiedział, żebym sobie robiła co chcę, on tam woli posiedzieć na leżaku .
Tawuły dostają eksmisję nieodwołalnie . A co z resztą to się zobaczy. Już mówiłam, że ja najlepiej planuję w terenie ze szpadlem w dłoni .
mrokasia 11:49, 27 maj 2018

Johanka77 napisał(a)
Gratki na 305! Bo 300 przespałam

Dzięki Asia .
mrokasia 11:54, 27 maj 2018

Żeby mi się nie nudziło jak już skończę tę rabatę z bonsajem to dziś powiększyliśmy rabaty za domem . Trochę niechcący bo głównie chodziło o złagodzenie linii rabat by było łatwiej manewrować kosiarką. Ale w efekcie zyskałam po kilkanaście lub kilkadziesiąt cm na rabatach więc czeka mnie usuwanie darni, dosadzanie roślin ale też w jednym miejscu kompletna przebudowa rabaty...